23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια στην αρχή…η ΑΕΛ στο τέλος και Χ το ντέρμπι

Η Ομόνοια στην αρχή…η ΑΕΛ στο τέλος και Χ το ντέρμπι

By on 9 Ιανουαρίου, 2021 0 2127 Views

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν ΑΕΛ και Ομόνοια στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στο Τσίρειο Στάδιο. Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Λοΐζου στο 6′ ενώ η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Μαέ στο 92′!

Στο πρώτο μέρος, η Ομόνοια κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Λοίζου στο 6ο λεπτό. Ήταν η πάσα του Γκόμεθ στον Λέζιακς, που έκανε συρτή μπαλιά στην περιοχή και λίγο έξω απ’ την μικρή περιοχή ο Λοίζου άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα

Η ΑΕΛ οργανώθηκε στην συνέχεια και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για την ισοφάριση, όμως η Ομόνοια ήταν αρκετά καλά στημένη στην άμυνα. Στο 24′ ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, βρήκε τον Μπάμπιτς στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ ήταν άστοχο.

Η Ομόνοια είχε ευκαιρία στο 34′ για δεύτερο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Γκόμεθ αλλά ο Βοζίνια έδιωξε δύσκολα.

Στο 43′ η ΑΕΛ απείλησε με τον Τόρες, όμως έδιωξε δύσκολα ο Φαμπιάνο, ενώ η απάντηση της Ομόνοιας ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Λοΐζου μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έστρωσε στον Τζιωνή που έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 45+2′ η ΑΕΛ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπάμπιτς ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν έκανε απευθείας το σουτ, έκανε κοντρόλ και έδωσε την δυνατότητα στον Λέζιακς να τον προλάβει και να διώξει σωτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερη και πιο επιθετική, και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Η Ομόνοια είχε καλή ευκαιρία στο 54′ με τον Τιάγκο, που έκανε το σουτ όμως ο Βοζίνια απέκρουσε δύσκολα.

Η ΑΕΛ συνέχισε να κρατά την μπάλα στην κατοχή της, είχε καλό σουτ στο 63′ και στο 67′ με τον Ντανίλο, όμως και στις δύο περιπτώσεις απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

Στο 92′ η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με σκόρερ τον Μαέ! Ο Τόρες έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Μαέ που έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

6΄ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Λέζιακς  γύρισε στον Λοΐζου ο οποιος απο το ύψος της μικρής  περιοχής ανοίξε το σκορ. Πρώτο γκόλ στο πρωτάθλημα για τον νεαρό

12′ Σουτ από τον Τόρες μετά την εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ η μπάλα καταλήγει ψηλά.

-17′ Καλή προϋπόθεση για τους γαλαζοκίτρινους . Τόρες και Μηνάς συνεργάστηκαν με γύρισμα προς τον Μπάμπιτς που έκανε κίνηση αλλά πρόλαβε ο Λανγκ και έδιωξε σε κόρνερ.

22′ Σουτ από τον Αβραάμ, μαζεύει ο Φαμπιάνο. Πρώτη τελικη για την ΑΕΛ εντός εστίας.

24′ Εκτελεση φαουλ του  Ριέρα, ο Μπάμπιτς χάνει την καλή προϋπόθεση για γκολ.

33′ Στημένη φάση για την Ομόνοια σε φαουλ που κέρδισε ο Λοίζου.

34′ Ευκαιρία για την Ομόνοια! Εκτέλεσε το φάουλ ο Γκόμεθ, φοβερή απόκρουση  ο Βοζίνια.

42΄ Κάλη στιγμή για την ΑΕΛ. Σουτ του Τόρες, η μπάλα σε κόρνερ από παρέμβαση Γκόμεθ.

44′ Σουτ του Τζιωνή το κόρνερ για την Oμόνοια.

45’+2′ Απο εκτέλεση φαουλ του Ριέρα  ο Μπάμπιτς πήρε μπάλα απο καλή  θεση αλλα ανακόπτεται απο τον Λέζιακς.

53′ Μπαλιά απο τον Τόρες στην περιοχή, εδιωξε ο Χούμποτσαν

53′ Σουτ του Αντωνίου, εξω

54′ Σουτ του Τιάγκο εντός περιοχής, εδιωξε ο Βοζίνια.

-55′ Εξετάζεται από το VAR η φάση για πιθανό πέναλτι (αν έγινε εντός περιοχής η παράβαση). Κανονικά με φάουλ για την ΑΕΛ θα συνεχιστεί το ματς.

55′ Εκτελεση φαουλ για την ΑΕΛ απο τον Ριερα η μπάλα πάνω απο τα δοκάρια.

59′ Κακό σουτ από τον Γκόμεθ, έξω.

63′ Σουτ του Ντανίλο από καλή θέση, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

67′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Δυνατό σούτ απο τον Ντανίλο, απέκρουσε ο Φαμπιάνο

73′ Σουτ του Αντάμοβιτς, εξω.

88′ Φάουλ για την ΑΕΛ από δεξιά. Εκτέλεσε πλασαριστά ο Ριέρα, μπλόκαρε σταθερά ο Φαμπιάνο.Μαέ ισοφαρίζει το παιχνίδι.

90’+2′΄ΓΚΟΛ 1-1 ΑΕΛ! O Mαέ υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, γύρισε και με σουτ κάνει το 1-1.

ΑΕΛ (Ν.Κέρκεζ): Βοζίνια, Μηνάς (Μάιντεβατς 82′), Σάντος, Ράσο, Τεσείρα, Νταβόρ (Δ.Αβραάμ 82′), Ριέρα, Ντανίλο, Αβραάμ (Αντάμοβιτς 31′), Τόρες, Μπάμπιτς (Μαέ 70′)

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Μεντόγιεβιτς, Αντάμοβιτς, Νταβόρ, Γκαζαριάν, Κέρκεζ, Μαέ, Παπαφώτης, Δ. Αβραάμ, Μαίντεβατς

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Λοϊζου (Σέχου 50′), Κακουλλής (Τιάγκο 50′), Ντούρις (Ασάντε 68′).

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Σέχου, Γκόμες, Τιάγκο, Μποτεάκ, Παπουλής, Ασάντε και Τσέποβιτς.