19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ρουσιάς έκοψε τα φτερά της ΑΕΛ! Πολύ καλός o Ερμής δίκαια πήρε το Χ

Ο Ρουσιάς έκοψε τα φτερά της ΑΕΛ! Πολύ καλός o Ερμής δίκαια πήρε το Χ

By on 29 Ιανουαρίου, 2021 0 579 Views

Αμφίρροπο και δυνατό παιχνίδι στο «Αμμόχωστος» με τον Ερμή και την ΑΕΛ να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλους όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι μέχρι το τελευταία σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου. Το τελικό 2-2 φέρνει γλυκόπικρη γεύση για τον Ερμή που έκανε ανατροπή αλλά ισοφαρίστηκε σε μια ακίνδυνη φάση χωρίς να κινδυνέψει  ιδιαίτερα από την ΑΕΛ που δεν ήταν καλή επιθετικά και με προβλήματα στην έτσι  δεν εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της Ομόνοιας που δεν κέρδισε στο παιχνίδι που προηγήθηκε.

Ο Ερμής που έπαιξε χωρίς τον τερματοφύλακα Καϊκέ που είχε 3 κίτρινες   γύρισε το παιχνίδι με δυο γκολ του Ρουσιά σε 4΄, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που απέκτησε. Ωστόσο ο βαθμός που βάζει στο σακούλι, είναι από αυτούς που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμοι στο τέλος του πρωταθλήματος απέναντι σε ένα αντίπαλο που πήγε στο Αμμόχωστος σαν φαβορί και διεκδικεί τον τίτλο.

Στους 42 βαθμούς πλέον η ΑΕΛ, η απόσταση από την κορυφή μειώθηκε στους 2 βαθμούς όμως ο Απόλλωνας παίζει αύριο με το ΑΠΟΕΛ. Θυμίζουμε πως η ομάδα της Λεμεσού έχει αγώνα λιγότερο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πολύ καλύτερα μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά που είχε ψηλά τις γραμμές της και πίεσε την πρώτη πάσα της ΑΕΛ. Εξ’ ου και το γεγονός του ότι έγινε δύο φορές λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ στο α’ ημίχρονο που όμως δεν το «πλήρωσαν» οι φιλοξενούμενοι. Αντιθέτως, άνοιξαν το σκορ με τον Μαέ στο 35’ σε ένα σημείο όπου ο Ερμής ήταν καλύτερος.

Στο β’ ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους που με δύο γκολ του Ρουσιά μέσα σε ένα 4λεπτο άλλαξαν τις ισορροπίες. Στο 54’ αρχικά μετά από γέμισμα του Βάλπορτ, έπιασε την κεφαλιά για να νικήσει τον Βοζίνια. Στο 58’, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την καλή σέντρα του Μέιρα και ανάγκασε τον πορτιέρε της ΑΕΛ να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από την εστία του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο όμως το «πλήρωσε» στο 69’ με τον Μηνά Αντωνίου να φέρνει το ματς στα ίσα. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ στην πορεία, δεν δημιούργησαν κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του Φιρινίδη για να πάρουν στο τέλος από ένα βαθμό οι δύο ομάδες.

Ερμής (Μ. Σατσιάς): Φιρινίδης, Καραγκούνης, Δημητρίου, Μέιρα (74′ Κάταριτς), Ρουσιάς (84′ Ραφίνια), Φόλμπρεχτ, Κοβάσεβιτς (65′ Ντίας), Βάλπορτ (74′ Κύπρου), Χολτ, Κυριακίδης, Σιντιμπέ

Στον πάγκο: Αντωνίου, Παπαθανασίου, Καϊσερλίδης, Αλαμπρίτης, Γκόμες, Γεωργίου

* Εκτός αποστολής έμεινε ο Καϊκέ.

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Κέρκεζ, Τεσέιρα, Σάντος, Αντωνίου, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (68′ Μπάμπιτς), Ντανίλο, Γεωργίου (89′ Δ. Αβραάμ), Τόρες, Μαέ

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Μεντόγεβιτς, Έουλερ, Κυριάκου, Κωνσταντινίδης, Μελαναρκίτης, Μπουνόζα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιντιμπέ, Κυριακίδης, Βάλπορτ, Κάταριτς / Σάντος (6η)

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Ιωάννης Αναστασίου

VAR: Βασίλης Δημητρίου

AVAR: Νίκος Εγγλέζου

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαϊδης

Στο όριο για τον Ερμή: Μέιρα (2), Ρουσιάς (2), Ραφίνια (2), Κονέ (5), Δημητρίου (5)

Στο όριο για την ΑΕΛ: Βοζίνιας (2), Αντάμοβιτς (2), Αντωνίου (2), Παπαφώτης (2), Κυριάκου (2), Σάντος (5)