Like

Χ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ο κ. Παπαχαραλάμπους έχει αποτύχει .Δεν υπάρχει λόγος συμπόρευσης μαζί του

9 Φεβρουαρίου, 2021
459 Views
0 Comments
Χ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ο κ. Παπαχαραλάμπους έχει αποτύχει .Δεν υπάρχει λόγος συμπόρευσης μαζί του

Κατηγορηματικός ήταν ο Χάρης Σαββίδης μέλος και λειτουργός της Επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του αθλητισμού με δηλώσεις του αποστομώνει  τον απενεργοποιημένο πρόεδρο της επιτροπής Α. Παπαχαραλάμπους που με χθεσινές δηλώσεις του προετοίμασε το έδαφος για την σίγουρη παύση του από τον ΠτΔ λέγοντας μετά από τόσους μήνες αδράνειας και άρνησης του να αφήσει την καρέκλα ότι πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα μέλη συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου. Ισχυρίστηκε ότι κατά τον ίδιο ο Σταύρος Παπασταύρου δεν έδωσε κατάθεση από τη στιγμή που ο κ. Σαββίσης δεν του την έδωσε να την διαβάσει. Θυμίζουμε πάντως ότι όταν ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ε. Χαμπουλλάς ρώτησε την Επιτροπή προ μηνών γιατί δεν εξέτασε τις καταγγελίες Παπασταύρου και να του ζητηθεί κατάθεση ,ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε με σαφή τρόπο ότι κακώς ρωτά ο Χαμπουλλάς γιατί ο Παπασταύρου συνεργάστηκε και έδωσε στοιχεία στην επιτροπή. Ακολούθησε η ανεύθυνη συμπεριφορά του και οι αντιδεοντολογικές ενέργειες του για τον αγώνα Ανόρθωσης-Απόλλωνα και η αρθρογραφία του που δεν τιμούσε τον θεσμό του προέδρου αυτής της επιτροπής για να μας ανακοινώσει ότι μίλησε με τον ΠτΔ και ότι η άποψη του πρέπει να αντικατασταθούν όλοι συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Διαβάστε τις δηλώσεις του Χάρη Σαββίδη στον ΣΠΟΡ FM 95.

Αναλυτικά:

Για την συνάντηση στην Βουλή και τις δηλώσεις Παπαχαραλάμπους: «Έχουμε λάβει μια πρόσκληση από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, μετά τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού. Θα είναι όλα τα μέλη της επιτροπής, παραιτηθέντα και μη. Θα είναι οι εκπρόσωποι ΚΟΑ, ΚΟΠ και σωματείων. Είναι ζήτημα δικό τους αν θα παρευρεθούν.

Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, προκύπτει ενδιαφέρον από τα κόμματα να τύχουν ενημέρωσης. Πολλά πράγματα προκαλούν απορίες στο ευρύτερο κοινό. Θα τοποθετηθούμε για την κατάσταση και τον ρόλο του καθενός. Δεν εξυπηρετεί να μην υπάρχει έργο από την Επιτροπή.

Δεν γνωρίζω τους λόγους μη διορισμού άλλων μελών. Τον Νοέμβριο τοποθετηθήκαμε όλοι. Θα παραιτούμουν και εγώ, αν δεν ήμουν ερευνών λειτουργός. Αυτό που ανέφερα στον Νίκο Αναστασιάδη είναι πως η παραίτησή μου είναι στην διάθεση του αν δεν είμαι χρήσιμος για το μέλλον.

Κρίνω πως θα πρέπει να τελειώσω την έρευνα μου. Ο κύριος Παπαχαραλάμπους έχει αποτύχει και δεν υπάρχει λόγος συμπόρευσης μαζί του. Δεν μερίμνησε, ώστε η Επιτροπή να λειτουργήσει με σύμπνοια. Σε μερικές περιπτώσεις, λειτουργούσε μόνος του. Εγώ δεν μπορώ να το αποδεχτώ αυτό. Δεν δέχομαι καμιά παρέμβαση στις μαρτυρίες που λαμβάνω.

Εγώ το λαμβάνω ως μη αναγνώριση ευθυνών εκ μέρους του κ. Παπαχαραλάμπους. Ο ρόλος μου με τιμάει ιδιαίτερα και οφείλουμε να επιτελέσουμε έργο με αντικειμενικότητα, χωρίς εμπόδια στον δρόμο μας. Όλοι κρινόμαστε από την κοινή γνώμη για το έργο μας. Όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου έρχονταν σε μένα, αντί σ’ αυτόν για να δώσουν κατάθεση».

Για την κατάθεση Παπασταύρου: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως κάποιοι έλεγαν πως ο Παπασταύρου προκαλούσε αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας. Όλα αυτά γινόντουσαν πριν καταθέσει. Κατέθεσε ο κύριος Παπασταύρου προσωπικά σε μένα και ξεκίνησε προσπάθεια αποδόμησής του. Τα όσα μου είπε, δεν τα γνωρίζει κάποιος άλλος.

Ο Παπαχαραλάμπους είναι πολύ καλά ενήμερος για την κατάθεσή του. Δεν γνωρίζω για το αφήγημα που επικαλείται ο Παπαχαραλάμπους. Μπορεί να γίνεται προσπάθεια αποδόμησής των λεγομένων του. Εγείρονται πολλά ζητήματα. Εκεί που κρίνω πως μπορεί να υπάρξει στοιχειοθέτηση, το πράττω,

Είτε από τον Παπασταύρου, είτε από κάποιον άλλον. Ο κ. Παπαχαραλάμπους ζήτησε πίσω το πόρισμα από την Εισαγγελία, αλλά για να διορθώσει τι; Το αίτημά του το έκανε, όταν είχαν παραιτηθεί τα μέλη της επιτροπής. Ήταν μία  μονομερής και παράνομη ενέργεια από μέρους του.

Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα αυτή την στιγμή. Για κόκκινους φακέλους, για την επιτροπή διαιτησίας κλπ. Συνεχίζω τις καταθέσεις και την λήψη υλικού. Όταν και εφόσον συσταθεί Επιτροπή, αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Και η Αστυνομία δηλώνει ετοιμότητα για διερεύνηση των υποθέσεων. Εγώ δεν θα κάνω το άσπρο-μαύρο, αν κάποιους δεν τους βολεύει».

ΣΣ Ασφαλώς ο κ. Σαββίδης ως εκπαιδευμένος λειτουργός της επιτροπής δεν μπορεί να αγνοηθεί και να αντικατασταθεί την ώρα που έχει λάβει καταθέσεις, έχει κάνει έρευνες και ετοιμάζει πορίσματα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι ο στόχος του Παπαχαραλάμπους με το να καταστήσει αδρανή   την επιτροπή  ώστε  να μην υπάρχουν αποτελέσματα με στόχο την εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων θα πετύχει…

Comments are closed.