29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ολίβια Φωτοπούλου

By on 6 Φεβρουαρίου, 2021 0 734 Views

Άλλη μία εξαιρετική κούρσα πρόσθεσε στο ενεργητικό της στον κλειστό στίβο η Ολίβια Φωτοπούλου. Η 24χρονη πρωταθλήτριά μας κατέρριψε το μεσημέρι του Σαββάτου (6/2/21) το παγκύπριο ρεκόρ στα 200μ. κλειστού, καλύπτοντας την απόσταση σε 23.81, βελτιώνοντας έτσι το 23.85, που πέτυχε στις 17 Ιανουαρίου 2021 στη Βαλένθια. Η Φωτοπούλου έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα συλλόγων στίβου της Ισπανίας «Copa Iberdola», στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας τη Βαλένθια. Οι έξι σύλλογοι που συμμετείχαν στους μεσημεριανούς αγώνες γυναικών στο «Palau Sant Jordi» ήταν οι Playas de Castellon, FC Barcelona, Grupompleo Pamplona Atletismo, Valencia Club Atletismo, AA Catalunya και Real Sociedad.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεπέρασα τον εαυτό μου για ακόμα μία φορά. Σήμερα ο αγώνας δεν ήταν εύκολος, γιατί οι στροφές ήταν πολύ κλειστές, αλλά μπόρεσα να κρατήσω τη φόρμα μου και να τρέξω με ταχύτητα την τελευταία στροφή και να επιταχύνω στην τελική ευθεία», μας μετέφερε από τη Βαρκελώνη η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία έτρεξε στον πρώτο τελικό από τον 5ο διάδρομο. Με το 23.81 η πρωταθλήτριά μας κέρδισε τον αγώνα και χάρισε τους περισσότερους βαθμούς στο σύλλογό της τη Βαλένθια.

Η επιλογή της Ολίβιας Φωτοπούλου, για να εκπροσωπήσει τη Βαλένθια στο πρωτάθλημα συλλόγων της Βαρκελώνης, τη στέρησε την ευκαιρία να ταξιδέψει με τη δίδυμη αδελφή της, τη Φίλιππα, στο Ντόρτμουντ, για το κυριακάτικο (7/2/21) μίτινγκ στη γερμανική πόλη. Εκεί θα βρίσκεται η Φίλιππα, της οποίας ο αγώνας στο άλμα σε μήκος αρχίζει στις 15:40 και θα υπάρχει διαδικτυακή μετάδοση. Επόμενος αγώνας για την Ολίβια θα είναι το μίτινγκ της Γάνδης την ερχόμενη εβδομάδα (13/2/21) στα 60μ.