25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΙΑΠΑΤΟΣ:Τα μέλη του συμβουλίου δεν είμαστε υπόλογοι σε κανένα σωματείο…

ΓΙΑΠΑΤΟΣ:Τα μέλη του συμβουλίου δεν είμαστε υπόλογοι σε κανένα σωματείο…

By on 5 Φεβρουαρίου, 2021 0 897 Views

Για τις διεργασίες της συνεδρίας του ΔΣ της ΚΟΠ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος της Γ’ κατηγορίας στο ΔΣ της ΚΟΠ, Φίλιππος Γιαπατός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν είσαι μέλος συμβουλίου, εσύ έχεις τη δική σου οντότητα και παρουσία και μπορείς να εκφράζεσαι όπως θεωρείς εσύ ο ίδιος σε αυτά τα θέματα που μπορεί να ‘ρθοθν ενώπιον του δ.σ. Δε θέλω να εισέλθω περισσότερο στο τι λέχθηκε. Θα μιλήσω εκεί που πρέπει εάν χρειαστεί. Εγώ έχω την τύχη να γνωρίζω κάποια πράγματα που άπτονται ενώπιον του δ.σ και των σωματείων. Με το αίτημα των 8 σωματείων της Α’ κατηγορίας, πήραν μία απόφαση ούτως ώστε μεσούσης της σεζόν, να έρθει το δ.σ. να αλλάξει την προκήρυξη. Αυτό, για θέματα αρχής είναι ανεπίτρεπτο, να έρθουμε να αναιρέσουμε την απόφαση που πήραμε τον προηγούμενο Μάιο. Δεν είναι σωστό και πρέπων για εμάς στο δ.σ. να κάνουμε αυτό το πράγμα. Παρ’ όλα αυτά, δώσαμε την ευκαιρία να μη τελειώσει το πρωτάθλημα για τις δύο ομάδες που θα διαβαθμίζονταν από τώρα και να παιχτεί το πρωτάθλημα ως στο τέλος και μετά να ισχύσει η ουσία. Ακριβώς ότι ψηφίσαμε πέρσι των περασμένο Μάιο. Υπήρξαν 5 ψήφοι στο δ.σ. οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω το οτιδήποτε».

Για το ότι τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας ήταν υπέρ των 14 ομάδων: «Ξέρω τι ήθελα εγώ και τι ήταν σωστό για τα συμφέροντα των ομάδων που αντιπροσωπεύω. Δεν είμαστε υπόλογοι σε κανένα σωματείο στο δ.σ.. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπαν κατά την ένταξή μας στο δ.σ. της ΚΟΠ. Τα σωματεία δεν είναι εκεί να ακούν ολοκληρωμένα το τι γίνεται. Εμείς του ενημερώνουμε. Έχω επικοινωνήσει με όλους και τους εξήγησα τους λόγους» και πρόσθεσε κλείνοντας:

«Εάν παίρναμε οποιαδήποτε απόφαση από αυτήν που υποστηρίξαμε τον Μάιο, θα έπρεπε να πάμε στην Πλατεία Ελευθερίας και να περάσει όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου να μας φτύσουν. Λυπούμαι που είμαι έντονος, αλλά είναι θέμα αρχών».

Για το πότε θα επαναρχίσει η δράση στις μικρές κατηγορίες:

«Συζητήσαμε το θέμα, ο κ. Κούμας μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει τώρα η Β’ και θα ακολουθήσει η Γ’ και η Επίλεκτη. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε. Πάρθηκε απόφαση πριν τελειώσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσουν διεργασίες ώστε από την Α’ μέχρι τη Γ’ κατηγορία να μπει μια σειρά για το πώς θα διεξαχθούν, καθώς επίσης και το τι θα παίρνουν τα σωματεία σε Β’ και Γ’ κατηγορία. Έτσι δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είχαμε χθες. Θα γνωρίζουν από τώρα τα σωματεία τι θα γίνεται. Δεν υπάρχει βάση, θα αποφασίσει το ΔΣ. Ο καθένας θα πάει με τις δικές του εισηγήσεις και θα παρθεί μια ομόφωνη απόφαση. Εάν εμείς ως ΔΣ χθες παίρναμε οποιανδήποτε απόφαση πέραν αυτού που συμφωνήσαμε τον Μάιο, θα έπρεπε να πάμε στην Πλατεία Ελευθερίας και να περάσει όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου να μας φτύσουν».