29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Άρσεναλ – Νιούκαστλ 3-0: Ξανά στη δεκάδα με οδηγό τον «Όμπα»

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 3-0: Ξανά στη δεκάδα με οδηγό τον «Όμπα»

By on 19 Ιανουαρίου, 2021 0 482 Views

Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Άρσεναλ επιβεβαίωσαν την καλή τους παράδοση κόντρα στη Νιούκαστλ, επέστρεψαν στις νίκες (3-0) και οι Κανονιέρηδες ανέβηκαν στην πρώτη δεκάδα της Premier League – Πέντε σερί ματς χωρίς γκολ στο παθητικό τους οι Λονδρέζοι, για πρώτη φορά από το 2009 και την εποχή Βενγκέρ.

Τι και αν ο Στιβ Μπρους έγραψε ιστορία στη Νιούκαστλ, κάνοντας οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα (!), σε σχέση με την ήττα από την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ; Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε την καλή δυναμική που έχει αποκτήσει εσχάτως και, με την τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε ματς (3-0), ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα της Premier League.

Οι Κανονιέρηδες είχαν νικήσει τις Καρακάξες με 2-0 πριν από εννέα ημέρες για το Κύπελλο, σημειώνοντας τις πιο… κολλητές δύο εντός έδρας νίκες επί ενός ίδιου αντιπάλου από τον Ιανουάριο του 2008, όταν είχαν νικήσει, και πάλι τη Νιούκαστλ, δύο φορές στο «Emirates» μέσα σε τρεις ημέρες.

Μέχρι το αποψινό ματς, η Άρσεναλ μετρούσε 14 νίκες στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Νιούκαστλ (μόλις μια ήττα, με 2-1 τον Απρίλιο του 2018) και διεύρυνε την εντυπωσιακή παράδοση, με οδηγό έναν ποδοσφαιριστή που επίσης έχει μετατρέψει σε καλή… πελάτισσα τη συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, περί ου ο λόγος, μετρούσε τρία γκολ και δύο ασίστ στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του κόντρα στη Νιούκαστλ, εις βάρος της οποίας είχε σκοράρει στα τελευταία τρία ματς.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός έπιασε το καρέ, παρ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα, με κορυφαία αυτή του 15ου λεπτού, όταν… κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι προ κενής εστίας.

Πέρα από την συγκεκριμένη φάση, η Νιούκαστλ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καττέρρευσε στο δεύτρο, όταν δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 27 λεπτά, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει την αρχή, τελειώνοντας ιδανικά μια αντεπίθεση των γηπεδούχων (50′).

Ο Εμίλ Σμιθ – Ρόου, ύστερα από πάσα του Ομπαμεγιάνγκ και σέρβιρε την μπάλα για τον Μπουκαγιό Σακά (61′), με τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν με… social distancing, τηρώντας τους νέους, πιο αυστηρούς κανόνες.

Ο Ομπαμεγιάνγκ, ύστερα από σέντρα του Σέντρικ Σοάρες, διπλασίασε τα τέρματά του (77′), αν και το γκολ χρειάστηκε την… επικύρωση από το VAR, αφού η μπάλα φάνηκε να βγαίνει άουτ, προτού ο Πορτογάλος βρει τον Γκαμπονέζο.

Η απογοητευμένη και απογοητευτική Νιούκαστλ, η οποία συμπλήρωσε έξι διαδοχικές εκτός έδρας ήττες σε όλες τις διοργανώσεις (και εννέα σερί στο πρωτάθλημα απέναντι στην Άρσεναλ), επιβεβαίωσε την «μαύρη» παράδοση του προπονητή της, ο οποίος δεν έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας τους Κανονιέρηδες στην καριέρα του στους πάγκους: Εννέα ήττες – τρεις ισοπαλίες σε δώδεκα ματς, με μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό των ομάδων του.

Οι φιλοξενούμενοι, ο οποίοι παρέμειναν στη 15η θέση, απέτυχαν να σκοράρουν, με την Άρσεναλ να κρατάει το μηδέν στην άμυνα για πέμπτο σερί παιχνίδι, κάτι που κατάφερε τελευταία φορά το 2009, όταν προπονητής της ήταν ο θρυλικός Αρσέν Βενγκέρ.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο – Σέντρικ Σοάρες, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τίρνεϊ – Τόμας (67′ Ελνένι), Τσάκα – Σακά, Σμιθ Ρόου (82′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ (80′ Γουίλιαν) – Λακαζέτ.

Νιούκαστλ (Στιβ Μπρους): Ντάρλοου – Κραφτ, Λασέλ, Κλαρκ, Λιούις – Αλμιρόν (87′ Άντερσον), Λόνγκσταφ (79′ Χέντρικ), Σέλβεϊ, Ζοέλιντον – Κάρολ (69′ Μέρφι), Γουίλσον.