25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη εξάδας για την Δόξα με σύμμαχο το VAR.Άστοχη η Ένωση νιώθει αδικημένη από το πέναλτι και το σκορ

Νίκη εξάδας για την Δόξα με σύμμαχο το VAR.Άστοχη η Ένωση νιώθει αδικημένη από το πέναλτι και το σκορ

By on 30 Ιανουαρίου, 2021 0 466 Views

Με γκολ του Μπεράτ Σαντίκ η Δόξα νίκησε 1-0 την ΕΝΠ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Στους 29 βαθμούς ανέβηκε η Δόξα και έκανε σημαντικό βήμα για θέση στην πρώτη εξάδα ενώ απομακρύνθηκε εντελώς από την ζώνη κινδύνου, στους 21 παρέμεινε η ΕΝΠ που στο β΄ημίχρονο άξιζε να φθάσει στο γκολ ενώ έχει σφοδρά παράπονα για το τρόπο που το VAR επηρέασε την απόφαση του διαιτητή στην φάση του πέναλτι που έφερε το γκολ της Δόξας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και έφτιαξαν πιο επικίνδυνες ευκαιρίες για το γκολ, ενώ στο 37’ και μετά από την βοήθεια του VAR η  Δόξα κέρδισε πέναλτι(λάθος αξιολόγηση της φάσης) που αξιοποίησε ο Σαντίκ σημειώνοντας το 12ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ για διαφορετικούς λόγους. Η ΕΝΠ ήταν η ομάδα που άσκησε περισσότερη πίεση στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου , ενώ στην συνέχεια και οι δύο ομάδες έφτιαξαν σημαντικές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν το προβάδισμα με τον ιδανικότερο τρόπο ενώ οι φιλοξενούμενοι που έφτασαν κοντά στο γκολ με αποκορύφωμα την φάση με τον Μπάλαζιτς που σημάδεψε το δοκάρι, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

4‘ Πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Γκατσέφσκι για την Δόξα, με ένα φάουλ, όμως δεν απειλήθηκε ο τερματοφύλακας της Ένωσης.

12‘ Πρώτη επικίνδυνη στιγμή για την ΕΝΠ. Μία σέντρα, η μπάλα κόντραρε και πήρε επικίνδυνη τροπή προς την εστία του Σισκόφσκι. Τελικά πέρασε κόρνερ.

23‘ Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα! Ο Κίκας αρχικά προσπάθησε να βγάλει μία σέντρα, η μπάλα καταλήγει στον Οικονομίδη που πιάνει ωραίο διαγώνιο σουτ, όμως ο Γκατσέφτσκι διώχνει σε κόρνερ!

27‘ Ο Σαντίκ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Κίκας, ο οποίος έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Γκατσέφτσκι, όμως σούταρε άουτ!

32΄: Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ AΓΩΝΑ: Ο διαιτητής Δημήτρης Σολωμού αξιολογεί το μαρκάρισμα μεταξύ Λουσέρο και Καλό σαν επιθετικό φάουλ και βγάζει κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Δόξας.
Τον καλεί όμως ο VAR (Νικόλας Νεοκλέους) και βλέπει ξανά τη φάση με αποτέλεσμα να αλλάξει την απόφαση και να δώσει πέναλτι υπέρ της Δόξας. Αλλάζει επίσης την κίτρινη κάρτα. Την αφαιρεί από τον Καλό και τη δείχνει στον Λουσέρο.Κακή αξιολόγηση της φάσης αφού ο αμυντικός έδιωξε καθαρά την μπάλα και ο επιθετικός της Δόξας μπήκε στον διάδρομο του χωρίς να έχει περιθώρια να τον αποφύγει.
37: ΠΕΝΑΛΤΙ-ΓΚΟΛ Το πέναλτι εκτελεί ο Σαντίκ και πετυχαίνει το 1-0.

48‘ Κίτρινη κάρτα στον Τραϊτσέφσκι. Έφτασε τις 8 και θα χάσει έναν από τους δύο επόμενους αγώνες.

58‘ Φοβερό και ξαφνικό σουτ από τον Θεοδώρου, δύσκολη επέμβαση από τον Σισκόφσκι.

61‘ Ευκαιρία για τη Δόξα με τον Καλό! Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων προσπάθησε να πλασάρει τον Γκατσέφτσκι, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

63‘ Νέα ευκαιρία για την Ένωση. Ο Θεοδώρου από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, έδιωξε ο Σισκόφσκι.

64‘ Φοβερή ευκαιρία για την Ένωση! Από το κόρνερ δημιουργήθηκε μοναδική ευκαιρία, πρώτα ο Μπάλαζιτς στη συνέχεια ο Μπαρμπόζα δεν μπορούν να ισοφαρίσουν!

65‘ Κίτρινη κάρτα στον Εγγλέζου. Είναι η έκτη, χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια.

66‘ Ευκαιρία για την Δόξα. Ο Κίκας με ωραία κίνηση πέρασε στην περιοχή, έκανε μία σέντρα-σουτ, όμως ο Γκατσέφτσκι σταμάτησε τη μπάλα.

68‘ Κάθετη μπαλιά στον Μέσκα που πάει να βγει τετ-α-τετ με τον Γκατσέφτσκι, σωτήρια προβολή από τον Ντένινγκ!

69‘ Κεφαλιά του Μπαρμπόζα, σώζει ο Σισκόφσκι!

73‘ Κίτρινη στον Μπόλιεβιτς.

84‘ Δοκάρι για την Ένωση! Ο Μπάλαζιτς έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στη βάση του δεξιού δοκαριού!

85‘ Κίτρινη στον Ολιβέιρα. Χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια.

90‘ Τέσσερα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+3′ Φοβερή ευκαιρία για τη Δόξα να κλειδώσει το ματς! Μετά από γύρισμα του Σαντίκ, ο Μπιλάλ σε κενή εστία σουτάρει άουτ!

ΔΟΞΑ (Κ. Σακκάς): Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς (73′ Ασαμόα), Μουκτάρης, Σαντίκ, Οικονομίδης, Χριστοφή, Καλό (63′ Ολιβέιρα), Τραϊτσέφσκι, Μέσκα, Κίκας (73′ Μπιλάλ).

Στον Πάγκο: Παρασκευάς, Κόστα, Ολιβέιρα, Λουίς Κάρλος, Μπιλάλ, Ασαμόα, Γκολομπάρτ, Άδωνη, Μιντίκκης.

ΕΝΠ (Κ. Φερέρ): Γκατσέφτσκι, Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόζα, Λουσέρο (74′ Ίρεπ), Φελίπε, Ντένινγκ, Πανός (65′ Ουντόζι), Μαρκόφσκι (74′ Μαυρουδής), Θεοδώρου, Νγκο

Στον Πάγκο: Πέτρου, Ίρεπ, Παναγή, Μπελόνε, Μαυρουδής, Κοσμάς, Μουλαζίμης, Ουντότζι.

Κίτρινες: Τραϊτσέφσκι 48′, Εγγλέζου 65′, Μπόλιεβιτς 73′, Ολιβέιρα 85′ / Νγκο 15′, Ντένινγκ 18′, Λουσέρο 33′, Πανός 43′

Στάδιο: ΜΑΚΑΡΕΙΟ
Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Νεοκλέους Νικόλας
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος