19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To VAR… Xάλεσε την εξέλιξη του αγώνα διορθώνοντας τον διαιτητή.Άστοχος ο Απόλλωνας,έμεινε με 10 και στο 1-1 με τη Ν.Σαλαμίνα

To VAR… Xάλεσε την εξέλιξη του αγώνα διορθώνοντας τον διαιτητή.Άστοχος ο Απόλλωνας,έμεινε με 10 και στο 1-1 με τη Ν.Σαλαμίνα

By on 24 Ιανουαρίου, 2021 0 718 Views

Νέα Σαλαμίνα και Απόλλωνας έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Αμμόχωστος» σε ένα επεισοδιακό αγώνα με δοκάρια, πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

O Aπόλλωνας ήταν εξαιρετικός στο Α΄ημίχρονο και πολύ καλός μέχρι το 60΄αλλά φοβερά άστοχος και άτυχος με πολλές χαμένες ευκαιρίες και δύο δοκάρια σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι πριν λήξει το Α΄ημίχρονο.Μετά το 60′ ανέβηκε η Ν.Σαλαμίνα και ισοφάρισε με τον Ντανίλο στο 67΄ μετά από πάσα του Βάγκνερ πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα.Ο Κατελάρης έχασε τον σκόρερ και στο επόμενο λεπτό έγινε αλλαγή αφού είχε πρόβλημα(τράβηγμαή θλάση).Το παιχνίδι άνοιξε και οι δύο ομάδες έψαχναν το δεύτερο γκολ αλλά στο δίλεπτο των νεύρων του Βασιλείου ήρθε η αποβολή του και το αριθμητικό μειονέκτημα του Απόλλων που δεν του επέτρεψε να ανεβάσει ρυθμό για το νικητήριο γκολ. Με σοβαρά λάθη ο διαιτητής Β.Δημητρίου πάλι.Το πέναλτι του Απόλλωνα το έδωσε μετά από παρέμβαση του VAR και έλεγχο για να δεί το χέρι ενώ στο 20΄η Σαλαμίνα διεκδίκησε πέναλτι αλλά δεν δόθηκε τίποτε αν και φάνηκε ο Πέδρο να βρίσκει με το χέρι το κεφάλι του Ντανίλο σε μιά όχι ξεκαθαρη φάση.Στο 74΄ο Βασιλείου αντίκρυσε κίτρινη και στο 75΄με πολύ δυνατό φάουλ που δόθηκε αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη μετά από κλήση του Β.Δημητρίου να εξετάσει την φάση στο VAR.Δια γυμνού οφθαλμού ο διαιτητής έπρεπε να δείξει τουλάχιστον την δεύτερη κίτρινη στον Βασιλείου αλλά έκανε πως δεν είδε το σκληρό φάουλ…όταν το είδε στο VAR έδειξε την κόκκινη κάρτα για να συνεχίσει με 10 ο Απόλλωνας στο τελευταίο 15λεπτο.

Το παιχνίδι:

O Απόλλωνας είχε την κατοχή και την υπεροχή από το πρώτο λεπτό και δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους με ένα σουτ του Ντιγκινί στο 6′. Λίγα λεπτά αργότερα ο Παπουνασβίλι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας όμως η κεφαλιά του πέρασε έξω.

H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο 39΄ο Απόλλωνας κερδίζει πέναλτι για χέρι του Νικολάου στην περιοχή, μετά από προβολή του Γιαννιώτα και αφού ο Βασίλης Δημητρίου είδε την φάση στο VAR.

Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Βεσελόφσκι και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Β΄ ημίχρονο:

Με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου ο Απόλλωνας απείλησε δις. Στο 51΄το γυριστό του Πίττα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βεσελόφσκι, στρώθηκε στον Ντιγκινί ο οποίος πλάσαρε τον Βεσελόφσκι από κοντά, ο Πολωνός έδιωξε ενστικτωδός σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Πίττας πήρε την μπαλιά από τον Πέδρο, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να κτυπά για δεύτερη φορά στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με μία κεφαλιά του Χριστοφόρου  μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρένο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είδαν τα πλασέ των Γιούστε και Βασιλείου να σταματούν διαδοχικά σε σώματα αμυνόμενων, και να χάνουν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ.

Στην επόμενη φάση, μετά από γέμισμα του τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, ο Βάγκνερ έπιασε την κεφαλιά στον χώρο του κέντρου και έβγαλε τον Ντανίλο τετ α τετ με τον Δημητρίου, ο Βραζιλιάνος πρόλαβε και τον Κατελάρη πλασάροντας σωστά για το 1-1.

Στο 69΄μετά από φάουλ του Μπρένο ο Χριστοφόρου βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, έπιασε το βολέ όμως η μπάλα κτύπησε στον αντίπαλο κίπερ και πέρασε κόρνερ.

Στο 79΄ ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Γιώργος Βασιλείου αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, μετά από επέμβαση του VAR.

Δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

5′ Πολύ καλό σουτ απο τον Ντιγκινί, ο Βεσελόφσκι με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει.

8′ Επικίνδυνη στιγμή στα καρέ της Νέας Σαλαμίνας, ο Ντιγκινί έκανε το τακουνάκι μετά απο μπαλιά του Γιαννιώτα, έδιωξε η άμυνα των «ερυθρόλευκων».

14′ Σπουδαία ευκαιρία για τον Απόλλωνα, λίγο έξω η κεφαλιά του Παπουνασβίλι έπειτα απο τη σέντρα του Πέδρο.

24′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ απο τον Μάρκοβιτς, ο Βεσελόφσκι θα μπλοκάρει εύκολα.

27′ Έπειτα απο την άστοχη έξοδο του Βεσελόφσκι, ο Ντιγκινί θα πιάσει την κεφαλιά η οποία πέρασε λίγο έξω απο την εστία.

31′ Σέντρα απο τον Σεργίου, κεφαλιά απο τον Ντανίλο, αρκετά έξω η μπάλα.

35′ Σέντρα του Πέδρο με τον Παπουνασβίλι να προσπαθέι να κάνει την προβολή, αλλά δεν τα κατάφερε.

37′ Επικίνδυνη σέντρα- σουτ απο τον Πέδρο με την άμυνα των «ερυθρόλευκων» να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει την μπάλα.

39′ Μετά απο φάση διαρκείας στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, ο Ντιγκινί δεν θα καταφέρει να σκοράρει απο το ύψος του πέναλτι αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους και πέρασε κόρνερ, αλλά λόγω της παρέμβασης του VAR δόθηκε πέναλτι στον Απόλλωνα λόγω της παράβασης που έκανε ο Νικολάου με το χέρι.

43′ Γκόλ για τον Απόλλωνα! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί.

49′ Σούτ του Ντανίλο, κόντρα στον Γιούστε και τέλος ο κίνδυνος για τον Απόλλωνα.

51′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Απόλλωνα έπειτα απο μπαλιά του Πέδρο ο Πίττας έπιασε ένα εναέριο βολέ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχια της φάσης ο Ντιγκινί με κοντινό πλάσε δεν κατάφερε να νικήσει τον Βεσελόφσκι.

52′ Δεύτερο δοκάρι για τον Απόλλωνα με σούτ του Πίττα απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

56′ Νέο σουτ για τον Απόλλωνα απο τον Πίττα και πάλι, ο Καμισόκο θα διώξει σε κόρνερ.

60′ Εκτέλεση φάουλ απο τον Οσέι, κεφαλιά απο τον Χριστοφόρου, ψηλά η μπάλα σε άουτ.

61′ Σούτ του Τσουκαλά η μπάλα πέρασε άουτ.

64′ Σέντρα του Βασιλείου η οποία προκαλέι σύγχηση στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, η μπάλα διώχτηκε απο τους αμυντικούς, θα ξανακλέψει ο Βασιλείου και θα κάνει δεύτερη σέντρα η οποία εξωστρακίζεται μετα δυσκολίας.

67΄Γκόλ για τη Νέα Σαλαμίνα! Σκόρερ ο Ντανίλο ο οποίος κέρδισε με ωραίο πλασέ τον Δημητρίου.

69′ Κίνδυνος στην περιοχή του Απόλλωνα μετά απο μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπρένο, δύσκολη η απόκρουση του Δημητρίου, η μπάλα σε κόρνερ.

74΄Κίτρινη στον Βασιλείου για διαμαρτυρίες.

79′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βασιλείου για επικίνδυνο μαρκάρισμα αποφάσισε ο διατητής του αγώνα, αφού πήγε να δεί τη φάση στο VAR.Αρχικά δεν έδειξε ούτε κίτρινη

80′ Κεφαλια του Βάγκνερ, μπλοκάρει ο Δημητρίου.

81′ Σούτ του Πέδρο κόντρα στους αμυντικούς, η μπάλα στην αγκαλιά του Βεσελόφσκι.

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου(87′ Παύλου), Νικολάου(46′ Μπρένο), Τσουκαλάς, Χριστοφόρου, Καμισόκο, Οσέι(90′ Βαρέλα), Κονφέ, Ντανίλο, Σανκό, Βάγκνερ

Στον Πάγκο: Κίσσας, Ανδρέου, Μπρένο, Βαρέλα, Λεμέσιος, Κρείν, Παύλου, Ντουβεντρού, Σιαθάς

Απόλλωνας (Γ. Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Κατελάρης( 68′ Χάμπος), Βασιλείου, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι(58′ Ματέι), Γιαννιώτας(82′ Ψύχας), Πίττας, Ντιγκινί

Στον Πάγκο: Παπαστυλιανού, Χαραλάμπους, Χάμπος, Ψύχας, Φώτη, Ματέι, Μπίσεσβαρ, Μπένσοπ

Κίτρινες: 63’Μάρκοβιτς, Βασιλείου

ΚΟΚΚΙΝΗ:Βασιλείου 77΄

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτάνης Κώστας