25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όρθιοι στα πέναλτι κράτησαν το 0-0 Σισκόφσκι και Μολ.Πολύ καλό παιχνίδι Χωρίς γκολ (Δόξα-ΑΕΚ)

Όρθιοι στα πέναλτι κράτησαν το 0-0 Σισκόφσκι και Μολ.Πολύ καλό παιχνίδι Χωρίς γκολ (Δόξα-ΑΕΚ)

By on 18 Ιανουαρίου, 2021 0 606 Views

Δόξα και ΑΕΚ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 0-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι Σισκόφσκι και Μολ που απέκρουσαν πέναλτι των Τριτσκόφσκι και Σαντίκ αντίστοιχα. Με 9 τελικές προσπάθειες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι, 13 οι φιλοξενούμενοι, με τους δύο τερματοφύλακες όμως να διατηρούν απαραβίαστες τις εστίες τους ενώ ο Εγγλέζου σημάδεψε το δοκάρι με όμορφη εκτέλεση φάουλ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.Ο Μολ στην πρώτη του εμφάνιση στην ΑΕΚ απέδειξε γιατί ο Σωφρόνης τον έφερε στην ομάδα της Λάρνακας ωστόσο το 0-0 κρατά την ΑΕΚ μακριά από τιε πρώτες θέσεις και απομακρύνθηκε από τον στόχο της κορυφής.Πάντως ο αγώνας ήταν πολύ καλός και από τις δύο ομάδες με την Δόξα να δικαιώνει την θέση της στην εξάδα και αν κέρδιζε δεν θα ήταν άδικο και θα την εδραίωνε σε αυτή την θέση.

Στους 26 βαθμούς η ομάδα της Κατωκοπιάς, στους 31 βαθμούς οι Λαρνακείς.

Η ΑΕΚ  μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με διστακτικότητα και δεν μπορούσε να κερδίσει τις μάχες στον χώρο του κέντρο, επιτρέποντας στην Δόξα  να επιτίθεται κυρίως με τον Εγγλέζου από τα αριστερά και με τον Κίκας που έπαιζε πίσω από τον Σαντίκ να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Μάλιστα, ο Σαντίκ παραλίγο να βάλει το γκολ της χρονιάς στο 7ο λεπτό όταν είδε τον Ζοέλ Μολ εκτός εστίας και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» σχεδόν από το κέντρο, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ σιγά σιγά ανέβηκε και με μοναδική εξαίρεση μία φάση του Εγγλέζου στο 15ο λεπτό κυριάρχησε, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και μάλιστα θα μπορούσε να τελειώσει το ματς από τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 28ο λεπτό σε ένα κράτημα του Μέσκα στον Σπιρόφσκι, ο Θεούλη έδειξε το σημείο του πέναλτι και δικαιώθηκε και από το VAR. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Τρισκόφσκι, αλλά σημάδεψε το κέντρο της εστίας χωρίς να βάλει πολλή δύναμη και ο συμπατριώτης του Σισκόφσκι απέκρουσε εύκολα.

Στη συνέχεια, το ματς ήταν ένας μονόλογος για τους παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος δεν πίστευε στον πάγκο ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να βάλει γκολ. Στο 40ο λεπτό ο Ακοράν μετά από φοβερή κάθετη πάσα του Σπιρόφσκι βγήκε τετ α τετ αλλά σημάδεψε έξω, στις καθυστερήσεις ο Γκαρσία έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, σούταρε στην κίνηση στην κλειστή γωνία του Σισκόφσκι αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Δόξας έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην τελευταία φάση των πρώτων 45 λεπτών ο Μακρής βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα έξω. Ο Σοφρώνης Αυγουστή πήγε στα αποδυτήρια βρίζοντας θεούς και δαίμονες για την αστοχία των παικτών του, έχοντας προφανώς στο μυαλό του και τον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Στο β’ ημίχρονο εξελίχθηκε ένα ισορροπημένο παιχνίδι από τις δύο ομάδες με μεγάλες στιγμές. Στο 53’ η Δόξα κέρδισε πέναλτι με τον Μολ να «ψαρεύει» τον Σαντίκ ενώ στην συνέχεια της φάσης Μολ και Μακρής εξουδετέρωσαν διατηρώντας απαραβίαστη την εστία της AEK.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες… απείλησαν όμως δεν νίκησαν Σισκόφσκι και Μολ αντίστοιχα που ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Στο 85’ ο Εγγλέζου με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι στην τελευταία ασξιοσημείωτη ευκαιρία της αναμέτρησης.

ΦΑΣΕΙΣ

3′ Ο Σαντίκ σκοράρει αλλά απο θέση οφσάιντ. Ο φορ της Δόξας ήταν εκτεθειμένος και επιβεβαιώνεται απο το VAR.

5΄ Ο Σπιρόφσκι επιχείρησε σουτ λίγο εκτος από τη μεγάλη περιοχή του Σισκόφσκι, η μπάλα βρήκε σε συμπαίκτη του και πέρασε έξω.

7′ Από πολύ μακρυα προσπαθησε  να σκοράρει ο Σαντίκ, ο οποίος είδε τον Μολ εκτός. Εξυπνη η προσπάθεια του Φινλανδού, η μπάλα να περνά λίγο πάνω απ’ το δοκάρι του Μολ.

9′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Σούντερντεν με μπαλια στη περιοχή και ο Τρισκόφσκι με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

20′ ΟΕγγλέζου επιχειρεί σουτ από πλάγια θέση, έξω.

21′ Απο μακρυά επιχειρεί σουτ ο Χέιτλι, αποκρούει σταθερά ο Σισκόφσκι.

28′ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Κράτημα του Μέσκα σε Σπιρόφσκι, ήταν κοντά στην φάση ο ρεφ Θεουλής. Η φάση πέρασε απο τον έλεγχο του VAR

30′ Χαμένο το πέναλτι απο τον Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός έστειλε την μπάλα ψηλά της εστίας αλλά ο Σισκόφσκι έμεινε όρθιος και έδιωξε. Στην επαναφορά, ο Τρίσκοφσκι έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. Παραμένει το 0-0

36′  Σέντρα του Σούρτεντεν από αριστερά, Ο Λαφράνς έκανε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα έξω.

40′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ.  Ο Σούτερντεν έδωσε στον Σπιρόφσκι ο οποίος με φοβερή μεταβίβαση βρήκε τον Ακοράν εντός επανορθωτικής. Ο Ισπανός επιχείρησε το σουτ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω.

42΄Σουτ του Ακοράν από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έξω

45’+1 Ωραία κίνηση από τον Νάντο που έκανε το σουτ , όμως ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ

45’+2′ Κεφαλιά από τον Μακρή, άουτ.

46′ Ξεκίνημα με τελική για την ΑΕΚ. Σουτ του Σπιρόφσκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το αριστερό, δύσκολα σε κόρνερ ο Σισκόφσκι

50′ Πέναλτι για την ΔΟΞΑ. Ο Λαφράνς ανατρέπει τον Σαντίκ εντός περιοχής.

52′ Τεράστια διπλή επέμβαση από τον Μολ. Ο Σαντίκ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Μολ απέκρουσε,  εξουδετερώνόντας και νέο σουτ από τον Ασαμόα  στην επαναφορά, ενώ ακολούθησε σουτ του Τραϊτσέφσκι, με τον Μακρή να διώχνει λιγο πριν την γραμμή.

54′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αντεπίθεση μετα το χαμένο πεναλτι της Δόξας ,  πλασέ του Ακοράν, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

65′ Μακρινό σουτ του Οικονομίδη, σε κόρνερ ο Μολ.

85′ ΔΟΚΑΡΙ για την Δόξα Εξαιρετική εκτέλεση του Εγγλέζου, η μπάλα κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μολ.

ΔΟΞΑ (ΣΑΚΚΑΣ): Σισκόφσκι, Εγγλέζου, Γκίλσον(46’Ασαμόα), Ολιβέιρα (71’Καρλίτος), Σαντίκ, Οικονομίδης, Χριστοφή, Τραϊσέφσκι, Άδωνη, Μέσκα, Κίκας.

Στον πάγκο:Παρασκευά, Μπόλιεβιτς, Κάρλος, Μπουλότ, Καρλίτος, Ασαμόα, Γκολομπάρτ, Γκλίσικ.

ΑΕΚ (ΑΥΓΟΥΣΤΗ):Μολ, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι (67’Χάουγκεν), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Γκαρσία (77’Τολεμές), Χέιτλι, Σούρτεντεν, Γκονζάλεθ, Μακρής (Τάντι  62′), Λαφράνς (77’Μοϊσόφ).
Στον πάγκο: Τέουνκενς, Θάντι, Σπόλιαριτς, Χάουγκεν, Ιωάννου, Τολεμές, Ναούμ, Κωνσταντίνου, Μοϊσόφ.

Κίτρινες: Μέσκα (6η), Γκίλσον (3η) Άδωνη/ Λαφράνς,Μοϊσόφ, Τολεμές

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σάββα Γιώργος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος