29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Πέρασε στους 8 με Εφραίμ και Ζαχίντ(υστέρησε ο Απόλλωνας)

Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Πέρασε στους 8 με Εφραίμ και Ζαχίντ(υστέρησε ο Απόλλωνας)

By on 20 Ιανουαρίου, 2021 0 740 Views

Μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου πανηγύρισε το ΑΠΟΕΛ που επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα στο ΓΣΠ και έδωσε συνέχεια στην ανοδική του πορεία.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν με τον Εφραίμ στο 8ο λεπτό αλλά με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Απόλλωνας ισοφάρισε με αυτογκολ του Σιέλη.
Το τελικό 2-1 ήρθε από τον Ζαχίντ στο 78΄.

Μέτριος ο αγώνας με λίγες φάσεις με το ΑΠΟΕΛ να πατά καλύτερα στο Α΄ημίχρονο όπου ο Απόλλωνας υστέρησε επιθετικά.Στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου με την είσοδο των Πίττα και Ντιγκινί ισοφάρισε και προσπάθησε να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά αφού το ΑΠΟΕΛ άντεξε στην άμυνα βγήκε στην αντεπίθεση και με την ποιότητα των Εφραίμ και Ζαχίντ (αναγεννήθηκαν με τον Πουρσαϊτίδη)πέτυχε το γκολ της νίκης και της πρόκρισης


Ο αγώνας:

Το ΑΠΟΕΛ στο 8ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Γιώργο Εφραίμ μετά από ασίστ του Ζαχίντ στην πρώτη φάση του αγώνα

Επόμενη καλή φάση ήταν το στο 23΄όταν το σουτ του Γιαννιώτα στην κλειστή γωνιά του Ουζόχο κατέληξε σε κόρνερ μετά από επέμβαση του Νιγηριανού κίπερ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ζαχίντ μπήκε στην περιοχή, τελείωσε μόνος την φάση με τον Δημητρίου να διώχνει σε κόρνερ.

Β΄ ημίχρονο:

Με την έναρξη του ημιχρόνου ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Πετράκης έριξε στον αγώνα τον Πίττα.

Ο Κύπριος εξτρέμ, τρία λεπτά μετά την είσοδο του, μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, πλάσαρε, η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ουζόχο και στην επιστροφή κτύπησε στον Σιέλη και κατέληξε στα δίκτυα.Στο ξεκίνημα της φάσης ο Ουζόχο έκανε λάθος πάσα σε αντίπαλο

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμό και δεν απείλησαν ιδιαίτερα.

Στο 78΄το ΑΠΟΕΛ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Εφραίμ, αυτός μοίρασε αριστερά στον Ζαχίντ, πέρασε τον αντίπαλο αμυντικό και πλάσαρε σωστά τον Δημητρίου για το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στο ΑΠΟΕΛ.

8′ ΓΚΟΛ. 1-0. Σημειώνει γκολ ο  Εφραίμ με πλασέ στην περιοχή. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ. Έλεγχος απο το VAR ο Γιώργος Νικολάου.

9′ Μετράει το γκολ,  μετά  τον έλεγχο του VAR. Όπως φάνηκε και στο ριπλέι ο Εφραίμ ήταν καλυμμένος

17′ Έξυπνο τακουνάκι του Σατσιά στον Σαχάρ που πήγε να φύγει “φάτσα” με τον Δημητρίου αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε

23′ Πρώτη φάση για τον Απόλλωνα με διαγώνιο σουτ του Γιαννιώτα από  δύσκολη θέση, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ουζόχο.

33′ Πάσα για τον Σαχάρ που πάτησε περιοχή και πήγε να πλασάρει, την τελευταία στιγμή ο Ρομπέρζ  έσωσε.

45′  Τελική με κοντινό σουτ του Ζαχίντ από  δύσκολη θέση, ο Ρομπέρζ  έδιωξε σε κόρνερ

48′ ΓΚΟΛ 1-1  Λάνθασμένη μεταβίβαση ο  Ουζόχο, ο Γιαννιώτας κέρδισε και άφησε στον Πίττα που με  πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, χτύπησε στον Σιέλη που προσπάθησε να απομακρύνει και πήγε στα δίκτυα.

70′ Καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ με τον Ζόρζε , ο Δημητρίου απέκρουσε.

72′ Σουτ του Μπένσοπ εκτός περιοχής, άστοχο

78′ ΓΚΟΛ 2-1 Ο Εφραίμ επιτέθηκε κατέβασε, έδωσε στον Ζαχίντ, μπήκε στην περιοχή, και με πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Δημητρίου.

ΑΠΟΕΛ (Πουρσαιτίδης):Ουζόχο, Ενσούε, Σιέλης, Ζόρζε, Γουίλερ, Λουντέμο, Σατσιάς (67′ Ντε Βινσέντι), Ζαχίντ, Εφραίμ, Ντονγκαλά, Σαχάρ

Στον πάγκο: Σίλβα, Αποστολάκης, Σάντος, Μερκής, Ντίας, Νούχιου, Ντε Βινσέντι, Ανουάρ, Γαβριήλ

Απόλλων (Πετράκη):Δημητρίου, Χάμπος, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Μάρκοβιτς, Ντένιτς, Ματέι, Γκακπέ (46′ Πίττας), Γιαννιώτα (52′ Ντιγκινί), Μπένσοπ.

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Γιούστε, Χαραλάμπους, Πέδρο, Αγκίρε, Χρυσοστόμου, Ψύχας, Πίττας, Ντιγκινί

Κίτρινες: Σατσιάς Ζαχίντ / Χάμπος

Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης