28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Στο 94΄ο Χασάν λύτρωσε τον Ολυμπιακό

Στο 94΄ο Χασάν λύτρωσε τον Ολυμπιακό

By on 17 Ιανουαρίου, 2021 0 463 Views

Ο Χασάν ζέστανε τους «ερυθρόλευκους» στο 94′! Δευτερόλεπτα πριν την γκέλα, ο Ολυμπιακός με το γκολ του Αιγύπτιου πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον πολύ καλό ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Χουτεσιώτης έπιασε πέναλτι του Βαλμπουενά. Χασάν. Ο άνθρωπος των λύσεων. Ο παίκτης που το έκανε με Μαρσέιγ, το είχε κάνει παλαιότερα στον Ατρόμητο και το έκανε και με τον Car.gr ΠΑΣ. Ο Αιγύπτιος φορ με κεφαλιά λίγο πριν το τέλος του ματς μετά το φάουλ του Φορτούνη έδωσε τη νίκη με σκορ 1-0. Δύσκολο ματς για τους Πειραιώτες που έχασαν πέναλτι και είχαν ένα ακυρωθέν γκολ και άκρως ανταγωνιστικός ο ΠΑΣ.  

Πως ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι

 Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς ως εξής: Σα κίπερ, άμυνα με Σισέ, Σεμέδο, Ντρέγκερ και Ρέαμπτσιουκ, κέντρο με Μπουχαλάκη και Εμβιλά, δεκάρι τον Βαλμπουενά, άκρα με Μασούρα και Μπρούμα και φορ τον Ελ Αραμπί. Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη κατέβηκε ως εξής: Χουτεσιώτης κάτω από τα δοκάρια, Κάργα, Πίρσμαν, Εραμούσπε και Σάλιακα στην άμυνά του, Μπρένερ, Καρτάλη, Σιόντη και Λιάσο στο κέντρο και μπροστά τους Παμλίδη και Λεό. 

Γεμάτο πρώτο μέρος με χαμένο πέναλτι Βαλμπουενά και πολύ καλή ευκαιρία του Παμλίδη

 Ο τρόπος που παίζει ο ΠΑΣ πάντα βοηθάει να βλέπεις καλό ποδόσφαιρο. Υπό αυτή τη έννοια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν ανοιχτά και να βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στο 17ο λεπτό μετά από παράβαση του Χουτεσιώτη στον Ελ Αραμπί δόθηκε πέναλτι το οποίο έβγαλε εξαιρετικά ο Χουτεσιώτης για να κρατήσει το μηδέν στο 20ό λεπτό. Ήταν ένα χαμένο πέναλτι από τον Βαλμπουενά. 

 Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή φάση με τον Μασούρα και τον Κάργα να βγάζει σωτήρια τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις ο Παμλίδης είχε μία πολύ καλή φάση με σουτ που βρήκε πάνω στον Σεμέδο και πέρασε λίγο έξω για να φύγει κόρνερ. Έτσι έκλεισε το α’ μέρος στο 0-0 αλλά ήταν ένα ωραίο και ενδιαφέρον πρώτο μέρος με τον ΠΑΣ να είναι ανταγωνιστικός και τον Ολυμπιακό να έχει βγάλει ορισμένες φάσεις (όπως με Μασούρα αλλά και Σισέ ή να απειλήσει με τον Ελ Αραμπί) αλλά να μην έχει τόσο καλή εικόνα.

Ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί και λυτρωτής Χασάν λίγο πριν την εκπνοή

 Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων στο 2ο μέρος με τον Πορτογάλο να βάζει αρχικά Καμαρά και Φορτούνη. Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε αλλά λίγο μετά το 55′ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί ως οφσάιντ με χρήση VAR (η φάση είχε γίνει στο 53′). Ο Ολυμπιακός επέμεινε, ο ΠΑΣ δεν κλείστηκε και προσπάθησε να απειλήσει ξανά αλλά στο τέλος μίλησε η εκτελεστική κλάση και δεινότητα του Χασάν. Από στατική φάση – φάουλ του Φορτούνη με κεφαλιά λίγο πριν το τέλος του ματς έκανε το τελικό 1-0. Στη συνέχεια αφιέρωσε το γκολ του στον φίλο του και άλλοτε συμπαίκτη του Ομάρ.