19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Έλτσε – Μπαρτσελόνα 0-2: Ο Ντε Γιονγκ ντύθηκε… Μέσι και την ανέβασε ξανά τρίτη

Έλτσε – Μπαρτσελόνα 0-2: Ο Ντε Γιονγκ ντύθηκε… Μέσι και την ανέβασε ξανά τρίτη

By on 24 Ιανουαρίου, 2021 0 425 Views

Με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ σε ρόλο… Μέσι (ένα γκολ – μια ασίστ), η Μπαρτσελόνα νίκησε χωρίς να λάμψει στην έδρα της Έλτσε (2-0), έφτασε τις πέντε διαδοχικές εκτός έδρας νίκες και ανέβηκε ξανά στη τρίτη θέση της La Liga.

Ο Λιονέλ Μέσι έβλεπε το ματς από την τηλεόραση λόγω τιμωρίας, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ φόρεσε τον… μανδύα του Αργεντινού και, με ένα γκολ και μια ασίστ, οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη πέμπτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη (2-0 την Έλτσε), χάρη στην οποία οι Καταλανοί επανήλθαν στην τρίτη θέση της La Liga, στο -3 από την δεύτερη Ρεάλ (με τα ίδια ματς) και στο -7 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο (με δύο παιχνίδια περισσότερα).

Κουρασμένοι από τα συνεχή ταξίδια (έβδομο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι!) και από τις παρατάσεις (σε Σούπερ Καπ και Κύπελλο), οι Μπλαουγκράνα κινήθηκαν στα… πολύ ρηχά στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η Έλτσε τους κόντραρε στην κατοχή της μπάλας, χωρίς πάντως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Οι ενέργειες του Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν οι μοναδικές που προκαλούσαν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν άφαντος ως «ψευτό – εννιάρι» και, ύστερα από ωραία σέντρα του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, ο Φρένκι ντε Γιονγκ άνοιξε το σκορ, σπρώχνοντας την μπάλα πάνω στην γραμμή, ύστερα από λάθος του Εμιλιάνο Ριγκόνι (39′).

Η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου μάλιστα η Έλτσε άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης μετά από παιδικό λάθος της καταλανικής άμυνας, με τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει με… σπαγγάτο το σουτ του Ριγκόνι.

Αυτή, πάντως, ήταν η μοναδική προσπάθεια άξια αναφοράς των γηπεδούχων, με την Μπάρτσα να ελέγχει τον ρυθμό και, μάλιστα, να αγγίζει δύο φορές το 0-2 σε προσπάθειες του Φρανσίσκο Τρινκάο, ο οποίος στα λεπτά που έπαιξε, έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο από τότε που μεταγράφηκε στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Τελικά, στο 89′ μπήκε η σφραγίδα νίκης με το πρώτο γκολ του Ρίκι Πουτς στο πρωτάθλημα, με κεφαλιά του νεαρού μέσου ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του κεφάτου Ντε Γιονγκ που θα ζήλευε και ο… Μέσι.

Έλτσε (Χόρχε Αλμιρόν): Έντγκαρ Μπαδία – Μπαραγάν, Βερδού, Γκονθάλεθ, Μοχίκα – Χοσάν, Μαρκόνε, Ραούλ Γκούτι (74′ Μορέντε), Βίκτορ Ροδρίγεθ (82′ Νίνο) – Ριγκόνι (75′ Λουίσμι), Μπογέ.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Αραούχο, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (87′ Ρίκι Πουτς) – Ντεμπελέ (74′ Τρινκάο), Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 20 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης (17) 44, Ρεάλ Μαδρίτης (19) 40, Μπαρτσελόνα (19) 37, Σεβίλλη (19) 36, Βιγιαρεάλ 34, Ρεάλ Σοσιεδάδ 31.