18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τότεναμ – Μπρέντφορντ 2-0: Ο Μουρίνιο περιμένει Γιουνάιτεντ ή Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 2-0: Ο Μουρίνιο περιμένει Γιουνάιτεντ ή Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 638 Views

Η Τότεναμ λύγισε την Μπρένφορντ (2-0) και, στις 25 Απριλίου, θα διεκδικήσει το πέμπτο Λιγκ Καπ της ιστορίας της και πρώτο (τρόπαιο γενικά) από το 2008, κόντρα σε μια από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ ή Σίτι).

Από την μια έπαιζε η Tότεναμ της ,Premier League των 17 τροπαίων και των 45 ημιτελικών στην ιστορία της. Και από την άλλη η Μπρέντφορντ της Championship, των μηδέν τροπαίων και του ενός ημιτελικού στην ιστορία της, τον αποψινό στο Λιγκ Καπ.

Ελέω έλλειψης ημερομηνιών, οι ημιτελικοί του φετινού Λιγκ Καπ είναι μονοί και νοκ άουτ, με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να λυγίζει σχετικά δύσκολα την αξιόμαχη αντίπαλο της (2-0), δίνοντας ραντεβού για τον τελικό της 25ης Απριλίου στο «Γουέμπλεϊ»(άραγε με κόσμο;) με μια ομάδα από το Μάντσεστερ, η οποία θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, μεταξύ Γιουνάιτεντ και Σίτι (Τετάρτη 06/01, 21:45).

Στο συγκεκριμένο ματς, η Τότεναμ θα διεκδικήσει το πέμπτο Λιγκ Καπ της ιστορίας της και πρώτο από το 2008, όταν κατέκτησε και το τελευταίο της τρόπαιο. Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε το αποψινό ματς ως το πιο σημαντικό της μέχρι τώρα θητείας του στα Σπιρούνια (επειδή θέλει να τα οδηγήσει σε τίτλους), έδωσε… άφεση αμαρτιών στον Σέρχιο Ρεγιλόν για την συμμετοχή του στο κορονο-πάρτι με  Τζιοβάνι Λο Σέλσο και Έρικ Λαμέλα (αμφότεροι εκτός).

Και ο Ισπανός αριστερός μπακ του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη, όταν στο 12ο λεπτό σέντραρε εξαιρετικά και ο Μούσα Σισοκό, εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, σκόραρε με το κεφάλι, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ μετά από 36 διαδοχικά ματς χωρίς και, συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2019 (σε 5-0 επί της Νιούκαστλ)!

Η Τότεναμ, η οποία επί της ουσίας παρατάχθηκε με βασική ενδεκάδα, δεν φρόντισε να «κλειδώσει» το ματς, δίνοντας ελπίδες στην Μπρέντφορντ, η οποία κατείχε μέχρι απόψε το μεγαλύτερο αήττητο σερί στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με 16 ματς χωρίς ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι, αφού άντεξαν την σχετική πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, ρίσκαραν στο δεύτερο και, μάλιστα, σημείωσαν γκολ με κεφαλιά του Ιβάν Τόνεϊ (63′), το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ του… γονάτου του σκόρερ!

Και, από το πιθανό 1-1, περάσαμε στο… πραγματικό 2-0 (70′), όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τανζί Ντομπελέ βρήκε τον Χέουνγκ Μιν Σον, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 101ο γκολ με την Τότεναμ, σφραγίζοντας την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.

Σαν να μην έφταναν οι αναποδιές για την Μπρέντφορντ, στο 84ο λεπτό έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζος Ντασίλβα και, μάλιστα, μέσω VAR, για σκληρό τάκλιν στον Πιέρ – Εμίλ Χόιμπιεργκ, ο οποίος αποχώρησε ματωμένος.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Οριέ, Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγιλόν (71′ Ντέιβις) – Σισοκό, Χόιμπιεργκ (88′ Τανγκανγκά) – Λούκας Μόουρα (71′ Γουίνκς), Ντομπελέ, Σον (89′ Βινίσιους) – Κέιν.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Ράγια – Ντάλσγκααρντ, Πίνοκ, Μπεχ, Χένρι – Ντασίλβα, Τζάνελτ (74′ Εμιλιάνο), Γιένσεν – Μπεμό (81′ Φορς), Τόνεϊ, Κανός (74′ Φοσού).