20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

H Ένωση έκανε νέο μπαμ!Κέρδισε και την ΑΕΛ σε αγώνα με δύο χαμένα πέναλτι

By on 15 Ιανουαρίου, 2021 0 574 Views

Η Ένωση υποχρέωσε την ΑΕΛ στην 5η της φετινή ήττα εκτός έδρας, σπάζοντας της μάλιστα ένα αήττητο σερί 8 αγώνων στο πρωτάθλημα! Η ομάδα του Κάρλος Φερέρ, με «χρυσό» σκόρερ τον Μαϊσουράντζε στο 72’, λύγισε την ομάδα της Λεμεσού που γενικότερα δεν είχε καλή παρουσία αν και είχε την υπεροχή και χαμένο πέναλτι. Είχε δουλειά το VAR αφού υπέδειξε το πέναλτι που κέρδισ εη Ένωση και επιβεβαίωσε οφασάιντ του Μαέ που σκόραρε στο 90΄.Παράπονα της Ένωσης για το πέναλτι σε βάρος της στο 13΄το οποίο τελικά απέκρουσε ο Γκατσέφσκι.

Από ένα χαμένο πέναλτι για τις δύο ομάδες στο παιχνίδι. Ο Γκατσέφσκι σταμάτησε τον Ριέρα στο 16’ και ο Βοζίνια τον Φελίπε στο 71’, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ένα λεπτό αργότερα μάζεψε την μπάλα από την εστία του.

Άλλη μία σπουδαία νίκη για τους «βυσσινί» στις τελευταίες αγωνιστικές (κέρδισε ΑΠΟΕΛ,ΑΕΚ,ΑΕΛ και Χ με την Καρμιώτισσα)που ανεβαίνουν πλέον στους 18 βαθμούς. Στην αντίπερα όχθη, έφερε κατήφεια και απογοήτευση η ήττα, καθώς η ΑΕΛ  έμεινε στους 38 βαθμούς και στην 2η θέση.

Το ματς:

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά και για τις δύο ομάδες, όμως με τη συμπλήρωση του 13’ λεπτού ο Μάριος Χριστοφόρου υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για πέσιμο του Μπάμπιτς εντός περιοχής. Φάση που ελέγχθηκε από το VAR και επικύρωσε την απόφαση του ρεφ χωρίς να πάει ο ίδιος πάντως να το ξαναδεί γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς Ένωσης..Ο Ριέρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκατσέφσκι που έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 16’ λεπτά στο «Τάσος Μάρκου».

Στη συνέχεια, επηρεασμένη η ΑΕΛ  δεν κατάφερε να φτιάξει κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία του Γκατσέφσκι με τους γηπεδούχους να αποκτούν ψυχολογία. Κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο μιας και ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ με τριπλή αλλαγή στο 62’ θέλησε να αλλάξει πράγματα στο γήπεδο, δίχως όμως να γίνει επικίνδυνη επιθετικά. Η Ένωση κράτησε το μηδέν στην άμυνα και βρήκε μεγάλη ευκαιρία στο 71’. Ο Μάριος Χριστοφόρου υπέδειξε για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα στο παιχνίδι μετά από τράβηγμα του Ράσο στον Νγκο αφού χρειάστηκε να το εξετάσει από το VAR αφού αρχικά δεν είδε την παράβαση.. Ο Φελίπε όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Βοζίνια που έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του όμως, ο Μαϊσουράντζε με ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η  ΑΕΛ που έψαξε την ισοφάριση στο τέλος, όμως δεν τα κατάφερε ενώ της ακυρώθηκε γκολ του Μαέ στο 90+1’, με την Ένωση να παίρνει μία μεγάλη νίκη ενώ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παναγή για να πετύχει και δέυτερο γκολ


ΕΝΠ (Κ. Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μουλαζίμης, Λουσέρο, Θεοδώρου (87′ Παναγή), Κοσμάς, Μπαρμπόσα, Κυριάκου, Μπαλαζίτς, Φελίπε, Μαυρουδής (63′ Μαϊσουράντζε), Μαρκόφσκι (58′ Νγκο)
Στον πάγκο: Κουτσού, Πέτρου, Ουντότζι, Κοτσώνης, Κολοκούδιας, Στυλιανίδης

ΑΕΛ(Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεσέιρα, Ράσο, Σάντος (89′ Δ. Αβραάμ), Νταβόρ, Παπαφώτης (62′ Μαΐντεβατς), Ριέρα (62′ Αντάμοβιτς), Ντανίλο, Τόρες, Μπάμπιτς (62′ Μαέ)
Στον πάγκο: Κεραυνός, Μεντόγεβιτς, Γκαζαριάν, Κέρκεζ, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λουσέρο / Ριέρα (6η), Ράσο, Βοζίνια
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Διαιτητής: Μάριος Χριστοφόρου
Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου
Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους
4ος: Αναστάσης Αναστάση
VAR: Βασίλης Δημητρίου
ΑVAR: Νίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου