19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση τονίζει πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η Ανόρθωση τονίζει πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι με την ΑΕΚ

By on 5 Φεβρουαρίου, 2021 0 2400 Views

Ανάλυση από το γραφείο τύπου της Ανόρθωσης για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Το πρωτάθλημα εισήλθε στην 23η στροφή του και για την Ανόρθωση το πρόγραμμα περιλαμβάνει την δύσκολο έξοδο στην «Αρένα» για αγώνα με την  ΑΕΚ Λάρνακας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο (6/2, 16:00) και μέσα από την παράθεση αριθμών που ενδιαφέρουν θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Βαθμολογία

Η ομάδα που βρίσκεται ακριβώς πίσω μας είναι η ΑΕΚ, καθώς με 37 βαθμούς (11-4-7) βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Η Ανόρθωση με 43 (13-4-5) είναι στην τέταρτη. Οι δυο ομάδες διατηρούν ανάλογη συμπεριφορά και στις επιμέρους βαθμολογίες τους. Η ΑΕΚ είναι πέμπτη στα εντός (7-1-3) και η Ανόρθωση τρίτη στα εκτός (4-3-4).

Γκολ

Σε ό,τι αφορά στις δυο στατιστικές κατηγορίες των γκολ υπάρχει μια ισορροπία στις δυο ομάδες, αφού η Ανόρθωση σκόραρε 34 γκολ και δέχθηκε 20 ενώ η ΑΕΚ 33 έβαλε και επίσης 20 δέχθηκε. Ίδια δεδομένα και στα clean sheet, με τις δυο ομάδες να έχουν κρατήσει το μηδέν 10 φορές. Στο σκοράρισμα, η ομάδα μας έμεινε χωρίς γκολ σε τρεις αγώνες της και η ΑΕΚ πέντε.

Αλλαγμένη ΑΕΚ

Οι Λαρνακείς είναι από τις ομάδες που εξάντλησαν το  περιθώριο που είχαν για προσθήκες το Γενάρη, καθώς έκαναν και τις τέσσερις κινήσεις τους. Απέκτησαν τον τερματοφύλακα Μολ (τρία παιχνίδια στην ενδεκάδα), τον κεντρικό αμυντικό Λαφράνς (τρεις συμμετοχές, μια βασικός), τον αριστερό ακραίο αμυντικό Σούτερτερν (τέσσερις συμμετοχές, τρεις βασικός) και τον μεσοεπιθετικό Χάουγκεν (τέσσερις συμμετοχές).

Φόρμα

Η ομάδα μας είναι στην καλύτερη συγκομιδή από όλες τις ομάδες στα τελευταία παιχνίδια με 13 από τους 15 διαθέσιμους. Η ΑΕΚ στα αντίστοιχα πέντε τελευταία μετρά δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Ο Κωστάκης Αρτυματάς έκρινε με το πολύ ωραίο γκολ το παιχνίδι του πρώτο γύρου, 1-0 υπέρ της ομάδας μας. Γκολ που για την ιστορία ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της αγωνιστικής.

Δείτε τις φάσεις:

Συμμετοχές παικτών

Κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν έπαιξε σε όλα τα ματς. Με 20 στα 22 είναι οι Γκονζάλες και Χέιτλι. Στις 20 συμμετοχές και οι δικοί μας που προπορεύονται στη λίστα και πρόκειται για τους Αρτυματά Κ. , Λόρια, Γκαλίτσιος και Κορέια.

Ποιοι σφυρίζουν

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος