28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Επιβλητικός ο Απόλλωνας με τριάρα στην κορυφή και περιμένει

By on 9 Φεβρουαρίου, 2021 0 3678 Views

Επιβλητικός ο Απόλλωνας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ νίκησε 3-0  στο ένα από τα δύο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής είναι ξανά μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας περιμένοντας να δει τι θα βάλει και το μεγάλο ματς της Τετάρτης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» Ανόρθωση–ΑΕΛ.

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Απόλλωνα ανοίγοντας το σκορ στο 12΄. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο α΄ μέρος, θα μπορούσε να έβαζε και δεύτερο γκολ αλλά το 1-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο α΄ μέρος.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ προσπάθησε, δεν απείλησε ιδιαίτερα αλλά όσο έμενε το 1-0 ήταν όλα ανοικτά. Όλο αυτό μέχρι το 67ο λεπτό καθώς μέσα σε ένα λεπτό το ματς το καθάρισαν οι γηπεδούχοι. Στο 67΄ ο Ματέι έκανε το 2-0, ενώ στο 68΄ ο Πίττας με το 12ο του γκολ στο πρωτάθλημα έκανε το 3-0 και η σεμνή τελετή στο Τσίρειο έλαβε τέλος.Λίγο πριν το τέλος ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεκκίδη ο οποίος αρχικά είδε κίτρινη αλλά η παρέμβαση του VAR την μετέτρεψε σε κόκκινη για φάουλ σε περίπτωση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος.

Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, μια νίκη για τον Απόλλωνα πέρα για πέρα δίκαιη, η ομάδα είναι ξανά μόνοι πρώτη στην κορυφή και η ηρεμία επανήλθε στα αποδυτήρια.

5΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Γιαννιώτα ο οποίος έφυγε γρήγορα από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Λαφράνς με την βοήθεια του Μολ έδιωξε σε κόρνερ μπροστά στον Ιωάννη Πίττα ο οποίος ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

10΄ Ψύχας και Γιαννιώτας άλλαξαν ωραία από αριστερά, ο Γιαννιώτας έκανε την μπαλιά, ο Πέδρο έπιασε το σουτ στη κίνηση, είχε πορεία προς την εστία η μπάλα αλλά σταμάτησε στο σώμα του Θωμά Ιωάννου.

12΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ο Μπίσεσβαρ είδε λίγο εκτός εστίας τον Μολ έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Χέιτλι, πήρε μια ψηλοκρεμαστή πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

27΄ Καλό σουτ του Σπιρόφσκι, σε ετοιμότητα ο Δημητρίου έπεσε και απέκρουσε σταθερά την μπάλα.

33΄ Απειλεί και πάλι η ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι έστρωσε στον Νάντο ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Δημητρίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε την μπάλα.

35΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία τον Ντιγκινί, ο Γάλλος κατέβασε, αμέσως έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μολ.

45΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Από κοντά ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα έξω.

49΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Το σουτ του Ντιγκινί σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μολ και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Γιαννιώτα έφυγε λίγο έξω.

67΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Δεύτερο γκολ για τον Απόλλωνα. Μετά από κόρνερ ο Γιούστε έπιασε την κεφαλιά και ο Ματέι από κοντά με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα τα δίχτυα.

68΄ ΓΚΟΛ. 3-0. Τρίτο γκολ για τον Απόλλωνα. Ο Μπίσεσβαρ έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ντιγκινί έκανε το τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Πίττα ο οποίος σταμάτησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

70΄ Ανάποδο του Γιαννιώτα, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μολ.

90+5΄  Αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Μαλεκκίδηςγια φάουλ στον Ακοράν. Ο Λούκας Σωτηρίου του έβγαλε κίτρινη αλλά αφού είδε την φάση στην οθόνη επέστρεψε, την αναίρεσε και τον απέβαλε.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης):Δημητρίου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας (74΄ Μαλεκκίδης), Μάρκοβιτς (74΄ Σακέτι), Μάτει (78΄ Μπένσοπ), Γιαννιώτας, Μπίσεσβαρ (69΄ Ντένιτς), Ντιγκινί (74΄ Νταμπό), Πίττας

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Χαραλάμπους, Φιλιώτης Παπουνασβίλι

ΑΕΚ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Τρουγιόλς (46΄ Ακοράν), Σπιρόφσκι (77΄Χάουγκεν), Τρισκόφσκι , Νάντο (77΄ Μακρής), Χέιτλι (85΄ Σπόλιαριτς), Φερνάντες, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Ναράνχο (66΄ Ναράνχο), Λαφράνς.

Στον πάγκο: Τέουνκενς, Αντωνιάδης, Ναούμ, Τάντι, 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιούστε (3η), Μπίσεσβαρ, / Ιωάννου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Mαλεκκίδης

Διαιτητής:  Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός Διαιτητής:  Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής:  Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής:  Αναστάση Αναστάσης

VAR:  Χριστοδούλου Κυριάκος

AVAR:  Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης