19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 1-0: «Καθάρισε» ο Φόντεν και βλέπει… κορυφή

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 1-0: «Καθάρισε» ο Φόντεν και βλέπει… κορυφή

By on 13 Ιανουαρίου, 2021 0 405 Views

Η Σίτι πήρε με… ζόρι και Φόντεν μια σημαντική νίκη, επικράτησε 1-0 της Μπράιτον στο Ετιχαντ και πλησίασε αρκετά την κορυφή της Premier League.

Η Σίτι δεν έπεισε, αλλά δεν την έπαθε όπως συνέβη στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ. Οι «Πολίτες» είχαν ευκαιρίες, έπαιξαν και με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκαν, επικρατώντας 1-0 εντός της Μπράιτον. Ετσι, οι «Πολίτες» βρέθηκαν στην 3η θέση, στο -4 από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο.!

Το έσωσε ο Φόντεν…

Η Σίτι ήθελε το γρήγορο γκολ κόντρα στη Μπράιτον, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι, δεν μπήκαν φοβισμένα, πίεζαν και προσπαθούσαν να αναγκάσουν τους αντιπάλους στο λάθος. Η Μάντσεστερ με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να απειλήσει και στο 14ο λεπτό είχε την πρώτη καλή φάση. Γκουντογκάν και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν υπέροχα, αλλά ο Βέλγος νικήθηκε από τον Σάντσεθ. Η Μπράιτον αντέδρασε και απάντησε, αλλά το σουτ του Τροσάρ πέρασε άουτ. Η Σίτι μετά το 20λεπτο έγινε πιο απειλητική, αλλά Ντε Μπρόινε και Γκουντογκόνα δεν κατάφεραν από κοντά να βρουν δίχτυα. Ωστόσο, οι «Πολίτες» πήγαν στα αποδυτήρια με γκολ! Ο Ντε Μπρόινε έκανε την 14η φετινή του ασίστ και ο Φόντεν με άψογο κοντρόλ και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0, φτάνοντας παράλληλα τα 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Επαιξε με τη φωτιά η Σίτι, αλλά… νίκησε!

Η Σίτι προσπάθησε να «κλειδώσει» το ματς, πίεσε στο πρώτο τέταρτο, αλλά η πρώτη φάση στην επανάληψη ήταν για τη Μπράιτον, με τον Πρέπερ να μη μπορεί να νικήσει τον Εντερσον. Η Μάντσεστερ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β’ μέρος στο 58′, ο Μαχρέζ βγήκε τετ α τετ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 59΄ οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία! Ο Γκουντογκάν νικήθηκε από τον Σάντσεθ, ενώ στη συνέχεια ο Μπερνάρντο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Ο γκολκίπερ της Μπράιτον ήταν αυτός που την κράταγε στο «κόλπο», μιας και στο 66′ είχε δυο μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κανσέλο, Ντε Μπρόινε. Ο Πότερ πέρασε στο ματς Μοπέ, Μαρτς, έκανε την ομάδα του πιο επιθετική, κι αν ο Γάλλος ήταν πιο γρήγορος στο 78′ θα είχε βάλει δύσκολα στους «Πολίτες». Η Σίτι συνέχισε να παίζει με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκε. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Από λάθος του Ντανκ, ο Σάντσεθ ανέτρεψε τον Ντε Μπρόινε, o Στέρλινγκ βρέθηκε στην άσπρη βούλα, αλλά η εκτέλεση του πέναλτι ήταν κάκιστη…

Μαν. Σίτι: Μοράες, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Ζιντσένκο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν (82′ Στέρλινγκ), Μαχρέζ (67′ Ζεσούς)

Μπράιτον: Σάντσεθ, Γουέμπστερ, Φέλτμαν, Μπερν, Ντανκ, Μπερνάρντο, Γουάιτ, Πρέπερ (68′ Μαρτς), ΜακΆλιστερ, Τροσάρ (86′ Κάντρα), Τάου (68′ Μοπέ)