26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπλε το ντέρμπι με Κβιλιτάια και Γκαλίτσιο.Τρίτη σερί νίκη για την Ανόρθωση με μηδέν παθητικό

Μπλε το ντέρμπι με Κβιλιτάια και Γκαλίτσιο.Τρίτη σερί νίκη για την Ανόρθωση με μηδέν παθητικό

By on 16 Ιανουαρίου, 2021 0 513 Views

Η Ανόρθωση κέρδισε το ντέρμπι της Αμμοχώστου με 2-0 και πέρασε στην τρίτη θέση ,μια ανάσα από την κορυφή με τρίτη σερί νίκη παθητικό μετά από μια σειρά χαμένων αγώνων από τραγικά λάθη της άμυνας της. Ο Κετσπάγια βρήκε λύσεις αλλάζοντα τακτική και πρόσωπα στην άμυνα και έκλεισε τις τρύπες προς την εστία του Λόρια. Ήταν καλύτερη η Ανόρθωση στο Α΄ημίχρονο και στο β΄ημίχρονο έλεγξε τον αγώνα παρόλο που έδωσε γήπεδο στη Ν.Σαλαμίνα .Ελάχιστα κινδύνεψε, ενώ πέραν από τα γκολ είχε άλλες 2-3 καλές ευκαιρίες για πιο άνετη νίκη ωστόσο το δεύτερο γκολ από τον Γκαλίτσιο έδιωξε το άγχος στις καθυστερήσεις αφού το 1-0 ήταν εύθραστο σκορ. (Από την ημέρα που αποδεσμεύτηκε ο Σίλντενφελντ η Ανόρθωση δεν δέχθηκε γκολ)

Η Ν.Σαλαμίνα σκόραρε πάντως αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ ενώ η Ανόρθωση εδικαιούτο ακόμα ένα πέναλτι εκτός από αυτό που κέρδισε στο Α΄ημίχρονο,στο 76΄όταν φάνηκε η μπάλα να κτυπά σε ανοικτό χέρι αμυντικού από σέντρα του Αρτυματά αλλά ο διαιτητής δεν είδε ενώ ούτε θέλησε να πάει στο VAR για να το ξαναδεί. Στο ριπλέι της Cablenet φάνηκε παράβαση.

Σκόρερ ο Κβιλιτάια στο 34’ από το σημείο του πέναλτι και ο Γκαλίτσιος στις καθυστερήσεις του αγώνα, σε ένα παιγνίδι που δεν είχε τις πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες.

Ντεπούτο ως αλλαγή ο νέος παίκτης της Ανόρθωσης ο μέσος Μπουλουσάζιτς ο οποίος στα λεπτά που αγωνίστηκε έδιξε καλή ποιότητα

Με τη νίκη της αυτή, η Ανόρθωση έφθασε στους 39 βαθμούς και ανέβηκε στην τρίτη θέση με ένα βαθμό λιγότερο από Ομόνοια και Απόλλωνα που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, αλλά με ένα παιγνίδι περισσότερο από την ομάδα της Λεμεσού.

Η Σαλαμίνα παρέμεινε στην έβδομη θέση με 24 βαθμούς και έχασε ευκαιρία να για κάνει σημαντικό βήμα εξάδας.

Πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Ανόρθωση μόλις στο 2’ του αγώνα. Ο Μίχα πέρασε την κάθετη πάσα στον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος μόνος απέναντι στον Βεσελόφσκι έκανε το σουτ πάνω στον τερματοφύλακα της Σαλαμίνας.

Η Ανόρθωση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε τον έλεγχο της μπάλας με τη Νέα Σαλαμίνα να περιμένει στο δικό της μισό και να προσπαθεί να βρει κενούς χώρους για να γίνει απειλητική στην αντεπίθεση.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μισάωρο του αγώνα, με την Ανόρθωση όμως να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες και τη Σαλαμίνα να μην μπορεί να γίνει απειλητική.

Και εκεί που η Ανόρθωση δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνη, ήρθε το χέρι του Καμισόκο μέσα στην περιοχή για να δώσει την ευκαιρία στην Ανόρθωση να ανοίξει το σκορ από τα 11 βήματα.

Σε εκτέλεση κόρνερ, ο παίχτης της Σαλαμίνας είχε ανοιχτά τα χέρια του, έκανε χέρι και ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση με την οποία ο Κβιλιτάια στο 34’ έκανε το 1-0.

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στη συνέχεια και να γίνει επικίνδυνη.

Μάλιστα, στο 43’ κατάφερε να σκοράρει με τον Ντανίλο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λόρια σε σουτ του Τσουκαλά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την Ανόρθωση να πηγαίνει στην ανάπαυλα έχοντας το 1-0 υπέρ της.

Δεύτερο ημίχρονο

Η Σαλαμίνα μπήκε με περισσότερη διάθεση για να επιτεθεί στην επανάληψη, αλλά ήταν η Ανόρθωση που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 52’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Σαλαμίνας, ο Κβιλιτάια έκανε το πλασέ από δύσκολη γωνία με τον Βεσελόφσκι να αποκρούει. Ο Γεωργιανός εκεί μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, βρίσκοντας με πάσα κάποιον ποδοσφαιριστή του.

Από πλευράς τους, οι παίχτες της Σαλαμίνας γυρόφερναν περισσότερο τη μπάλα έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολεύονταν πολύ να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα.

Το παιγνίδι κυλούσε χωρίς οι δύο ομάδες να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις, με την Ανόρθωση όσο περνούσε η ώρα να δίνει μέτρα στη Νέα Σαλαμίνα έχοντας την προσοχή της και στην αμυντική της συμπεριφορά, καθώς το 1-0 ήταν ένα εύθραυστο σκορ.

Η φιλοξενούμενη ομάδα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 82’ με τον Βάγκνερ, ο οποίος μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, ήταν όμως αδύνατο με τον Λόρια να μπλοκάρει εύκολα.

Και εκεί που η Σαλαμίνα προσπαθούσε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης, η Ανόρθωση πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα με το οποίο έβαλε τέλος στο παιγνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χριστοφή στο 90+1’, η μπάλα έφθασε στον Γκαλίτσιο ο οποίος από πολύ κοντά έκανε το 2-0 για την Ανόρθωση.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με την Ανόρθωση να πανηγυρίζει μία σημαντική νίκη που την φέρνει σε απόσταση αναπνοής από Ομόνοια και Απόλλωνα που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

2‘ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Αμπαρτζουμιάν να βγαίνει μπροστά στο τέρμα, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Βεσελόφσκι!

7′ Σέντρα του Κβιλιτάια προς τον Καλτσά, τον προλαβαίνει ο Καμισόκο που διώχνει σε κόρνερ.

17‘ Σουτ του Κβιλιτάια, η μπάλα άουτ.

22‘ Νέο σουτ του Κβιλιτάια, η μπάλα κόντραρε στον Χριστοφόρου.

33′ Πέναλτι για την Ανόρθωση! Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καμισοκό μετά από κεφαλιά του Βργκοτς και ο Γιώργος Νικολάου σφυρίζει αμέσως την παράβαση!

34′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Ο Κβιλιτάια εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και ανοίγει το σκορ!

43‘ Ακυρώνεται γκολ του Ντανίλο ως οφσάιντ. Σωστή η απόφαση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Α΄ΗΜΙΧΡΌΝΟΥ

49‘ Ωραίος συνδυασμός Βαρέλα και Οσέι, τους χάλασε τα σχέδια ο Λόρια που βγήκε και μπλόκαρε.

52‘ Ο Κβιλιτάια τα έβαλε με όλους στην καρδιά της άμυνας της Σαλαμίνας, δεν κατάφερε όμως να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

56‘ Τσουκαλάς και Βαρέλα δεν προλαβαίνουν μία επικίνδυνη σέντρα παράλληλα από την εστία του Λόρια.

76‘ Εξετάζεται στο VAR χέρι του Οσέι μέσα στην περιοχή. Φαίνεται η μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας. Συνεχίζεται λέει ο Γιώργος Νικολάου σε συνεννόηση με το VAR ενώ θα έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι με βάση τα πλάνα της τηλεόρασης.

79‘ Επικίνδυνο γύρισμα του Ελουντού, διώχνει σε κόρνερ ο Καμισοκό.

82‘ Ωραία κίνηση του Παύλου, γυρίζει στον Βάγκνερ που κάνει αδύναμο πλασέ, που μπλοκάρει ο Λόρια.

90+1′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Κόρνερ του Χριστοφή, έξυπνο τακουν΄λακι από τον Μπουλουσάζιτς και ο Γκαλίτσιος από κοντά σφραγίζει τη νίκη 2-0!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Κ. Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι, Μίχα (66′ Γκαλίτσιος), Αμπαρτζουμιάν (59′ Μπουσουλάτζιτς), Καλτσάς (84′ Χριστοφή), Βργκοτς, Κβιλιτάια (84′ Μανιάς), Χουσμπάουερ (66′ Ελουντού), Ρισβάνης.

Στον πάγκο οι Τζουρ, Γκαλίτσιος, Μπουσουλάτζιτς, Μανιάς, Πηλέας, Μαργκάσα, Κορρέα, Χριστοφή, Ελουντού.

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου (78′ Παύλου), Νικολάου (46′ Σανκό), Τσουκαλάς (66′ Βάγκνερ), Χριστοφόρου, Καμισόκο, Οσέι (88′ Κρεχίν), Κονφέ, Ντανίλο, Νουβεντρού (46′ Βαρέλα), Μουστιβάρ.

Στον πάγκο: Κίσσας, Ανδρέου, Μπρένο, Βαρέλα, Κρεχίν, Παύλου, Βάγκνερ, Σιαθάς, Σανκό.

Κίτρινες:  / 27′ Μουστιβάρ

Στάδιο: “Αντώνης Παπαδόπουλος”
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Χριστοφή Τιμόθεος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος