26 Απριλίου, 2024
  • 26 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Θύμισε Μπαρτσελόνα…και απόδρασε από «Σαν Μαμές» μεν ανατροπή(2-3)

Θύμισε Μπαρτσελόνα…και απόδρασε από «Σαν Μαμές» μεν ανατροπή(2-3)

By on 7 Ιανουαρίου, 2021 0 442 Views

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, η Μπαρτσελόνα με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πέδρο και Μέσι έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και το τελικό 2-3 στο «Σαν Μαμές» να την αδικεί.

Μία μικρή αναλαμπή ή η αρχή μίας μεγάλης ανάκαμψης; Ένα πυροτέχνημα ή ένα σημείο αναφοράς που μπορεί να γυρίσει μία ολόκληρη σεζόν; Στο ξεκίνημα του 2021 η Μπαρτσελόνα ήταν λες και γύρισε το ρολόι 10 χρόνια πίσω. Τότε, που έκρυβε την μπάλα σε κάθε παιχνίδι, αδιαφορώντας για το γήπεδο ή τον αντίπαλο. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι μπλαουγκράνα δέχθηκαν γκολ από τα αποδυτήρια. Με τον οίστρο από την έλευση του νέου τεχνικού στον πάγκο της (Μαρθελίνιο), η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε το ιδανικό ξεκίνημα όταν στο τρίτο λεπτό ο Ινιάκι Γουίλιαμς πήρε μία μακρινή μπαλιά, «χόρψε» τον Λενγκλέ και με ψύχραιμο συρτό σουτ έκανε το 1-0.

Μία τέτοια εξέλιξη θα βραχυκύκλωνε την φετινή Μπαρτσελόνα. Όχι όμως αυτή του «Σαν Μαμές». Με τον Πέδρι να δίνει ρεσιτάλ ως εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 και τους Γκριεζμάν – Ντεμπελέ να δίνουν στηρίγματα στον Μέσι, η Μπαρτσελόνα έκανε το πιο πλήρες φετινό της παιχνίδι.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Μέσι και «σπάσιμο» του Γκριεζμάν, ο Πέδρι με κεφαλιά ισοφάρισε σε κενή εστία (14’), ενώ λίγο πριν βγει το ημίχρονο, ο μικρός έπαιξε υπέροχα το ένα – δύο και με τακουνάκι σέρβιρε το 1-2 στον Μέσι (38’) σε ένα υπέροχο γκολ.

Όλα αυτά σε ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος, όπου οι Καταλανοί έχασαν σωρεία ευκαιριών με Τζόρντι Άλμπα (14’), Ντεμπελέ (34’), Γκριεζμάν (40’), Μέσι (43’), παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

Κι αν στο πρώτο μέρος υπήρχε πλουραλισμός, στην επανάληψη είχαμε μονόπρακτο. Ο Λιονέλ Μέσι είχε δύο δοκάρια (59’, 71’), ένα ακυρωθέν γκολ για οριακό οφσάιντ (54’), ένα κανονικό γκολ (62’, 1-3) σε μία παράσταση που θύμιζε άλλες εποχές.

Με το 2-3 που σφραγίστηκε στο 90ό λεπτό με γκολ του Ίκερ Μουνιαΐν, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ανέβηκε στην τρίτη θέση, στο -7 από την Ατλέτικο Μαδρίτης που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Μπαρτσελόνα του «Σαν Μαμές» είναι ικανή για όλα. Η πρώτη φορά φέτος, που οι μπλαουγκράνα έδειξαν ότι δεν ξόφλησαν ακόμα…