20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

H Λάτσιο διέλυσε την Ρόμα 3-0

By on 16 Ιανουαρίου, 2021 0 334 Views

Tο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας είχε πρωταγωνίστρια την Λάτσιο που διέλυσε με 3-0 την Ρόμα και ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη επί της αιώνιας αντιπάλου της.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το Derby della Capitale, με την Λάτσιο να ζει έναν ιστορικό θρίαμβο, αφού μόλις τρεις φορές στην ιστορία της έχει καταφέρει να κερδίσει την Ρόμα με τρία γκολ διαφορά.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των αντιπάλων της και με δύο γκολ από νωρίς έφτασε στο τελικό 3-0, που ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη επί των αιώνιων αντιπάλων τους (1996, 2006, 2019).

Ο Ιμπάνιες ήταν ο μοιραίος για τους τζιαλορόσι, αφού ο Βραζιλιάνος αμυντικός φέρει ακέραιη την ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ που ουσιαστικά έκριναν την αναμέτρηση.

Από ένα ερασιτεχνικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Τσίρο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ από νωρίς (14’), ενώ 9 λεπτά αργότερα, ο Λατσάρι άδειασε εύκολα τον Ιμπάνιες και έστρωσε στον Λουίς Αλμπέρτο, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα των λατσιάλι.

Η Ρόμα έμοιαζε πελαγωμένη στο γήπεδο και παρότι γλίτωσε το τρίτο γκολ σε ευκαιρίες από Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (59’) και Ιμόμπιλε (63’), το δέχθηκε λίγο αργότερα από πανέξυπνο συρτό σουτ του Λουίς Αλμπέρτο (69’, 3-0), με τον Ισπανό να σκοράρει για δεύτερη φορά και να τελειώνει την Ρόμα, που παραμένει στην τρίτη θέση, στο +3 από την Λάτσιο που με την τρίτη συνεχόμενη νίκη πλησιάζει την ζώνη του Champions League.