26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0:Άσχημο ντέρμπι χωρίς γκολ και ελάχιστες φάσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0:Άσχημο ντέρμπι χωρίς γκολ και ελάχιστες φάσεις

By on 13 Ιανουαρίου, 2021 0 536 Views

Σε ένα μέτριο έως άσχημο ντέρμπι Απόλλωνας και Ομόνοια αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Τσίρειο, δεν παρουσίασαν το αναμενόμενο θέαμα και έμειναν στο 0-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες με την Ομόνοια να έχει κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν ρίσκαραν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης οι δύο ομάδες και όπως ξεκίνησαν έτσι τέλειωσαν το παιχνίδι παίρνοντας από έναν βαθμό. Τους 40 έφτασε ο Απόλλωνας, 37 για την Ομόνοια. Ο Απόλλωνας με τον Φιλιώτη στο δεξί άκρο της άμυνας εξουδετέρωσε τις πλαγιοκοπήσεις του Λέζιακς και δυσκόλεψε την Ομόνοια που είχε την κατοχή της μπάλας και δεν επέτρεπε στον Απόλωλνα να δημιουργήσει φάσεις αλλά και η ίδια δεν μπορούσε στην επίθεση να φτιάξει καλό παιχνίδι.Σε εκτός έδρας ντέρμπι ο βαθμός είναι καλός για την Ομόνοια που σε μιά βδομάδα σε δύο μάχες στο Τσίρειο πήρε δύο βαθμούς ενώ ο Απόλλωνας δεν πήρε την ρεβάνς της ήττας στο ΓΣΠ και έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει διαφορά στην κορυφή γεγονός που ικανοποίησε …την ΑΕΛ και τη Ανόρθωση όσο και την Ομόνοια.

Σε ένα ημίχρονο χωρίς καλό ρυθμό και με λίγες αξιοσημείωτες φάσεις  Απόλλωνας  και Ομόνοια δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για το γκολ. Ενδεικτικά οι δύο ομάδες δεν έφτιαξαν ούτε μία φάση στο στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 59% κατοχή της μπάλας, ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές των ομάδων είχαν περισσότερο το μυαλό να μην αφήσουν χώρο δράσης για τους αντιπάλους.

Στο Β’ μέρος η Ομόνοια ξεκίνησε ασκώντας περισσότερη πίεση απειλώντας την εστία του Δημητρίου κυρίως από στημένες φάσεις καθώς οι προσπάθειες των παικτών της Ομόνοια  εξουδετερώνοντας αποτελεσματικών από τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη.

Oι πράσινοι στο δεύτερο μέρος αύξησαν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργούν ιδιαίτερες… ανησυχίες στον Δημητρίου κάτι που ισχύει και για τον Φαμπιάνο ο οποίος χρειάστηκε ελάχιστα σε ένα ματς όπου το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.Ένα καλό σουτ του Πέδρο που ΄πεδιωξε εντυπωσιακά ο Φανπιάνο ήταν ότι καλύτερο σε αυτό τον αγώνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Δημητρίου, Φιλιώτης, Γιούστε, Κατελάρης, Σάλαϊ, Χάμπος, Πίττας, Πέδρο, Γιαννιώτας (59΄Βασιλείου) Ματέι (83΄Νταμπό) Ντιγκινί.

Στον πάγκο : Παπαστυλιανού, Ρομπέρζ, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Ψύχας, Γκακπέ, Μπένσοπ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέσιακς, Γκόμεθ, Κούσουλος, Λοΐζου (Μποτεάκ 86′), Τζιωνής (Ντούρις 86′), Τιάγκο, Ασάντε

Στον πάγκο: Παναγή, Παναγιώτου, Κίκο, Μαυρίας, Λανγκ, Γκόμες, Κακουλλής.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάμπος, Βασιλείου / Ασάντε (3η)

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος