26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νέα νίκη για την Ομόνοια και περιμένει στην κορυφή…το ντέρμπι της Λεμεσού πριν αρχίσουν τα πιο δύσκολα

Νέα νίκη για την Ομόνοια και περιμένει στην κορυφή…το ντέρμπι της Λεμεσού πριν αρχίσουν τα πιο δύσκολα

By on 13 Φεβρουαρίου, 2021 0 11295 Views

Ακόμη μια νίκη για την Ομόνοια απέναντι σε αντίπαλο που της έκοψε βαθμούς στον Α΄γύρο και πλέον ετοιμάζεται για τα πολλά ντέρμπι που ακολουθούν στο πρωτάθλημα στη μάχη του τίτλου αλλά και στο κύπελλο.Η νίκη της Ομόνοιας ήρθε με σχετική άνεση χάρη στην ανωτερότητα της και αφού πέτυχε δύο γκολ το πρώτο ημίχρονο στο β΄έκαν εκαι συντήρηση δυνάμεων και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πήρε το τρίποντο χωρίς να δεχθεί γκολ. Οωσδήποτε είναι μεγάλης σημασίας νίκη για την Ομόνοια στο που επικράτησε με 0-2 του Ερμή χάρη σε γκολ των Τσέποβιτς (32’) και Ασάντε (44’). Αποτέλεσμα που την βάζει ξανά στην κορυφή (53 βαθμούς) και θα περιμένει το ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα για να δει που θα την βρει το τέλος της 25ης αγωνιστικής λίγο πριν αρχίσουν τα πιο δύσκολα

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα απρόοπτα από την αναμέτρηση, με την αποχώρηση του Μάρκο Τσέποβιτς στην ανάπαυλα να φέρνει ανησυχία στις τάξεις των «πρασίνων». Ο Σέρβος φαίνεται να αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα, όμως θα εξακριβωθεί το πρόβλημα μέσα από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί. Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Βίτορ Γκόμες που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Το ματς: Πιο δυνατά μπήκαν στον αγώνα οι παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν τους διαδρόμους για να απειλήσουν την εστία του Καϊκέ. Στο 32’ μετά από εξαίρετη σέντρα του Λέζιακς ο Τσέποβιτς έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Δώδεκα λεπτά αργότερα ο Ασάντε που είχε απειλήσει και νωρίτερα, με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2, σε ένα σημείο όπου ανέβηκε ο Ερμής και είχε καλή στιγμή στο 42’.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν την πιο ξεκάθαρη ευκαιρία στο 54’, όμως ο Κύπρου νικήθηκε από τον εξαιρετικό Φαμπιάνο. Η Ομόνοια  διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα, παίρνοντας άλλους τρεις βαθμούς στην μάχη που κάνει για τον τίτλο, πιάνοντας ξανά κορυφή. Ο Χένινγκ Μπεργκ όμως σκέφτεται… περισσότερο τους τραυματισμούς που αποκόμισαν οι Τσέποβιτς και Β. Γκόμες από το παιχνίδι. Ο Ερμής δεν μπόρεσε πέρα από μία-δύο περιπτώσεις να γίνει επικίνδυνος και παραμένει στους 24 βαθμούς.

ΕΡΜΗΣ(Ν. Μαρτίδης): Καϊκέ, Καραγκούνης, Καϊσερλίδης (46′ Σάντο), Μέιρα (78′ Παπαθανασίου), Κύπρου (63′ Αλαμπρίτης), Ντίας (53′ Κάταριτς), Φόλπρεχτ, Κοβάσεβιτς, Χολτ, Κυριακίδης, Σιντιμπέ
Στον πάγκο: Φιρινίδης, Βάλπορτ, Γεωργίου, Παντελή

ΟΜΟΝΟΙΑ(Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Γκόμες (77′ Παναγιώτου), Χούμποτσαν, Λέζιακς, Λανγκ, Κούσουλος, Τσέποβιτς (46′ Παπουλής), Τιάγκο (87′ Τζιωνής), Λοΐζου (87′ Μποτεάκ), Ασάντε (87′ Ντούρις)
Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Παπουλής, Μαυρίας, Χαραλάμπους

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιντιμπέ

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
Α’ Βοηθός: 
Μιχάλης Μαρίνου
Β’ Βοηθός: 
Ευαγόρας Ευαγόρου
4ος: Ροβέρτος Κώστα
VAR: 
Λούκας Σωτηρίου
AVAR: 
Νίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής: 
Παναγιώτης Γερασίμου