29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Aνόρθωση πήρε αυτό που ήθελε.Νίκη 1-0 με άγχος .Είχε ευκαιρίες αλλά και πέναλτι που αρνήθηκε ο Βασίλης παρά τον έλεγχο στο VAR

H Aνόρθωση πήρε αυτό που ήθελε.Νίκη 1-0 με άγχος .Είχε ευκαιρίες αλλά και πέναλτι που αρνήθηκε ο Βασίλης παρά τον έλεγχο στο VAR

By on 20 Φεβρουαρίου, 2021 0 510 Views

H Aνόρθωση πέτυχε νωρίς γκολ με ένα αμυντικό αλλά οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι ή επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα πήρε τη νίκη αλλά με άγχος αφού το 1-0 δεν ήταν ασφαλές. Και ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου έπαιξε με τη φωτιά αφού σ ένα χέρι στην περιοχή της Δόξας που δεν είδε στο γήπεδο αλλά κλήθηκε να το ελέγξει στο VAR το οποίο επιβεβαίωσε την Cablenet που στις επαναλήψεις έδειξε χέρι σε αφύσικη θέση ,αλλά έγραψε…την var εικόνα του var και συνέχισε με κόρνερ.

Το γκολ το Αμπαρτζουμιάν στο 5’, αποδείχθηκε ικανό και αρκετό για την Ανόρθωση έτσι ώστε να επικρατήσει με 1-0 της Δόξας. Με άγχος μεν,  με ουσία δε.

Με αυτή τη νίκη η Ανόρθωση η Ανόρθωση ανέβηκε στους 51’ βαθμούς και περιμένει πλέον τα αποτελέσματα των υπολοίπων για να δει αν θα μειωθεί η απόσταση από την κορυφή, βάζοντας τους επιπλέον πίεση. Η Δόξα έμεινε στους 30 βαθμούς και την 8η θέση της βαθμολογία.

Το ματς: Με το «καλημέρα» η Ανόρθωση βρήκε γκολ, στην πρώτη της τελική με τον Αμπαρτζουμιάν στο 5’ λεπτό. Γκολ που της απόβαλε το άγχος, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Δόξα, να φτιάξει ευκαιρίες χωρίς όμως να βρει την ουσία που ήταν η ισοφάριση. Πήρε μέτρα στο γήπεδο η «Κυρία» στο τελευταίο 10λεπτο του α’ ημιχρόνου που είχε ως αποτέλεσμα να φτιάξει τελικές με τους Ρισβάνη και Αμπαρτζουμιάν, με τον Σισκόφσκι να κρατάει το 1-0 με σπουδαίες επεμβάσεις.

Στο β’ ημίχρονο, η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σισκόφσκι πέρα από κάποιες στατικές φάσεις, ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κβιλιτάια στο 79’ για το 2-0 με τον Γεωργιανό να μην ολοκληρώνει την τελική προσπάθεια από ευνοϊκή θέση. Η Δόξα που κράτησε την μπάλα, είχε κάποιες προϋποθέσεις   στο τελευταίο 10λεπτο, αγχώνοντας τους γηπεδούχους που έφτασαν όμως σε άλλη μία νίκη.

ΤΟ VAR

Στο 71′ του αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή (VAR) κάλεσε τον Βασίλη Δημητρίου να δει μία φάση στο on-field review όπου μετά από κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κίκας για να καταλήξει σε κόρνερ. Ο ρεφ του αγώνα όμως, υπέδειξε κόρνερ αντί για την άσπρη βούλα, αφού είχε δει τη φάση από το VAR.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνης, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Νταουσβίλι (46′ Χουσμπάουερ), Αρτυματάς, Μίχα (46′ Χριστοφή), Καλτσάς (81′ Μαργκάσα), Οκριασβίλι (88′ Γκαλίτσιος), Κβιλιτάια (88′ Μανιάς)

Στον πάγκο: Τζουρ, Γκαλίτσιος, Μανιάς, Πηλέας, Κορέα, Π. Αρτυματάς

Δόξα (Κ. Σακκάς):Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Μουκτάρης, Σαντίκ, Οικονομίδης (88′ Μπουλότ), Χριστοφή, Καλό (69′ Μπιλάλ), Ασαμόα, Τραϊτσέφσκι (69′ Ολιβέιρα), Μιντίκκης, Κίκας (77′ Λουίς Κάρλος)

Στον πάγκο: Παρασκευά, Ντα Κόστα, Μπουλότ, Γκολομπάρτ, Άδωνη, Γκλίσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χουσμπάουερ / Κίκας (3η), Μουχτάρης

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

Β’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

4ος: Γιάννης Αναστασίου

VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

AVAR: Χρίστος Ε. Χρίστου

Παρατηρητής: Μάριος Τσαγγάρης

Στο όριο για την Ανόρθωση: Καλτσάς(2), Γκαλίτσιος(2), Βγκορτς(5), Mίχα(2), Κορέια(2), Κβιλιτάια(2), Ρισβάνης(2), Κ.Αρτυματάς(5), Μανιάς(2)

Στο όριο για την Δόξα: Οικονομίδης(2), Καλό(2), Άδωνη(2), Κίκας(2), Χριστοφή (2), Μιντίκκης(2)