23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Την Τετάρτη θα είναι αλλιώς η ρεβάνς Απόλλωνα -Ομόνοιας;Ποιοί θα είναι απόντες στο ντέρμπι κορυφής

Την Τετάρτη θα είναι αλλιώς η ρεβάνς Απόλλωνα -Ομόνοιας;Ποιοί θα είναι απόντες στο ντέρμπι κορυφής

By on 11 Ιανουαρίου, 2021 0 4437 Views

O Aπόλλωνας έκανε το καθήκον του περνώντας με επιβλητικό τρόπο από το Δασάκι κερδίζοντας με 4-1. Έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα με τον Εθνικό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Ο Πίττας πέτυχε άλλα δύο γκολ ενώ πολύ καλά πήγαν όλοι οι Κύπριοι που χρησιμοπιήθηκαν. Σε μια αναμέτρηση που ο Γιάννης Πετράκης πραγματοποίησε αλλαγές και ο Απόλλωνας ανταποκρίθηκε.

Η ομάδα έπιασε ξανά κορυφή και πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο νέο ντέρμπι με τους «πράσινους» την Τετάρτη στο Τσίρειο.

Από την δική της πλευρά η Ομόνοια πήρε ένα βαθμό (1-1) στο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.Προηγήθηκε νωρίς με τον Λοΐζου, κέρδιζε μέχρι το 90+2’ όμως με βάση την εμφάνιση της μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη με τον βαθμό. Ασφαλώς δεν είναι αποτυχία μια ισοπαλία σε μια έδρα που ο αντίπαλος είχε μόνο νίκες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η Oμόνοια δεν ήταν σε καλή μέρα. Έβγαλε αδυναμίες και είχε τακτική που δεν συνήθισε τον κόσμο της. Ουσιαστικά εστίασε απλά στο να κρατήσει το 0-1 και όχι να πετύχει δεύτερο γκολ.

Όπως και να χει το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν. Η Ομόνοια βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας (στο -3 από την κορυφή) και ο καθένας μπορεί να καταλάβει την σημασία του ντέρμπι της Τετάρτης με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Αν ο Απόλλωνας κερδίσει η διαφορά θα πάει στο +6 από ένα βασικό διεκδικητή του τίτλου. Οι «πράσινοι» από την δική τους πλευρά ξέρουν ότι με δεύτερη νίκη πάνω στην λεμεσιανή ομάδα πιάνουν κορυφή. Ένα ντέρμπι από αυτά που λέμε «6 βαθμών» που ενδιαφέρει επίσης ΑΕΛ και Ανόρθωση που διεκδικούν επίσης το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις απουσίες, στον Απόλλωνα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοφερμένος Παπουνασβίλι. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει για Ρομπέρζ και Μάρκοβιτς.

Στην Ομόνοια υπενθυμίζουμε είναι εκτός ο Παπουλής που χρωστά μία αγωνιστική από τις τρεις που δέχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Τσέποβιτς.

Οι δύο προπονητές σε σχέση με τον αγώνα τους στο ΓΣΠ ,κόντρα σε Εθνικό και ΑΕΛ έκαναν αρκετές αλλαγές και μένει να δούμε στην ρεβάνς της Τετάρτης(18:00 Cytavision) θα επιφυλάξουν κάποιες εκπλήξεις με διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και τακτική σε σύγκριση με τον μεταξύ τους αγώνα πριν μια βδομάδα όπου η Ομόνοιξα κέρδισε 2-1 με ανατροπή.