19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mόνος στην κορυφή με Ντιγκινί,Πίττα.Ο Απόλλωνας καρδιοχτύπησε αλλά κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό

Mόνος στην κορυφή με Ντιγκινί,Πίττα.Ο Απόλλωνας καρδιοχτύπησε αλλά κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό

By on 17 Ιανουαρίου, 2021 0 513 Views

Tα βρήκε σκούρα στο Α΄ημίχρονο και καρδιοχτύπησε στο τελευταίο 10λεπτο ο Απόλλωνας αλλά τελικά με 2-1 ήταν ο νικητής του αγώνα στο «Τσίρειο» κόντρα στον Ολυμπιακό με τα γκολ των Ντιγκινί και Πίττα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είναι μόνη στην κορυφή και με +3 από την δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Παχίπη στο 82΄όμως δεν κατάφερε να πάρει κέρδος παρόλο που πάλεψε και ήταν αρκετά καλύτερος από προηγούμενες εμφανίσεις του. Συμμετοχή είχε και το VAR στον αγώνα όπου ακύρωσε από ένα γκολ για τις δύο ομάδες,επιβεβαίωσε κάποιες φάσεις στην περιοχή ενώ δεν διαφώτισε μια φάση με τον Ολυμπιακό να ζητά πέναλτι στο 45΄.Το παιχνίδι στο Α΄ημίχρονο ήταν ισορροπημένο ενώ στο Β΄ο Απόλλωνας ήταν σαφώς καλύτερος χάνοντας αρκετές ευκαιρίες μέχρι να φθάσει στο 2-0 όμως στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός του έβαλε δύσκολα αφού μείωσε στο σκορ στο 82΄και στο 88΄πέρασε από καρδιογράφημα τους φίλους των γηπεδούχων.

Α΄ημίχρονο


Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 4΄ο Πίττας είχε την πρώτη τελική για τον Απόλλωνα. Μετά από κομπίνα στο κόρνερ, το πλασέ του έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Ο Ζαχαρίου απάντησε στο 9′ με το σουτ του να σταματά πάνω στην γραμμή από τον Ρομπέρζ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ντιγκινί πήρε την πάσα του Ματέι μέσα στην περιοχή, ελευθερώθηκε και με πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός στο 13΄βρήκε δίκτυα όμως το γκολ του Ζαχαρίου ακυρώθηκε από το VAR για φάουλ του Μάντζη στον Γιούστε. Οι «φιλοξενούμενοι» είχαν καλές στιγμές με κεφαλιές του Μάντζη χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Δημητρίου.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο κλασικές ευκαιρίες. Στο 44΄ο Πίττας από ευνοϊκή θέση πλάσαρε άουτ και στις καθυστερήσεις, ο Μάντζης σε πανομοιότυπη φάση δεν βρήκε καλά την μπάλα πλάσαρε επίσης άουτ υπό την ππίεση του Βασιλείου σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν ππέναλτι.

Β΄ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη ήταν στο 61΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί, να αποκρούεται από τον αντίπαλο κίπερ.

Στο 72΄ο Ματέι σημάδεψε το δοκάρι του Μιχαήλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντένιτς έπιασε τον δυνατό σου με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει δύσκολα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτα μπήκε στην περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκε αλλά το πλασέ του κόντραρε τελευταία στιγμή. Στην επόμενη φάση ο Ελλαδίτης είχε νέο σουτ και ανάγκασε τον Μιχαήλ σε νέα απόκρουση.

Η πίεση του Απόλλωνα έφερε αποτέλεσμα στο 78΄. Ο Γιάννης Πίττας με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός στο 82΄μείωσε με τον Πεχλιβάνη μετά από σέντρα του Κά. Το σουτ του Νάνι στο 88΄έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δημητρίου.

ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ

4΄ Πρώτη φάση στον αγώνα. Kόρνερ του Πέδρο, άφησε την μπάλα ο Γιούστε και ο Πίττας σούταρε ψηλά άουτ.

9′ Σέντρα του Κα, σουτ του Ζαχαρίου από κλειστή γωνία στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρομπέρζ με κεφαλιά αποκρούει την μπάλα πάνω στη γραμμή

11΄1-0! Ο Ντιγκινί πέρασε τον Αντρέου και με ωραίο σουτ με το αριστερό νίκησε τον Μιχαήλ για το 1-0.

Στο 13΄ήρθε  απάντηση από τους μαυροπράσινους. Ο Μάντζης από αριστέρα βρήκε τον Ζαχαρίου μόνο στην περιοχή κάνοντας εύκολα το 1-1.Οφσάιντ δεν υπήρχε αλλά ο διαιτητής, Κωνσταντίνος Φελλάς κλήθηκε από το VAR να δει εάν υπήρξε φάουλ πριν το γκολ του Ολυμπιακού.

Ακύρωσε το γκολ ο διαιτητής, αφού είδε φάουλ του Μάντζη στον Γιούστε.Αρχικά πήρε μπάλα ο Μάντζης σε μια δυναμική μονομαχία και υπάρχει αμφιβολία αν όντας ήταν καθαρό φάουλ

25′ Kόρνερ για τον Ολυμπιακό.Ο Δημητρίου κερδίζει επιθετικό φάουλ από τον Σωτηρίου. Διαμαρτυρίες για πέναλτι.

26΄Κόρνερ νέα κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού, αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

34΄ Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Πίττα, μαζεύει ο Μιχαήλ.

43΄ Οι κυανόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σωτηρίου. Ο Φελλάς εδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας με το VAR να επιβεβαιώνει ότι το χέρι ήταν σε φυσική θέση

45΄ Απίθανη ευκαιρία έχασε ο Απόλλωνας. Κλέψιμο της μπάλας, ο Πίττας έδωσε δεξιά στον Γιαννιώτα, αυτός επέστρεψε ξανά στον Κύπριο επιθετικό που ουσιαστικά σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα έξω με προβολή ενώ ήταν σε θέση βολής ο Ντικινί.

45΄+2΄ Τεράστια ευκαιρία αυτή τη φορά για τον Ολυμπιακό. Ο Μανρίκε βρήκε φάτσα τον Μάντζη με το τέρμα, με τον Ελλαδίτη να στέλνει την μπάλα έξω. Στη φάση ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Μάντζη από τον Βασιλείου, με τον διαιτητή να δείχνει πως δεν υπάρχει παράβαση.Είναι μια φάση που τουλάχιστον έπρεπε να εξεταστεί αφού πιθανότατα ο Βασιλείου να βρήκε το πόδι του Μάντζη ωστόσο ο διαιτητής σφύρισε την λήξη

50΄ Γκολ για τον Απόλλωνα με τον Ντιγκινί μετά από σέντρα του Βασιλείου. Ωστόσο ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι του Γάλλου επιθετικού κάτι που επιβεβαίωσε και το VAR

59΄ Φάουλ σε καλή θέση για τους γηπεδούχους. Ο Γιαννιώτας εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

61΄Νέο φάουλ σε καλό σημείο, σε πιο κοντινή απόσταση αυτή τη φορά. Εξαιρετική εκτέλεση του Ντιγκινί, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιχαήλ.

72΄Σουτ του Γιαννιώτα στο δοκάρι ,νέο σουτ από τον Ντένις και εκπληκτική απόκρουση από τον Μιχαήλ

73΄Καλή φάση για τον Γιαννιώτα αλλά το σουτ του έφυγε έξω

75΄Νέο σουτ του Γιαννιώτα αποκρούει ασταθώς ο Μιχαήλ αλλά ο Πίττας από κοντά αστοχεί υπό πίεση

78΄2-0! Ο Πίττας με σουτ σημειώνει το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες σε ένα διάστημα όπου ο Απόλλωνας έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του και δημιουργούσε ευκαιρίες για το γκολ που θα του σφράγιζε τη νίκη και το πέτυχε ο Κύπριος επιθετικός

82΄2-1!Αντέδρασε ο Ολυμπιακός και ο Κα με σέντρα βρήκε τον Πεχλιβάνη που μπήκε αλλαγή και με  άψογη κεφαλιά μείωσε σε 2-1 κόντρα στην εικόνα του β΄ ημιχρόνου.

88΄Συναγερμός στα καρέ του Απόλλωνα και μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 2-2 από τον Σωτηρίου αρχικά και τον Νάνι σε δεύτερη φάση με το σουτ του να φεύγει άουτ ανάμεσα σε πολλά σώματα

AΠΟΛΛΩΝΑΣ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Ντένιτς, Κυριάκου (Μάρκοβιτς 73′), Πίττας (Παπουνασβίλι 86′), Ματέι (Μπένσοπ 90′), Γιαννιώτας, Ντιγκινί (Κατελάρης 90′)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Χαραλάμπους, Φώτη, Ψύχας, Γκακπέ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λ.Βόκολος): Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης, Μανρίκε, Σωτηρίου, Ανδρέου, Σαντάνα (Χαραλάμπους 83′), Νάνι, Γκουστάβο (Κυριάκου 64′), Μάντζης (Κοστόφ ), Κα (Σάλι 83′), Ζαχαρίου (Πεχλιβάνης 73′).
Στον πάγκο: Καράδαης, Ψάλτης, Μίλετιτς, Βαν Κέσελ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλείου, Ρομπέρζ /Μανρίκε,Χαραλάμπους