ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Like

Κοινή πορεία ΕΑΚ και ΟΠΑΠ και το 2021!

12 Φεβρουαρίου, 2021
537 Views
0 Comments
Κοινή πορεία ΕΑΚ και ΟΠΑΠ και το 2021!

Τη χορηγική της στήριξη προς την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) επέκτεινε γι΄ άλλο ένα χρόνο η ΟΠΑΠ Κύπρου, η οποία θα συνεχίσει μέχρι το τέλος του 2021 να αποτελεί το Μέγα Χορηγό της επαγγελματικής ένωσης των δημοσιογράφων, του αθλητικού ρεπορτάζ!

Η ΟΠΑΠ παραμένει ο διαχρονικός και μακροχρόνιος συνεργάτης της ΕΑΚ, με τις δύο πλευρές να πορεύονται δίπλα-δίπλα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από το μακρινό πλέον 1993. Η ιστορία μάλιστα καταγράφει την ΟΠΑΠ Κύπρου ως τον πρώτο μεγάλο χορηγό της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Ως Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ, η ΟΠΑΠ αποτελεί το μεγαλύτερο υποστηρικτή της Γιορτής Αρίστων, της σημαντικότερης τελετής βραβεύσεων στη χώρα μας, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 1974, υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη τελετή βράβευσης που διοργάνωσε η νεοσύστατη τότε ΕΑΚ, η ΟΠΑΠ ήταν παρούσα με τον τότε Διευθυντή της και ανελλιπώς από τότε συμμετέχει στην κορυφαία στιγμή των αθλητών και της ΕΑΚ. Επιπλέον, η ΟΠΑΠ ως χορηγός της ΕΑΚ στηρίζει τις δεκάδες δράσεις της οργάνωσης, σε τομείς  όπως την εκπαίδευση και επιμόρφωση των δημοσιογράφων και τις εκδηλώσεις και τελετές, όπως είναι τα νεοσύστατα Δημοσιογραφικά Βραβεία.

Η επόμενη σημαντική εμπλοκή της ΟΠΑΠ σε δράση της ΕΑΚ, θα είναι στις 8 Απριλίου 2021, και στην 48η Γιορτή των Αρίστων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα τιμήσει τους κορυφαίους του 2020, τιμώντας αυτούς που διακρίθηκαν, κόντρα στην πανδημία που έπληξε τον πλανήτη. Η ΟΠΑΠ έχει «υιοθετήσει» τρία σημαντικά έπαθλα στο πλαίσιο της Γιορτής, τα οποία είναι το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης» (για άτομα που τιμούν την Κύπρο διεθνώς), το Έπαθλο ΟΠΑΠ Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς και το Έπαθλο ΟΠΑΠ Ήθους και Προσφοράς.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, αναφέρθηκε στην ανανέωση της χορηγίας της ΟΠΑΠ : «Η στήριξη που μας προσφέρει η ΟΠΑΠ είναι καθοριστική στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως ΕΑΚ. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε ‘κληρονομήσει’ από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΑΚ έναν τόσο ένθερμο υποστηρικτή της επαγγελματικής μας οικογένειας, όπως είναι η ΟΠΑΠ. Το 2023 η ΕΑΚ θα γιορτάσει μισό αιώνα ζωής και ευχή μας είναι όπως εκείνη τη χρονιά, κλείνοντας 30 χρόνια κοινής πορείας με την ΟΠΑΠ, να συνεχίσουμε σταθερά για άλλες τόσες δεκαετίες.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, κ. Δημήτρης Αλετράρης, αξιολογώντας την μέχρι τώρα συνεργασία της Εταιρίας με την ΕΑΚ είπε και τα εξής : «Η ΟΠΑΠ Κύπρου, εκτιμώντας από πολύ νωρίς τη σημασία αυτής της συνεργασίας, κατέστη ο πρώτος μεγάλος χορηγός στην ιστορία της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας βαθιά το ρόλο που οι αθλητικοί συντάκτες επιτελούν στην κυπριακή κοινωνία. Είναι ακριβώς αυτή η αναγνώριση και εκτίμηση που υπαγορεύει την ανανέωση της συνεργασίας μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που έφερε η πανδημία.

Κι επειδή σύντομα θα βιώσουμε τις κορυφαίες στιγμές της ΕΑΚ αλλά και του αθλητισμού μας, με την βράβευση των αθλητών και ομάδων της χρονιάς, εκφράζω την ικανοποίησή μας και για τη δική μας συμμετοχή. Όχι μόνο γιατί εδώ και πολλά χρόνια χορηγούμε την εκδήλωση αλλά και γιατί πολλοί από τους αθλητές που θα βραβευθούν, στηρίζονται με συνέπεια από την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η φιλοσοφία δράσης και λειτουργίας της εταιρίας, υπαγορεύει να στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που επιζητούν την διάκριση μέσα από τη δύναμη, την καθαρότητα και την ποιότητα της προσπάθειάς τους. Πολύ περισσότερο τώρα, σε μια εποχή η οποία ταλαιπωρείται όχι μόνο από την κρίση και τις ανατροπές που προκάλεσε η πανδημία αλλά και την κρίση αξιών.»

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ιδρύθηκε το 1973 και αποτελεί την επαγγελματική ένωση άνω των 300 δημοσιογράφων του αθλητικού Τύπου. Από το 1974 έχει το προνόμιο να διοργανώνει τη Γιορτή των Αρίστων, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνει δεκάδες δράσεις, προς όφελος των μελών της και της αθλητικής κοινωνίας της Κύπρου.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ λειτουργεί στη χώρα μας από το 1969, με την υπογραφή της 1ης Διακρατικής Συμφωνίας για τη λειτουργία του ΠΡΟΠΟ και στην Κύπρο. Ως ο κύριος αιμοδότης του κυπριακού αθλητισμού και της κοινωνίας ευρύτερα, η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του αθλητισμού στην Κύπρο, επιχορηγώντας συστηματικά δεκάδες ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία και αθλητές με στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους, της ευγενούς άμιλλας και του ευπρεπούς συναγωνισμού. Στηρίζοντας τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και προπαντός την Υγεία, η ΟΠΑΠ Κύπρου αναδεικνύεται για πενήντα και πλέον χρόνια ως ο δυνατός και ειλικρινής σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας.

Comments are closed.