24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To πεντάλεπτο της οργής…και τρίποντο εξάδας για τη Ν.Σαλαμίνα

To πεντάλεπτο της οργής…και τρίποντο εξάδας για τη Ν.Σαλαμίνα

By on 11 Ιανουαρίου, 2021 0 533 Views

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα επί της Πάφου, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Δαμιανού επικράτησε των «κυανόλευκων» με 2-0, τους έφτασε στους 24 βαθμούς και… βλέπει εξάδα. Τα γκολ σημείωσαν οι Οσέι στο 25΄ και Καμισόκο στο 30΄. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα η Πάφος λόγω τραυματισμού του Ανγκούλο στο 88΄ και αφού είχε κάνει και τις πέντε αλλαγές της.

Στην 20ή αγωνιστική η Nέα Σαλαμίνα αγωνίζεται εκτός έδρας κόντρα στην Aνόρθωση (Σάββατο, 16/01, 18:30), ενώ η Πάφoς υποδέχεται τον AΠΟΕΛ (Κυριακή, 17/01, 16:00).

Μέτριο το παιχνίδι στα αρχικά του στάδια, με τη Νέα Σαλαμίνα να… ανεβάζει στροφές με την πάροδο του χρόνου. Στο 24΄ ο Ρούντκο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Οσέι, όμως ο άσος της γηπεδούχου πήρε τη… ρεβάνς ένα λεπτό αργότερα και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον Καμισόκο με κεφαλιά να «γράφει» το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Αμμοχώστου είχε μία καλή ευκαιρία στο 48΄, όταν το σουτ του Ντανίλο από πλάγια θέση… έφυγε έξω. Από εκεί και πέρα, η Πάφος πίεσε για να μειώσει στο σκορ, όμως οι προσπάθειες των Λελιούκιν, Μπεριγκό και Καμπράλ δεν βρήκαν στόχο. Από την πλευρά της η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και τα κατάφερε, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να διευρύνει τη νίκη της εάν ο Ντανίλο δεν αστοχούσε σε τετ-α-τετ με τον Ρούντκο στο 82΄.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του Χρυσοβαλάντη Θεουλή βρήκε τη γηπεδούχο νικήτρια με 2-0 και να φτάνει την αντίπαλό της στη βαθμολογία, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 24 βαθμούς.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Νικολάου (82΄ Σανκό), Τσουκαλάς (90+1΄ Ανδρέου), Χριστοφόρου, Καμισόκο, Οσέι, Κονφέ, Ντανίλο, Ντουβεντρού (85΄ Βαρέλα), Μουστιβάρ.

Στον πάγκο: Κίσσας, Ανδρέου, Μπρένο, Βαρέλα, Κρεάν, Παύλου, Βάγκνερ, Σιαθάς, Σανκό.

ΠΑΦΟΣ: Ρούντκο, Αντωνίου (72΄ Ακαλέ), Μπεριγκό, Τόρες (72΄ Μέρφι), Φουρ, Αουρέλιο, Αραγιούρι, Βαλακάρι, Πάνιτς, Πάντσεον (16΄ Ράκελς – 46΄ Καμπράλ), Λελιούκιν (86΄ Ανγκούλο).

Στον πάγκο: Πέτρου, Βαρέλα, Ακαλέ, Μέρφι, Καμπράλ, Χαριδήμου, Ανγκούλο, Ράκελς.

Κίτρινες Κάρτες: Σεργίου, Τσουκαλάς / Λελιούκιν, Αντωνίου.

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος

4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

VAR: Νεοκλέους Νικόλας

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας