29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • OMONOIA:Πρόχειρη και στα όρια της συγκάλυψης η έρευνα.Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν

OMONOIA:Πρόχειρη και στα όρια της συγκάλυψης η έρευνα.Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 725 Views

Ανακοίνωση και απάντηση απο την Ομόνοια για το πόρισμα Στέλιου Νικολάου για τις καταγγελίες της για παραβίαση του πρωτοκόλλου από πλευράς ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:

Σχετικά με το περιβόητο πόρισμα του κ. Στέλιου Νικολάου για τις καταγγελίες μας για παραβίαση του πρωτοκόλλου από πλευράς ΑΠΟΕΛ, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα πιο κάτω:

1. Είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Νικολάου δεν κατάφερε να διαπιστώσει τις παραβιάσεις πρωτοκόλλου από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Για να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος την αλήθεια, πιο κάτω παρουσιάζουμε τις δύο περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε παραβίαση πρωτοκόλλου:

Α. Υπάρχει παραδοχή στο πόρισμα του κ. Νικολάου από τον ΑΠΟΕΛ ότι ενημερώθηκαν από το χημείο για την ύπαρξη θετικού κρούσματος ποδοσφαιριστή τους 18 λεπτά πριν την έναρξη του μεταξύ μας αγώνα. Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, δεν ενημέρωσαν, ως όφειλαν, για την ύπαρξη θετικού κρούσματος επειδή η ενημέρωση που έλαβαν από το χημείο ήταν τηλεφωνικώς και όχι γραπτός (!) και επειδή «δεν υπήρχε χρόνος» για να ενημερώσουν.

Ο κ. Στέλιος Νικολάου υιοθέτησε αυτές τις δικαιολογίες και δεν θεώρησε ότι η απόκρυψη θετικού κρούσματος συνιστούσε παραβίαση του πρωτοκόλλου. Βέβαια, το πρωτόκολλο δεν δικαιώνει τον κ. Νικολάου καθώς αναφέρει: «Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από το πιο πάνω, το πρωτόκολλο δεν αναφέρει πουθενά ότι εάν μια ομάδα ενημερωθεί τηλεφωνικώς 18 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, έχει το δικαίωμα να αποκρύψει την ύπαρξη θετικού κρούσματος και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία όλων όσων εμπλέκονται στον αγώνα, των οικογενειών και των οικείων τους. Ο κ. Νικολάου όμως δημιούργησε στο μυαλό του ένα φανταστικό πρωτόκολλο και με βάση αυτό έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση.

Επιπλέον σημειώνουμε πως στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και Αξιωματούχοι της ΚΟΠ, συνεπώς πολύ εύκολα και άμεσα θα μπορούσε να γίνει η ενημέρωση για την ύπαρξη θετικού κρούσματος.

Β. Ο ΑΠΟΕΛ παραδέχεται στο πόρισμα του κ. Νικολάου ότι το Σάββατο δεν επέτρεψε σε ποδοσφαιριστή του να προπονηθεί επειδή ανέπτυξε με συμπτώματα COVID-19 και ότι τον έστειλε για να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο τη Δευτέρα, δηλαδή δύο ημέρες μετά που είχε αναπτύξει συμπτώματα.

Το πιο πάνω ο κ. Νικολάου το θεώρησε φυσιολογικό, λογικό και πως δεν παραβαίνει τις πρόνοιες του πρωτοκόλλου. Όμως και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει παραβίαση πρωτοκόλλου, την οποία ο κ. Νικολάου είτε συγκάλυψε, είτε αγνόησε, είτε δεν μπόρεσε να διαπιστώσει.

Για να γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική αναφορά του πρωτοκόλλου: «Ποδοσφαιριστής ή/και μέλος της Προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, αδυναμία-καταβολή, πονοκέφαλο, μυαλγίες, διαταραχές όσφρησης και γεύσης, δύσπνοια, φαρυγγίτιδα, ρινική συμφόρηση/καταρροή τότε θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει τον προσωπικό του ιατρό/ιατρό της ομάδας για εξέταση και οδηγίες και θα πρέπει να υποβάλλεται άμεσα σε διαγνωστικό τεστ COVID-19».

Όπως εύκολα μπορεί να εξακριβωθεί από το πιο πάνω, αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση παραβίασης πρωτοκόλλου, καθώς όχι μόνο δεν πήγε ΑΜΕΣΑ ο ποδοσφαιριστής για διαγνωστικό έλεγχο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, αλλά τον έστειλαν δύο ημέρες μετά που είχε αναπτύξει συμπτώματα COVID-19. Τους λόγους που δεν στάλθηκε άμεσα ο ποδοσφαιριστής αλλά δύο ημέρες μετά, τους αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Συμπερασματικά αναφέρουμε τα ακόλουθα: Υπήρξε σε δύο περιπτώσεις παραβίαση πρωτοκόλλου, τις οποίες αναφέρουμε και επεξηγούμε αναλυτικά πιο πάνω. Αυτές οι παραβιάσεις δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης καθώς πρόκειται για επίσημες αναφορές από παράγοντες του ΑΠΟΕΛ, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο πόρισμα του κ. Νικολάου.

Δυστυχώς, η πρόχειρη και στα όρια της συγκάλυψης έρευνα του κ. Στέλιου Νικολάου δεν σταματά στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να καταγράψει τις δύο παραβιάσεις πρωτοκόλλου. Ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει πως ο κ. Νικολάου για να καταλήξει στο συμπέρασμα του πορίσματός του πήρε κατάθεση από τρία (!) άτομα. Από ένα παράγοντα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δύο παράγοντες του ΑΠΟΕΛ. Ο κ. Νικολάου δεν θεώρησε σκόπιμο να πάρει κατάθεση από ποδοσφαιριστές, προσωπικό, προπονητές και γιατρούς του ΑΠΟΕΛ, ούτε καν από το χημείο που προχώρησε στους διαγνωστικούς ελέγχους. Δεν έλαβε κατάθεση ούτε από υπάλληλο της εταιρίας του ΑΠΟΕΛ που είχε προσβληθεί από τη νόσο πριν από τον ποδοσφαιριστή της ομάδας και ο οποίος θεωρείται στενή επαφή για λόγους που αρκετοί γνωρίζουν.

Δεν είναι με πορίσματα σαν αυτό του κ. Στέλιου Νικολάου που αποδεικνύουμε πως θέλουμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και να βγάλουμε την αλήθεια στην επιφάνεια. Δυστυχώς ο κ. Νικολάου με τη δουλειά που επιτέλεσε, δίνει το δικαίωμα σε όλους τους υπόλοιπους να σκέφτονται διάφορα σχετικά με τις προθέσεις του. Με το πόρισμά του ο κ. Νικολάου έχει μείνει τρομερά εκτεθειμένος στα μάτια της κοινής γνώμης. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις και τα έργα του.

Έχουμε την άποψη ότι η ΚΟΠ, εάν πραγματικά θέλει την κάθαρση στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αποβάλει από τους κόλπους της άτομα σαν τον κ. Νικολάου, που είτε δεν μπορούν λόγω ικανότητας, είτε δεν θέλουν για διάφορους άλλους λόγους να λειτουργήσουν σωστά, αμερόληπτα, δίκαια και στο πλαίσιο της νομοθεσίας. Το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με δυνατότητες, αξίες και ήθος, που πραγματικά να νοιάζονται για τον αθλητισμό και για όσα αυτός πρεσβεύει.

Υποσημείωση: Στο πόρισμα του κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ παραδέχεται πως την επόμενη ημέρα του μεταξύ μας αγώνα ενημέρωσε παράγοντα της ομάδας μας, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του για να λάβει πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματατα, πως γνώριζαν πριν από την έναρξη του αγώνα για την ύπαρξη του θετικού κρούσματος. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν και επίσημα, πως τις πληροφορίες μας τις λάβαμε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ.