29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άθλος του Εθνικού.Πανάξια νίκη στο ΓΣΠ.Απογοήτευσε το ΑΠΟΕΛ.Ο Ζάπκα εκτελούσε ο Μποκατίνοφ έκοβε…

Άθλος του Εθνικού.Πανάξια νίκη στο ΓΣΠ.Απογοήτευσε το ΑΠΟΕΛ.Ο Ζάπκα εκτελούσε ο Μποκατίνοφ έκοβε…

By on 7 Φεβρουαρίου, 2021 0 601 Views

O Eθνικός Άχνας με σπουδαία εμφάνιση κέρδισε μέσα στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ 2-3 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς με ένα γκολ που αμφισβήτισε έντονα Ο Ζάκπα ήταν ασύλληπτος και διέλυσε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ σημειώνοντας 2 γκολ,αφού είχε ισοφαρίσει ο Μαίντεβατς το γκολ του Λουντέμο και ο Μποκατίνοφ κρατούσε γερά κάτω από τα δοκάρια για να πα΄ρει χρυσή ,πανάξια νίκη η ομάδα του Εθνικού.Ο Εθμικός έχασε πρώτος δυο ευκαιρίες για να πετύχει τρίτο γκολ(ένα δοκάρι) πριν ισοφαρίσει το ΑΠΟΕΛ και χάσει τις δικές του ευκαιρίες και δυο δοκάρια.

Άλλη μια ήττα για το ΑΠΟΕΛ , η τρίτη συνεχόμενη και πλέον το τρένο της 6άδας αρχίζει να απομακρύνεται οριστικά. Ο Εθνικός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζάκπα έφυγε με τεράστιοo διπλό 3-2 από το ΓΣΠ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση αφήνοντας πίσω του την Καρμιώτισσα.
Το ΑΠΟΕΛ  προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα νωρίς στο 11ο λεπτό με τον Λουντέμο αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μέσα σε ένα 5λεπτο από το 32ο λεπτό μέχρι το 37ο ο Εθνικός γύρισε το παιχνίδι. Αρχικά ο Μαίντεβατς στο 32΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 37΄ ο Ζάκπα έκανε το 2-1.
Ακόμα και όταν ισοφαρίστηκε ο Εθνικός στο 59ο λεπτό με την κεφαλιά του Κλωναρίδη δεν τα έβαλε κάτω. Ήταν ένα σημείο στο οποίο πίεσε το ΑΠΟΕΛ  αλλά ο Ζάκπα μίλησε τελευταίος και με το γκολ του στο 85΄ χάρισε την μεγάλη νίκη στον Εθνικό Άχνας.

ΑΠΟΕΛ(Σ.Πουρσαϊτίδης): Σίλβα, Βινίσιους (46΄ Ζόρζε), Εφραίμ (67΄ Κατσαντώνης), Λουντέμο, Ντε Βινσέντι (46΄ Κλωναρίδης), Ζαχίντ, Νσούε, Μπερν (46΄ Σατσιάς), Γκάρνερ (82΄ Νούχιου), Γουίλερ, Σιέλης
Στον πάγκο: Ουζόχο, Ζόρζε, Σαχάρ, Κλωναρίδης, Γαβριήλ, Μερκής

ΕΘΝΙΚΟΣ (Η.Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Ουαλί, Περατικός, Μιγκελίτο, Ντεϊβισον, Ντόλεζαλ (67΄ Η.Ηλία), Kουντομπιάκ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Κυπριανού, Μαίντεβατς (73΄ Μ.Ηλία)
Στον πάγκο: Στρατηλάτης,  Χαραλάμπους, Κοστόφσκι, Χριστοφή, Κουσιάππα, Ταράσοφς, Σεσόλο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιέλης (3η), Λουντέμο/ Περατικός (6η)

Διαιτητής:
 Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR:  Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

 Γύρισμα του Ντόλεζαλ στην περιοχή του , δεν μπόρεσε ο Μαίντεβατς να υποδεχθεί την μπάλα σε καλή θέση.

 Ωραία κίνηση του Ζαχίνρτ από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπερν ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε κατευθείαν στα χέρια του Μπογκαντίνοφ ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

10΄ Τεράστια ευκαιρία για το . Ο Μπερν έπιασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυντικών του Εθνικού, κατέληξε στον Εφραίμ ο οποίος με την μύτη του ποδιού έκανε το σουτ για να αποκρούσει ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Μογκαντίνοφ.

11΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ το  ΑΠΟΕΛ. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Νσούε έπιασε την κεφαλιά, ο Βινίσιους έβαλε το πόδι, η μπάλα κατέληξε στον Λουντέμο ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο διαιτητής Μάριος Χριστοφόρου αφού είχε επικοινωνία με τον VAR Κυριάκο Χριστοφόρου, πήγε να δει την φάση στην οθόνη και αποφάσισε να μετρήσει το γκολ. Προέκυψε τεράστια καθυστέρηση σχεδόν 5 λεπτών για να παρθεί απόφαση .

23΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό. Έγινε λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Ντόλεζαλ βγήκε μόνος με τον Σίλβα αλλά ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βγήκε νικητής από την μονομαχία αποκρούοντας την μπάλα.

32΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει ο Εθνικός. Ο Κουντόμπιακ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Μαίνετβατς με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μιγκέλ Σίλβα.

35΄ Απειλεί ο Εθνικός. Ο Γκόρουπετς γύρισε από αριστερά και ο Ζάκπα με σουτ στη κίνηση υπό την πίεση του Βινίσιους έστειλε την μπάλα έξω.

37΄ ΓΚΟΛ. 1-2. Γυρίζει το παιχνίδι ο Εθνικός. Ο Ζάκπα έφυγε πίσω από την άμυνα μετά από μπαλιά του Γκόρουπετς, με μια κίνηση άδειασε Σίλβα και Σιέλη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

47΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Ντόλεζαλ εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μακριά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σίλβα.

49΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Μαίντεβατς ξέφυγε από τον Ζόρζε, βγήκε μόνος με τον Σίλβα αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

59΄ ΓΚΟΛ. 2-2. Ισοφαρίζει το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ κέρδισε την κόντρα, η μπάλα πήγε στον Ζαχίντ από αριστερά, αυτός έκανε την σέντρα και ο Κλωναρίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

62΄ Τεράστια ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κλωναρίδης έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά, ο Μπογκαντίνοφ βγήκε και πρόλαβε τον Γκάρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Ζαχίντ ο οποίος με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Εθνικού έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

70΄ Ο Ζαχίντ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Λουντέμο έπιασε την γυριστή κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Μπογκαντίνοφ.

85΄ ΓΚΟΛ. 2-3. Ο Εθνικός παίρνει εκ νέου προβάδισμα. Ο Ζάκπα βρήκε χώρο, κινήθηκε, από μακριά έπιασε ένα συρτό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνιά της εστίας του Σίλβα.

88΄ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε την εξ’ επαφής κεφαλιά του ΣΙέλη και στην εξέλιξη της φάσης ο Λουντέμο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.