20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024

Πέρασε με τεσσάρα και ξανά κορυφή ο Απόλλωνας

By on 9 Ιανουαρίου, 2021 0 5624 Views

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα ο οποίος επικράτησε του Εθνικού εκτός έδρας με 4-1. Δύο γκολ για τους κυανόλευκους πέτυχε ο Πίττας και από ένα οι Σάλαϊ και Ματέι με πέναλτι. Για τον Εθνικό δίκτυα βρήκε ο Κοστόφσκι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 11’ με τον Γκακπέ ο οποίος έκανε και το γύρισμα προς τον Νταμπό ωστόσο έδιωξαν δύσκολα σε κόρνερ οι αμυντικοί του Εθνικού.

Στο 20’ ο Φιλιώτης έκανε το γύρισμα, έδιωξε ασταθώς ο Μπογκαντίνοφ, η μπάλα έφτασε στον Χάμπο που έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φιλιώτης δοκίμασε ένα σουτ όμως δεν δυσκολέφτηκε να μαζέψει ο Μπογκαντίνοφ.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 35’ για τον Απόλλωνα. Ο Γκακπέ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, έκανε και το δυνατό σουτ όμως ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε!

Οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41’. Μετά από ενέργεια του Φιλιώτη και κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Πίττα που έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 56’ ο Απόλλωνας πέτυχε και δεύτερο γκολ βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Ντένιτς έκανε το γύρισμα και ο Σάλαϊ από κοντά έκανε το 2-0.

Στο 70’ ο Εθνικός στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι μείωσε σε 2-1 με όμορφη κεφαλιά του Κοστόφσκι μετά από σέντρα που έγινε.

Δεν κράτησε για πολύ η μείωση του σκορ από τον Εθνικό, αφού στο 75’ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ματέι από τον Ντεϊβίσον. Ο Ματέι ανέλαβε και την εκτέλεση και έκανε το 3-1.

Μερικά λεπτά αργότερα στο 79’ ο Απόλλωνας πέτυχε και τέταρτο γκολ και πάλι με τον Πίττα, με προβολή μετά από σέντρα.

ΕΘΝΙΚΟΣ( Η.Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Περατικός (Μιγκελίτο 65′), Παπαγεωργίου (82΄ Κουμής), Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς (82΄ Κυπριανού), Κοστόφσκι, Χριστοφή, Σάβιτς, Κονέ (58΄ Ντόλεζαλ)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ηλία, Μιγκελίτο, Ηλία, Ντόλεζαλ, Πρόγιτς, Κυπριανού, Κουσιάππα, Κουμής

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Γ. Πετράκης): Δημητρίου, Φιλιώτης, Γιούστε, Κατελάρης, Σάλαϊ, Ντένιτς, Χάμπος(Ψύχας 81′), Πίττας (Παπουνασβίλι 81′), Ματέι (Βασιλείου 77′), Νταμπό (Ντιγκινί 57′), Γκακπέ (Πέδρο 57′)

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Πέδρο, Ορφανίδης, Παπουνασβίλι, Χαραλάμπους, Βασιλείου, Ψύχας, Ντιγκινί, Μπένσοπ