28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σαμπντόρια – Ιντερ 2-1: Της έκοψαν την φόρα δύο πρώην δικοί της

Σαμπντόρια – Ιντερ 2-1: Της έκοψαν την φόρα δύο πρώην δικοί της

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 335 Views

Μπαλντέ και Καντρέβα σκότωσαν την πρώην ομάδα τους Ιντερ και το 2-1 της Σαμπντόρια της στέρησε την άνοδο στην 1η θέση. Εύκολες νίκες για Ρόμα, Αταλάντα, Λάτσιο που ανεβαίνουν.

Ηταν 10 αγωνιστικές αήττητη στο Καμπιονάτο, μετρώντας οκτώ νίκες σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο, το εξαιρετικό σερί της Ιντερ τερματίστηκε στη Γένοβα. Εκεί όπου δύο πρώην παίκτες της βρήκαν δίχτυα και της στέρησαν μία τεράστια ευκαιρία, χαρίζοντας τη νίκη 2-1 στη Σαμπντόρια

Οι Μπλουτσερκιάτι έφτασαν στο τρίποντο με το πέναλτι του Καντρέβα (23’) και το γκολ του Μπαλντέ (38’). Στάθηκαν βέβαια και τυχεροί, καθώς ο Αλέξις Σάντσες είδε τον Αουντέρο να τον νικάει από τα 11 βήματα (11’), ενώ η κεφαλιά του Ντε Φράι (65’) δεν έφτανε για τους Νερατζούρι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήθελε το τρίποντο, ώστε να ανέβει στην κορυφή και να ελπίζει το βράδυ σε στραβοπάτημα της Μίλαν κόντρα στη Γιουβέντους. Τώρα παρέμεινε 2η.

«Βλέπει» δυάδα η Ρόμα με σόου Μαγιοράλ

Η Ρόμα εκμεταλλεύτηκε την ήττα της δεύτερης Ίντερ για να την πλησιάσει στους τρεις βαθμούς, με την πέμπτη νίκη της στα τελευταία έξι ματς. Ο Μπόρχα Μαγιοράλ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του ως Τζιαλορόσο και, με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο (8′, 29′) και ένα κερδισμένο πέναλτι (35′ Μκχιταριάν), οδήγησε την Ρόμα σε άνετη νίκη στην έδρα της Κροτόνε (3-1), η οποία μείωσε απλώς με τον Βλάντιμιρ Γκόλεμιτς (71′) και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Φορτσάρει η Αταλάντα, με σούπερ τριπλέτα

Στο ξεκίνημα της σεζόν η Αταλάντα παρουσίασε… ανωμαλίες, από τη στιγμή που τα βαριά πυροβολικά της περασμένης περιόδου έμεναν «άσφαιρα». Ωστόσο, το 2021 έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό και πιο παραγωγικό τρόπο. Μετά την πεντάρα επί της Σασουόλο, οι Μπεργκαμάσκι έριξαν άνετη τριάρα και στην Πάρμα, με τους ίδιους σκόρερ. Ο Μουριέλ βρήκε για 4ο σερί ματς δίχτυα (15’) από ασίστ του Ίλισιτς, ο Ζαπάτα σκόραρε το 3ο του γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Ρόμπιν Γκόσενς σέρβιρε στον Κολομβιανό για το 2-0 κι έγραψε μόνος του το τελικό σκορ, που διατήρησε την Αταλάντα σε τροχιά Ευρώπης (28 βαθμοί, -1 και με ματς λιγότερο από την 4η Σασουόλο).

Νίκη στο φινάλε και παραμένει τετράδα η Σασουόλο

Η ήττα με 5-1 από την Αταλάντα αποτέλεσε το χείριστο ποδαρικό στη νέα χρονιά, όμως, η Σασουόλο δεν ήταν διατεθειμένη να επιτρέψει 2η σερί απώλεια. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι η αλήθεια είναι δυσκολεύτηκε κόντρα στη Τζένοα, δέχτηκε γκολ ισοφάρισης από τον Σομουρόντοβ στο 64’, αλλά βρήκε τον τρόπο να πανηγυρίσει το τρίποντο χάρη στη «χρυσή» αλλαγή. Ο Ρασπαντόρι πέρασε στο ματς στο 74’ και εννιά λεπτά αργότερα έκανε το 2-1 από την ασίστ του Μπογκά (σκόρερ του 1-0 στο 52’) κι έτσι οι Νεροβέρντι διατηρήθηκαν στην 4η θέση, έστω και με ματς λιγότερο από ΝάπολιΑταλάντα και Γιουβέντους που καραδοκούν.

Νίκη – ανάσα για την Λάτσιο

Η Λάτσιο συνεχίζει την… αλλοπρόσαλλη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη μετά από δύο διαδοχικά ματς χωρίς. Ένα πολύ γρήγορο γκολ του Φελίπε Καϊσέδο (5′) και ένα πιο… καθυστερημένο του Τσίρο Ιμόμπιλε (75′) ήταν αρκετά για να δώσουν στους Λατσιάλι τη νίκη επί της Φιορεντίνα (2-1), η οποία τους ανέβασε στην πρώτη οκτάδα. Σταθερά στα… χαμηλά οι Βιόλα, οι οποίοι μείωσαν απλά στο φινάλε με πέναλτι του Ντούσαν Βλάχοβιτς (88′), είναι 14οι και στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Χτίζει αήττητο σερί η Τορίνο

Περνάει τέλεια στο 2021 η Τορίνο, η οποία μέσα σε τρεις ημέρες κατάφερε να ξεκολλήσει, έστω και προσωρινά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αφού πέρασε με σούπερ διπλό από την έδρα της Πάρμα (0-3), η Γκρανάτα κράτησε τη Βερόνα στην ισοπαλία εντός έδρας (1-1) και ξεπέρασε τους Παρμέντσι στην 16η θέση με 12 βαθμούς. Ο Ντιμάρκο μπορεί να άνοιξε το σκορ για την Ελλάς στο 67’, αλλά ο Μπρέμερ έφερε το ματς στα ίσα στο 84’ κι έσωσε τον βαθμό, με τον οποίο οι Τορινέζοι έμειναν για 4ο σερί παιχνίδι αήττητοι και αρχίζουν να χτίζουν χαρακτήρα για τη μάχη της παραμονής.

Πέμπτη σερί ισοπαλία της Μπολόνια!

Μετά από τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες και έξι σερί ματς χωρίς νίκη (τέσσερις ισοπαλίες – δύο ήττες), η Μπολόνια ένιωθε πως είχε έρθει η ώρα να «ξεμπλοκάρει» με αντίπαλο μια ομάδα με τους ίδιους στόχους (Ουντινέζε). Ένα γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, υποχρέωσε τους Ροσομπλού του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς σε πέμπτη σερί ισοπαλία, αυτή την φορά με 2-2 (19′ Τομιγιάσου, 40′ Σβάνμπεργκ – 34′ Περέιρα, 90’+2′ Αρσλάν). Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι γλίτωσαν στο φινάλε από τρίτη διαδοχική ήττα, εκμεταλλεύτηκαν, έστω και με καθυστέρηση, την γρήγορη αποβολή του Ματίας Σβάνμπεργκ στο δεύτερο μέρος (47′).