20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Φαμπιάνο έσωσε τον βαθμό για την Ομόνοια.Ο Ολυμπιακός πήρε Χ ,απείλησε με ήττα τους πράσινους

Ο Φαμπιάνο έσωσε τον βαθμό για την Ομόνοια.Ο Ολυμπιακός πήρε Χ ,απείλησε με ήττα τους πράσινους

By on 29 Ιανουαρίου, 2021 0 567 Views

Ομόνοια και Ολυμπιακός  συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα το οποίο αφήνει περισσότερο ευχαριστημένους τους «μαυροπράσινους» ενώ για τους «πράσινους» είναι τεράστια απώλεια στην προσπάθεια για να τερματίσει πρώτη στην α΄ φάση και γενικότερα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.O Oλυμπιακός με πολλές απουσίες βασικών παικτών και με τον Πολυκάρπου στο κοουτσάρισμα δημιούργησε και έχασε τις περισσότερες καλές ευκαιρίες και αν ο Φαμπιάνο δεν ήταν πάλι καλός ίσως να μιλούσαμε για νίκη των μαυροπράσινων που εγκλώβισαν την Ομόνοια που άλλαξε τακτική και δεν της βγήκε αφού αν εξαιρέσουμε το μισό του πρώτου ημιχρόνου όπου ήταν κυρίαρχη από  εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός της έβαλε πολύ δύσκολα και δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της παρά τις προσπάθειες των Λοίζου και Παπουλή αφού γενικά σαν σύνολο δεν πέρασε το μέτριο η απόδοση της.

Η Ομόνοια με τον βαθμό αυτό ανέβηκε στην κορυφή μιας και υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα και περιμένει να δει που θα την βγάλει η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με μια γκολάρα του Φαμπρίς Κα στο 28΄ και θα μπορούσε να έκανε και το 2-0 αν δεν ήταν ο Φαμπιάνο. Βέβαια στο 0-0 η Ομόνοια είχε τις ευκαιρίες της για να ανοίξει το σκορ αλλά το γκολ του Κα άλλαξε τις ισορροπίες.

Η Ομόνοια δεν άργησε να αντιδράσει, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40΄  με τον Παπουλή και το 1-1 έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη δεν είδαμε τόσες πολλές ευκαιρίες όσες στο α΄ μέρος. Το β΄ μέρος χωρίστηκε σε δύο μέρη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του, ενώ η Ομόνοια έβαλε πίεση στην συνέχεια χωρίς όμως να μπει η μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα για την ίδια ομάδα.

Τελικά ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ο κακός δαίμονας της Ομόνοιας καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ της έκοψε πέντε ολόκληρους βαθμούς (μια νίκη ο Ολυμπιακός και η σημερινή ισοπαλία).

Το VAR έκανε παρέμβαση στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού όμως ο διαιτητής έμεινε σταθερός στην απόφαση του αφού μετά από πολλά ριπλέι δεν φάνηκε να κτυπάς το χέρι του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης(δεν υπήρξαν ούτε διαμαρτυρίες)ενώ δεν έκανε παρέμβαση στο β΄ ημίχρονο όταν ζήτησε πέναλτι για χέρι ο Ολυμπιακός. Ο Μ. Χριστοφόρου  γενικά ήταν καλός αν και σε 2-3 περιπτώσεις φάουλ άφησε παραπονούμενο  τον Ολυμπιακό. Σωστή η κίτρινη στον Τσέποβιτς για έντονες διαμαρτυρίες. Ο σέντερ φορ της Ομόνοιας δεν είχε κάνει αρχικά φάουλ αλλά κατά λάθος όταν έπεσε ο παίκτης του Ολυμπιακού τον πάτησε για αυτό έδωσε φάουλ ο διαιτητής και μετά τον κιτρίνισε για έντονες διαμαρτυρίες.

3‘ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια! Ο Ασάντε μοίρασε στον Τσέποβιτς, πρόλαβε ο Ανδρέου και του πήρε την… μπουκιά από το στόμα!

13‘ Σουτ του Πεχλιβάνη που δεν ανησυχεί τον Φαμπιάνο.

15‘ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Γκουστάβο σουτάρει, ο Φαμπιάνο διώχνει σε κόρνερ.

22‘ Ευκαιρία για την Ομόνοια! Ο Παπουλής άλλαξε με τον Ασάντε, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα φεύγει άουτ.

25‘ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Εξαιρετικός συνδυασμός μέσα στην περιοχή, ο Κοστόφ βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας κράτησε το μηδέν!

26‘ Νέο σουτ του Ολυμπιακού από τον Κα, πιο αδύναμο αυτή τη φορά, μπλοκάρει ο Φαμπιάνο.

27‘ Ο Τσέποβιτς δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.

28′ ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Κα πιάνει ένα δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή και ανοίγει το σκορ! Ελέγχεται η φάση στο VAR για χέρι του Κα. Μετράει το γκολ.

30‘ Τρομερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Κα έκανε φοβερή ενέργεια, ο Κοστόφ δεν μπόρεσε από πολύ κοντά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αφού μπλόκαρε ο Φαμπιάνο!

40′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια! Ο Λοΐζου σούταρε, ο Μιχαήλ έδιωξε, ήρθε ο Παπουλής και ισοφάρισε!

44′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Γκουστάβο, ο οποίος σουτάρει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

45+1′ Ωραίος συνδυασμός του Ολυμπιακού, ο Γκουστάβο σουτάρει, ελέγχει ο Φαμπιάνο.

45+2‘ Ο Τσέποβιτς σουτάρει, πέφτει ο Μιχαήλ και διώχνει σε κόρνερ.

Τέλος του α’ ημιχρόνου.

62‘ Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού! Ο Κα πέρασε σχεδόν όλη την άμυνα της Ομόνοιας από αριστερά, γύρισε στον Πεχλιβάνη που έκανε το σουτ, όμως πάνω στη γραμμή έσωσαν οι πράσινοι! Διαμαρτυρίες για χέρι από τους παίκτες του Ολυμπιακού.Ίσως να έγινε χέρι αλλά ο VAR δεν έκρινε σκόπιμο να εξετάσει την φάση

80‘ Ευκαιρία με τον Τσέποβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία του Μιχαήλ.

82‘ Ωραία ο Παπουλής, γυρίζει λίγο πιο πίσω από εκεί που ήταν ο Τσέποβιτς.

86‘ Σουτ του Τσέποβιτς, η μπάλα βρίσκει σε πόδια αντιπάλου και περνάει κόρνερ.

89‘ Κίτρινη στον Τσέποβιτς για διαμαρτυρία.

90+2‘ Καλό σουτ του Τιάγκο, όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Oμόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Γκόμεθ, Γκόμες (67′ Κούσουλος), Λοΐζου (67′ Τιάγκο), Παπουλής, Ασάντε (67′ Τζιωνής), Τσέποβιτς.

Στον Πάγκο: Παναγή, Λανγκ, Μαυρίας, Κίκο, Κούσουλος, Μποτεάκ, Τζιωνής, Τιάγκο, Ντούρις.

Ολυμπιακός (Κ. Πολυκάρπου): Μιχαήλ, Ψάλτης, Μίλετιτς, Γκουστάβο (87′ Σαμπίνια), Κα (82′ Σάλι), Πεχλιβάνης, Σωτηρίου, Ανδρέου, Σαρφό, Σαμπίνια, Κοστόφ (75′ Βαν Κέσελ).

Στον Πάγκο: Καράδαης, Σαμπίνια, Κωνσταντινίδης, Σάλι, Λ. Ανδρέου, Κυριάκου, Φαν Κέσελ, Χάνι, Χαραλάμπους.

Κίτρινες: Χούμποτσαν 59′, Τσέποβιτς 89′ /

Στάδιο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης