29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Φώτη …και σύμμαχο το VAR πήρε τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Φώτη …και σύμμαχο το VAR πήρε τη νίκη

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 466 Views

Ανήμερα της γιορτής του ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε και… κέρασε τρίποντο τον Παναθηναϊκό, που πήρε διπλό (0-1 τον Απόλλωνα) με «σύμμαχο» το VAR, καθώς άλλαξαν υπέρ του δύο αποφάσεις πέναλτι κι ένα γκολ! Για ένα ημίχρονο με 10 οι «πράσινοι» (αποβολή Ζαγαρίτη).

Ο  Παναθηναϊκός ήξερε πως έπρεπε πάση θυσία να πάρει αυτό το παιχνίδι και κάπως έτσι έγινε. Με αυτοθυσία όσων αγωνίστηκαν ειδικά στα τελευταία 40 λεπτά με υπομονή, αντοχή στην πίεση και τύχη στη φάση του γκολ του Απόλλωνα όπου τελικά υπήρχε οφσάιντ.

Με δεδομένες τις δυσκολίες λόγω των απουσιών και με αρκετά νέα παιδιά στην σύνθεσή τους οι «πράσινοι» άντεξαν. Αυτό θα έπρεπε να τα λέει όλα για την αναμέτρηση στη Ριζούπολη όπου το σύνολο του Μπόλονι επικράτησε με σκορ 1-0.

Μόχθησε η «ελαφρά ταξιαρχία» για να πάρει αποτέλεσμα, πήρε το έναυσμα με την αποβολή του Ζαγαρίτη, όμως δεν κατάφερε τίποτα κι έτσι επέστρεψε εντός έδρας με κακό αποτέλεσμα μετά το μεγάλο «διπλό» στα Γιάννενα.

Πώς ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός παρέταξε την 11άδα με την οποία είχε τελειώσει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης μετά και τις αλλαγές που είχε κάνει ο Μπόλονι (4-2-3-1). Ο Διούδης βρέθηκε κάτω απ’ τα δοκάρια, με τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ζαγαρίτη από δεξιά προς αριστερά. Ο Βέλεθ στα χαφ είχε τον Αλεξανδρόπουλο στο πλευρό του και ο Αθανασακόπουλος έπαιξε πιο μπροστά, με τον Μακέντα στην επίθεση και τους Ιωαννίδη και Χατζηγιοβάνη στις πλευρές, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Ο Απόλλων είχε τον Βέρνχουλστ κάτω απ’ τα δοκάρια, Μπρούσιτς αριστερά στην άμυνα με τους Λισγάρα και Ντομίνγκες στα στόπερ και τον Μπαξεβανίδη δεξιά. Κολ και Σλίβκα στα χαφ, ο Μπετινέλι μπροστά τους, ο Ιωαννίδης στην κορυφή και οι Τσιλούλης και Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα.

Με φόρα… απ’ τη γιορτή του

Ο εορτάζων Φώτης Ιωαννίδης στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα του Παναθηναϊκού για τη φετινή σεζόν κατάφερε να χριστεί και σκόρερ, έστω κι αν χρειάστηκε μια μικρή περιπέτεια. Παίζοντας από αριστερά, προσπαθώντας να λειτουργήσει και ως εξτρέμ, γυρίζοντας να καλύψει αμυντικά και έχοντας βρεθεί αρκετά πιο κεντρικά σε συνθήκη επίθεσης, μπροστά από τον Μακέντα, πέτυχε γκολ στο 20ο λεπτό. Από ωραία μπαλιά του Χατζηγιοβάνη προς τον Χουάνκαρ από δεξιά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε την κόντρα με τον Βέρχουλστ για το 1-0.

Βέβαια, μέχρι εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας είχε καταφέρει να δημιουργήσει απειλητική κατάσταση με την συνεργασία Μπαξεβανίδη – Ιωαννίδη και τον πρώτο να βρίσκεται απέναντι από τον Διούδη στο 16′ αλλά να επιλέγει το γύρισμα στο πουθενά κι όχι την τελική προς την εστία…

Ο Μακέντα που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης από τον Λάζλο Μπόλονι κινήθηκε πολύ μακριά από τα καρέ του Βέρχουλστ, ο Αθανασακόπουλος έδειξε να μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό με το κάθετο παιχνίδι του και τον τρόπο που ετοιμάζει την κάθε μεταβίβαση δίχως να αργεί ιδιαίτερα, όμως, στο φινάλε του πρώτου μέρους συμμετείχε σε μεγάλη χαμένη στιγμή για το «τριφύλλι». Τσίμπησε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, ξεχύθηκε προς την περιοχή, όταν κατάλαβε ότι κουράστηκε έδωσε δίπλα του στον Χατζηγιοβάνη κι εκείνος έκανε μια τρύπα στο νερό…

Παρών ο Διούδης στις μεγάλες φάσεις

Ο Σωκράτης Διούδης σε ακόμα ένα παιχνίδι κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε η αντίπαλη ομάδα. Ο Απόλλων είχε το δικό του ικανοποιητικό μερίδιο στην κατοχή της μπάλας και έφτιαξε φάσεις από τις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει. Στο 26′ ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά από τον Ζαγαρίτη και εν συνεχεία απέναντι από τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» νικήθηκε, ενώ, ο Διούδης έπεσε σωστά και στο φινάλε του ημιχρόνου όταν σε φάση που ξεκινάει από λάθος του Χατζηγιοβάνη από δεξιά και μια κακή απομάκρυνση του Πούγγουρα, ο Μαρκ Φερνάντες πλάσαρε από πλάγια θέση για να νικηθεί κι εκείνος.

Τρομάρα με Νίκο Ιωαννίδη που έφυγε με ασθενοφόρο

Στο 28ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που «πάγωσε» το παιχνίδι και τρόμαξε τον κόσμο… Ο Nίκος Ιωαννίδης προσπάθησε στα όρια της περιοχής του Παναθηναϊκού να κατεβάσει τη μπάλα και ο Διούδης κάνοντας δυναμική έξοδο, τον χτύπησε και στη μέση με το πόδι, συγκρούστηκαν και τα κεφάλια τους και ο φορ του Απόλλωνα έπεσε στο έδαφος με σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό του πορτιέρε των «πράσινων». Ο Ιωαννίδης υπέστη διάσειση, του τοποθετήθηκε κολάρο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο Διούδης προς τιμήν του, μόλις σηκώθηκε και συνήλθε – με τη γάζα πάνω από τη μύτη του να χρειάζεται και αλλαγή αφού δεν σταματούσε το αίμα – ρώτησε για την κατάσταση του αντιπάλου του…

Η αποβολή άλλαξε όλο το ματς

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης που δεν ήταν θετικός και στο πρώτο μέρος, αποβλήθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και αυτή η εξέλιξη διαφοροποίησε πάρα πολύ τα δεδομένα του Παναθηναϊκού και της αναμέτρησης στο υπόλοιπο κομμάτι. Ο νεαρός μπακ μάρκαρε τον Τσιλούλη που έμπαινε στην περιοχή από δεξιά, ο ρέφερι έδειξε αρχικά πέναλτι, ωστόσο, ο VAR ήλεγξε τη φάση και υπέδειξε ορθά το φάουλ στα όρια της περιοχής, με τον Ζαγαρίτη να παίρνει δεύτερη κίτρινη και ν’ αποχωρεί.

Πλέον ο Χατζηγιοβάνης επέστρεψε ως δεξιός… φουλ μπακ έχοντας τη στήριξη από τον Σένκεφελντ, οι «πράσινοι» έδειχναν παντελώς αδύναμοι στις όποιες προσπάθειες να βγουν στην επίθεση, δεν είχαν κορμιά πάνω από τον χώρο του κέντρου και ο Απόλλωνας επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση…

Ο VAR και… ξανά ο Διούδης έσωσαν το «τρίποντο»

Στο 77ο λεπτό η άμυνα των «πράσινων» έπειτα από μεγάλη προσπάθεια να μη διατρέξει σοβαρό κίνδυνο η εστία του Διούδη, με τον Έλληνα γκολκίπερ να βγάζει ένα πανέξυπνο σουτ του Μουνιέ, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Ο Γάλλος πρώην εξτρέμ του «τριφυλλιού» γέμισε στην μικρή περιοχή όπου ο Πούγγουρας απλά έβλεπε τους Μπετινέλι και Ντάουντα να κάνουν ό,τι θέλουν και να σκοράρει ο πρώτος για το 1-1! Ο VAR έκανε το τσεκάρισμα της φάσης, έβαλε τις γραμμές και εντόπισε για λίγα εκατοστά το οφσάιντ για να διατηρηθεί το σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού! Οι πράσινοι έπρεπε πλέον να κρατηθούν ζωντανοί στο παιχνίδι, να αντέξουν στην πίεση και το άγχος της κατάστασης και αυτό έγινε με την τρομερή συμβολή και του Σωκράτη Διούση στις φράσεις των τελευταίων λεπτών, με το «τριφύλλι» να φεύγει από τη Ριζούπολη με την απαραίτητη νίκη.