25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το Χάλασε ο Σάβιτς.Ο Εθνικός ήταν κοντά στη νίκη αλλά η αποβολή τον επηρέασε και 1-1 με τη Ν.Σαλαμίνα

Το Χάλασε ο Σάβιτς.Ο Εθνικός ήταν κοντά στη νίκη αλλά η αποβολή τον επηρέασε και 1-1 με τη Ν.Σαλαμίνα

By on 31 Ιανουαρίου, 2021 0 11973 Views

Ο Εθνικός βρέθηκε κοντά στη νίκη που θα του έδινε μεγάλη ανάσα αλλά τελικά δεν μπόσεσε να κερδίσει αφού τον ισοφάρισε η Ν.Σαλαμίνα(1-1)στο 88΄αφού έμνεινε με 10 παίκτες στο 81΄μετά από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Σάβιτς με συνέπεια την αποβολή του.Ο Εθνικός με 16 βαθμούς μένει στην τελευταία θέση αλλά παλεύει για σωτηρία,ενώ η Ν.Σαλαμίνα έχει μια ασφάλεια από την επικίνδυνη ζώνη αλλά βλέπει και εξάδα.

Μπορεί το α’ ημίχρονο στο «Δασάκι» να μην είχε καλό θέαμα όμως στο β’ ημίχρονο είδαμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον Εθνικό και τη Ν.Σαλαμίνα να παίρνουν από ένα βαθμό (1-1).

Ο Κουντόμπιακ έδωσε προβάδισμα στον Εθνικό από την άσπρη βούλα στο 74’ όμως ο Ντανίλο ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα στο 88’. O Εθνικός που τελείωσε με 10 ποδοσφαιριστές το παιχνίδι λόγω αποβολής του Σάβιτς στο 81’.

Στους 16 βαθμούς πλέον ο Εθνικός που έφτασε πολύ κοντά στο να «κολλήσει» δεύτερη σερί νίκη όμως δεν τα κατάφερε, με τη Ν.Σαλαμίνα  να ανεβαίνει στους 26, τρεις βαθμούς λιγότερους από την 6η θέση και την Δόξα.

Το ματς:

Το α’ ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό από πλευράς θεάματος με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στο κομμάτι της δημιουργίας. Πέρα από κάποιες προϋποθέσεις και τελικές της Νέας Σαλαμίνας δεν καταγράφηκε κάτι αξιόλογο με τον Εθνικό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα.

Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στην επανάληψη με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 63’ με τον Κουντόμπιακ να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ο Βεσελόφσκι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Η Ν.Σαλαμίνα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ντουβεντρού δύο λεπτά αργότερα. Με την πάροδο του χρόνου ο Εθνικός ρίσκαρε, ανέβηκε πιο ψηλά και βρήκε την μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο 70’ μετά από γύρισμα του Ουαλί η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χριστοφόρου με τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα με καθυστέρηση. Αφού ελέγχθηκε η φάση από τον VAR, ο Κουντόμπιακ πήρε λίγα μέτρα φόρα και ευστόχησε.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο Εθνικό προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν και με καλή ψυχολογία έλεγχε το απιχνίδι όμως έμεινε με 10 παίκτες στο 81’ λόγω απευθείας αποβολής του Σάβιτς για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σεργίου.Ήταν μιά απερίσκεπτη ενέργεια του Σάβιτς στο χώρο του κέντρου ,ίσως από υπερβολικό πάθος αλλά στοίχισε στην ομάδα του αφού με 10 παίκτες και χάνοντας την ηρεμία της δεν κράτησε το 1-0. Στο 88’ η Ν.Σαλαμίνα έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Ντανίλο να κερδίζει τον Μπογκατίνοφ με κοντινή κεφαλιά.

7‘ Καλή μπαλιά του Παπαγεωργίου η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

10΄Προσπάθεια για την Nέα Σαλαμίνα, κεφαλιά του Ντανίλο έξω.

20‘ Ο Μαίντεβατς απέναντι στον Βεσελόφσκι, χάνει πολύ καλή ευκαιρία.

27΄Σουτ του Κονφέ εκτός περιοχής, χωρίς δύναμη στα χέρια του Βεσελόφσκι.

32‘ Φάουλ για τη Νέα Σαλαμίνα από δεξιά,ο Μπρένο στην εκτέλεση κανένα πρόβλημα για Μπογκαντίνοφ.

63‘ Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Κουντόμπιακ έπιασε το σουτ, όμως ο Βεσελόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.

65‘ Σέντρα του Βαρέλα, κεφαλιά του Ντουβεντρού, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπογκατίνοφ.

69‘ Ο Ζάκπα έβγαλε παράλληλη σέντρα, πέρασε από όλους η μπάλα, χωρίς να βρεθεί κάποιος στην πορεία της.

70′ Πέναλτι για τον Εθνικό! Η μπάλα χτύπησε στο ανοικτό χέρι του Χριστοφόρου, άργησε να σφυρήξει ο διαιτητής, αλλά το έκανε. Έγινε έλεγχος και από το VAR.

74′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό! Ευστοχεί ο Κουντόμπιακ και ανοίγει το σκορ!

77‘ Έξυπνη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Χριστοφή σουτάρει, η μπάλα περνάει δίπλα από τα δοκάρια.

81′ Κόκκινη κάρτα στον Σάβιτς! Σκληρό,αχρείαστο τάκλιν από τον Σέρβο στον Σεργίου στο κέντρο του γηπέδου , και σωστά τον αποβάλει ο Θεουλή!

88′ ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα! Ο Ντανίλο με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά πέρασε τη γραμμή για την ισοφάριση!

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Ουαλί (89′ Ντολεζάλ), Περατικός, Παπαγεωργίου (82′ Ταράσοφς), Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Χριστοφή, Σάβιτς, Μαΐντεβατς (68′ Μ. Ηλία).

Στον πάγκο:Στρατηλάτης, Κ. Ηλία, Μιγκελίτο, Μ. Ηλία, Χαραλάμπους, Ντολεζάλ, Κοστόφσκι, Κυπριανού, Ταράσοφς.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου (86′ Κρεάν), Καμισόκο, Μπρένο (86′ Νικολάου), Ντανίλο, Βάγκνερ, Οσέι (64′ Βαρέλα), Koνφέ, Χριστοφόρου, Τσουκαλάς, Σανκό (64′ Ντουβεντρού).

Στον πάγκο: Ονησιφόρου, Βαρέλα, Κρέχιν, Παύλου, Μουστιβάρ, Ντουβεντρού, Νικολάου, Σιαθάς, Καλογήρου.

Κίτρινες:  Χριστοφή 52′ / Μπρένο 7′, Ντανίλο 35′, Κονφέ 51′, Σανκό 54′

Κόκκινες:  Σάβιτς 81′ /



Στάδιο: ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΧΝΑΣ
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής:  Κωνσταντινίδης Αντώνης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης