28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ρουσιάς μπήκε αλλαγή και λύτρωσε τον Ερμή(2-1).Παραδόθηκε στο φινάλε η Δόξα

Ο Ρουσιάς μπήκε αλλαγή και λύτρωσε τον Ερμή(2-1).Παραδόθηκε στο φινάλε η Δόξα

By on 8 Φεβρουαρίου, 2021 0 3203 Views

Νίκη χρυσάφη στην προσπάθεια για σωτηρία πέτυχε με ανατροπή ο Ερμής κερδίζοντας 2-1 την Δόξα με ανατροπή και γκολ στο 93΄.Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιτυχίας του Ερμή ο Ρουσιάς που μπήκε αλλαγή αν και είναι ο κορυφαίος επιθετικός της ομάδας,ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα της Δόξας.Δημιούργησε το πρώτο γκολ με γρήγορη αντεπίθεση και ασιστ στον Κοβάσεβιτς ο οποίος ισοφάρισε το γκολ του Κίκας,και στο 93΄με ψύχραιμο πλασέ μετά από κεφαλιά-πάσα του Παπαθανασίου που μπήκε αλλαγή. Η Δόξα μετά που σκόραρε πρώτη οπισθοχώρησε και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά πανικοβλήθηκε ή δεν είχε δυνάμεις και παραδόθηκε στις διαθέσεις των παικτών του Ερμή που στο τελευταίο πεντάλεπτο αναστάτωσαν την άμυνα της Δόξας που έκανε συνεχόμενα λάθη και στο φινάλε δικαιώθηκε ο Ερμής με το νικητήριο γκολ.Η Δόξα παρά την ήττα παραμένει στην 6η θέση αλλά δεν νιώθει σιγουριά ,αντίθετα θα την είχε αγκαλιάσει αν κρατούσε το προβάδισμα της.

Στους 24 βαθμούς ανέβηκε ο Ερμής , στους 29 παρέμεινε η Δόξα .

Σε ένα ισορροπημένο 45λεπτο Ερμής  και Δόξα δεν κατάφεραν να σκοράρουν με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με πέντε συνολικά τελικές προσπάθειες από τις δύο ομάδες.

Ο Ερμής  ξεκίνησε πιο επιθετικά τον αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μετά το δεκάλεπτο ανέβασαν απόδοση δημιουργώντας ευκαιρίες για το προβάδισμα όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν καλύτεροι όμως δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα πήρε προβάδισμα στο 51’ με τον Κίκας μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Εγγλέζου ενώ στην συνέχεια ο Ερμής ήταν πιο επικίνδυνος με τις αλλαγές του Νικόλα Μαρτίδη να βελτιώνουν την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 67’ με τον Ρουσιά να δίνει την ασίστ στον Κοβάσεβιτς που ισοφάρισε με πλασέ. Ο  Eρμής δεν σταμάτησε εκεί και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παπαθανασίου έδωσε την ασίστ στον Ρουσιά που χάρισε την νίκη στην ομάδα της Αραδίππου με ανατροπή!

8′ Ο Μιντίκκης σεντράρει, ο Σαντίκ κάνει την κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει έξω!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Σαντίκ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Καϊκέ.

13′ Ο Εγγλέζου εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στον Χολτ, με τον Καϊκέ να διώχνει σε κόρνερ!

51′ ΓΚΟΛ 0-1 ΚΙΚΑΣ! Ο Εγγλέζου εκτέλεσε το φάουλ, ο Μουκτάρης έκανε το γύρισμα και ο Κίκας με προβολή άνοιξε το σκορ!

67′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Κοβάσεβιτς μετά από ασίστ του Ρουσιά πλασάρει για το 1-1!

75′ Κάθετη πάσα από τον Μέιρα στον Γκάταριτς, ο Σισκόφσκι διάβασε τη φάση και πρόλαβε να διώξει την μπάλα.

89′ Ο Γκάταριτς σουτάρει και ο Σισκόφσκι διώχνει σε κόρνερ!

Περνά ανεκμετάλλευτο το κόρνερ για τους γηπεδούχους.

90’+3′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Ρουσιάς κάνει το 2-1! Ο Καϊκέ έκανε το βολέ, ο Παπαθανασίου δίνει την ασίστ στον Ρουσιά που πλασάρει για το 2-1!

EΡΜΗΣ: Καϊκέ, Δημητρίου, Γαβριήλ, Μέιρα, Κύπρου (Ρουσιάς 55′), Ντίας, Φόλμπρεχτ, Χολτ, Κυριακίδης (Γκάταριτς 55′), Σιντιμπέ (Καραγκούνης 77′), Κοβάσεβιτς (Παπαθανασίου 86′).
Στον πάγκο: Φιρινίδης, Καϊσερλίδης, Αλαμπρίτης,  Γεωργίου, Σάαντο.
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Μουκτάρης, Σαντίκ, Οικονομίδης, Καλό(Μπιλάλ 64′), Ασαμόα (Τζίλσον 73′), Τραϊτσέφσκι, Γκολομπάρτ, Μιντίκκης, Κίκας (Χριστοφή 87′)
Στον πάγκο: Παρασκευά, Λουίς Κάρλος, Μπουλότ, Άδωνη, Γκλίσικ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  / Κίκας, Χριστοφή