ΘΕΜΑΤΑ
Like

X.ΣΑΒΒΙΔΗΣ:Παραμένει ως λειτουργός στην επιτροπή δεοντολογίας

17 Φεβρουαρίου, 2021
447 Views
0 Comments
X.ΣΑΒΒΙΔΗΣ:Παραμένει ως λειτουργός στην επιτροπή δεοντολογίας

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 παραχώρησε ο Χάρης Σαββίδης ο οποίος με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνεχίσει το έργο του ως λειτουργός ερευνών στην επιτροπή δεοντολογίας.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την νέα σύνθεση: «Θα υπάρξει νέα πλήρης σύνθεση της επιτροπής και το υπουργικό συμβούλιο θα προχωρήσει στο διορισμό 5 νέων μελών, και αναμένω ότι εντός της ημέρας θα επικυρωθεί. Μου έχει διαβιβαστεί η θέληση και η στήριξη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να παραμείνω στη θέση μου ως λειτουργός και να συνεχίσω το έργο μου. Με βάση το νόμο η επιτροπή διορίζει λειτουργούς ώστε να αναλάβουν έρευνες που διεξάγει η επιτροπή. Κατά την προηγούμενη επιτροπή που ήμουν μέλος διορίστηκα από την επιτροπή και λειτουργός ερευνών. Αυτή η ιδιότητα δημιουργούσε συνθήκες αυτονομίας για τις έρευνες και οποιοδήποτε πόρισμα είχα δεν μπορούσα να συμμετέχω στις συνεδρίες της επιτροπής και να αξιολογώ το έργο μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠτΔ».

Για τη στήριξη που έχει από τον ΠτΔ: «Στη γενικότερη κατάσταση και όλα όσα βιώνουμε στον τόπο μας είναι πραγματικά σημαντικό για εμένα από το γεγονός πως έχω στήριξη. Αυτό που θα κάνω είναι να μεταδώσω στα μέλη της επιτροπής τις εμπειρίες μου».

Για την κατάθεση Παπασταύρου και την έρευνα που είχε βρεθεί στην εισαγγελία: «Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και η συνδρομή η δικιά μου είναι δεδομένη προς όλους όσους έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν. Πρέπει να υπάρξει μια ομαλή και γρήγορη ενημέρωση προς τα νέα μέλη για να δώσουν και αυτά με τη σειρά τους τις οδηγίες που πρέπει ώστε να γίνει μια ορθή διαδικασία. Όλες οι έρευνες θα ακολουθήσουν τον δρόμο που πρέπει. Αναμένω από την επιτροπή να με καλέσει σύντομα και αφού επικυρωθούν όλα τα θέματα για να συνεχίσουμε».

Για το γεγονός πως γίνονται βήματα για κάθαρση: «Ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του ΠτΔ προς εμένα και πρέπει όλα μα όλα να διερευνηθούν ώστε να βγούμε από τον βάλτο. Είμαι βέβαιος πως η επιτροπή θα λειτουργήσει πολύ καλά».

Comments are closed.