18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • O Παναιτωλικός σταμάτησε τον Παναθηναϊκό(1-0)

O Παναιτωλικός σταμάτησε τον Παναθηναϊκό(1-0)

By on 22 Φεβρουαρίου, 2021 0 489 Views

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα… σκουπίδια το α’ ημίχρονο και παρά τις πέντε μεγάλες ευκαιρίες στο β’ μέρος ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό (7′ Εντινγκά), ο οποίος σταμάτησε το πράσινο «αήττητο» στον β΄ γύρο με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Νίκο Μελίσσα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Διούδη στην εστία. Ο Μολό στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χουάνκαρ στο αριστερό και ο Βέλεθ με τον Καραγιάννη στο κέντρο της άμυνας, με τον 20χρονο Έλληνα στόπερ να κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού». Νιάς σε ρόλο «εξαριού», με τον Μαουρίσιο και τον Βιγιαφάνιες «οκτάρια». Στο δεξί «φτερό» ο Νγκμπακοτό, στο αριστερό ο Καμπετσής και «φουνταριστός» ο Ιωαννίδης.

Στον αντίποδα για τον Παναιτωλικό, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Περέιρα, δεξί ο Μεντίνα και ο Τσότσαλιτς με τον Βάντερσον στο κέντρο της άμυνας. Εντινγκά και Ταχάρ οι κεντρικοί μέσοι. Αριγίμπι αριστερό εξτρέμ, Ντάλσιο δεξί, ο Ντίας επιτελικός και στην κορυφή ο Καρέλης.

«Κεραυνός» Εντινγκά, καμία αντίδραση Παναθηναϊκός!

Γκολ με το… καλημέρα! Ο Παναιτωλικός βρήκε το ιδανικό σενάριο στην αναμέτρηση και μόλις στο 6′ κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ και να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επί Μπόλονι έχει μάθει να ζει και να πεθαίνει με ένα γκολ και διαχείριση του αποτελέσματος. Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, στην πρώτη καλή στιγμή τους στιγμή παραβίασαν την εστία του Διούδη, χάρη στον «κεραυνό» του Εντινγκά από τα δεξιά της περιοχής, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Έλληνα πορτιέρε που είδε την μπάλα να «καρφώνεται» στην δεξιά του γωνία!

Από εκείνο το σημείο μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, το «τριφύλλι» πήρε την κατοχή της μπάλας(62%-38%) αλλά δεν είχε κανένα τρόπο να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή των «κυανοκίτρινων». Αργή κυκλοφορία της μπάλας, κανένα πέρασμα ανάμεσα στις γραμμές, ελάχιστο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, φουλ της γιόμας από μία ομάδα που είναι εμφανώς αδούλευτη στο να «ανοίγει» καλά οργανωμένες άμυνες, όπως ήταν αυτή του Παναιτωλικού.

Το ακυρωθέν γκολ του Μαουρίσιο στο 16′ έπειτα από απόφαση του VAR ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε σε πολύ κακό βράδυ όλους τους σημαντικούς παίκτες για την δημιουργία ευκαιριών.

Απίθανη «πράσινη» πολιορκία, ρεσιτάλ ο Μελίσσας!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μπόλονι έριξε στο ματς τον Αϊτόρ και οι εμπνεύσεις του Ισπανού σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στην μεσαία γραμμή και την αδυναμία του Παναιτωλικού να βγει από την περιοχή του, δημιούργησαν μία «πράσινη» πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων! Το «τριφύλλι» βρήκε καλές συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο και έφτιαξε μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσει!

Από το 51′ μέχρι το 67′ πέντε στιγμές έφτασε κοντά στο γκολ! Ο Νίκος Μελίσσας, όμως, είχε αντίθετη άποψη, στο παιχνίδι της ζωής του! Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε «όχι» σε σουτ του Ιωαννίδη στο 55′, αρνήθηκε εκ νέου στο 61′ με μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ιωαννίδη ενώ στην ίδια φάση ο Τσότσαλιτς πριν η μπάλα περάσει την γραμμή από το σουτ του Αϊτόρ έβαλε σωτήρια προβολή! Στο επόμενο λεπτό έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Έλληνα φορ! Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά και στο 67′ ο Νγκμπακοτό σε κενή εστία… κατάφερε να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά-ασίστ του Βιγιαφάνιες, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και κανείς δεν κατάλαβε γιατί αντικαταστάθηκε στο 73′!

Η έξοδος του Αργεντινού και η κόπωση των παικτών του Μπόλονι, εμπόδισαν τους «πράσινους» να φτιάξουν άλλη καλή στιγμή μέχρι το φινάλε και παρά την πίεση και τα ρίσκα, οι γηπεδούχοι κράτησαν το υπέρ τους σκορ χωρίς να απειληθούν!

Ο Παναιτωλικός πήρε το παιχνίδι, ένα «χρυσό» τρίποντο για την μάχη της παραμονής, την ώρα που ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια να μπει για πρώτη φορά φέτος στην τετράδα και να «πιάσουν» την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στους 44 βαθμούς!

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντινγκά(77′ Τζανακάκης), Ταχάρ(65′ Τσιγγάρας), Ντάλσιο(85′ Κωνσταντόπουλος), Αριγίμπι(84′ Αρσούρα), Ντίας, Καρέλης(77′ Βέργος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό(80′ Τζαβίδας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης(83′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες(73′ Μακέντα), Μαουρίσιο, Νγκμπακοτό(83′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής(46′ Αϊτόρ), Ιωαννίδης