28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ίντερ – Μίλαν 2-1: Μυθικό ντέρμπι, «χρυσή» ανατροπή-πρόκριση στο 90+7′

Ίντερ – Μίλαν 2-1: Μυθικό ντέρμπι, «χρυσή» ανατροπή-πρόκριση στο 90+7′

By on 27 Ιανουαρίου, 2021 0 365 Views

Αυτό το «Derby Della Madonnina» τα είχε όλα. Γκολ, έντονο επεισόδιο από Ζλάταν-Λουκάκου, αποβολή του Σουηδού και μια «χρυσή» ανατροπή πρόκρισης για την Ίντερ στα ημιτελικά (2-1), χάρη στο νικητήριο απευθείας φάουλ του Έρικσεν στο 90+7!

Οι δύο υπερδυνάμεις του Μιλάνου προελαύνουν στο φετινό Campionato, είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μισό της σεζόν. Κι ως τέτοιοι, στο μεταξύ τους συναπάντημα με χαρακτήρα νοκ-άουτ για τον προημιτελικό του Coppa Italia, επιφύλασσαν ένα «Derby Della Madonnina» που θα μνημονεύεται για χρόνια. Γκολ, «τσαμπουκάς», αποβολές, αναγκαστικές αλλαγές (μέχρι και του… διαιτητή), μα και μια πανάξια ανατροπή με Νερατζούρι χρώματα, διαμόρφωσαν το πιο χορταστικό ματς στην Ιταλία τη φετινή σεζόν, που είχε και τους ανάλογους πρωταγωνιστές.

Ρομέλου Λουκάκου και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, οι δύο σκόρερ που είχαν καθορίσει και το ντέρμπι πρωταθλήματος τον Οκτώβριο (1-2), εξέλιξαν το ματς σε προσωπική «μονομαχία». Οι Ροσονέρι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σουηδός σταρ μετέτρεψε την πρώτη του τελική σε γκολ. Με άψογο κατέβασμα και εκτέλεση ανάμεσα στους αμυντικούς της Ίντερ, ο Ζλάταν άφησε μηδενικό περιθώριο στον Χαντάνοβιτς για το 0-1, πετυχαίνοντας έτσι το 8ο γκολ του σε 7 αναμετρήσεις κόντρα στο αγαπημένο του, πια, «θήραμα».

Ωστόσο, η μεταξύ τους κόντρα και το «θερμόμετρο» του ματς απογειώθηκε λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Ρομανιόλι, ο Λουκάκου έγινε «πυρ και μανία» απέναντι σε όλους τους Ροσονέρι και ο Ζλάταν έριξε λάδι στη φωτιά, με τους δυο τους να πρωταγωνιστούν σε «κοκορομαχία» από τα παλιά, να ανταλλάζουν χυδαίες εκφράσεις για… συζύγους και παιδιά και στη συνέχεια τον θηριώδη Βέλγο να φωνάζει «πάμε μέσα αν θες» καθώς όδευαν προς τη φυσούνα.

Αγωνιστικά, όμως, με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, το σύνολο του Στέφανο Πιόλι «εξαφανίστηκε» στο χορτάρι. Το πράγμα, μάλιστα, έγινε ακόμη χειρότερο στο 57’, όταν ο Ζλάταν (που είχε δει κάρτα στο επεισόδιο με τον Λουκάκου), αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κολάροφ κι έτσι οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην, υπέρ των γηπεδούχων. Η αρχή για το comeback έγινε στο 71’, με τον Λουκάκου να παίρνει το αίμα του πίσω ισοφαρίζοντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στη μοναδική στιγμή που ο απίθανος Ταταρουσάνου νικήθηκε σε όλο το ματς (είπε «όχι» με εκπληκτικό τρόπο σε δύο φάσεις στο 89’ και το 90’).

Μέχρι να μπει στο γήπεδο ο Κρίστιαν Έρικσεν. Μετά την ανοησία του Μεϊτέ, που δεν έδιωξε τη μπάλα και τελικά χρεώθηκε με το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Δανός επιβεβαίωσε ότι παραμένει «αρτίστας» και με ένα αριστουργηματικό απευθείας χτύπημα στο 90+7′ λύτρωσε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου διαγράφεται εξίσου εντυπωσιακό «Derby D’ Italia» (Γιουβέντους/Σπαλ).

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Κολάροφ (90+2’ Γιανγκ), Νταρμιάν (46’ Χακίμι), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς (89’ Έρικσεν), Βιδάλ, Πέρισιτς (67’ Λαουτάρο), Λουκάκου, Σάντσες

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Νταλότ, Κιάερ (20’ Τομόρι), Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μεϊτέ, Κεσιέ, Σαλμάκερς (85’ Καστιγιέχο), Ντίαθ (60’ Ρέμπιτς), Λεάο (85’ Κρούνιτς), Ιμπραΐμοβιτς