29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1:Με ανατροπή τον κέρδισε και πλησίασε στην κορυφή

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1:Με ανατροπή τον κέρδισε και πλησίασε στην κορυφή

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 565 Views

Η Ομόνοια κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι με ανατροπή και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Απόλλωνα που θα αντιμετωπίσει ξανά την άλλη βδομάδα στο Τσίρειο.Ο Απόλλωνα ευτύχησε να προηγηθεί  στο 2΄αλλά η Ομόνοια αντέδρασε και με τον Λέζιακς πάλι να κάνει καλή δουλειά από αριστερά γύρισε το παιχνίδι και πήρε τη νίκη 2-1 έχοντας ,η αλήθεια, και τη τύχη με το μέρος της.

 Πέτυχε ένα όμορφο γκολ με τον Τιάγκο και πήρε τη νίκη με αυτογκόλ του Σάλαϊ όταν ο Λέζιακς γύρισε την μπάλα προς την περιοχή αλλά παρέμβηκε ο παίκτης του Απόλλωνα και άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Δημητρίου. Ο αριστερός μπακ τη Ομόνοια φυσικά ήταν και ο παίκτης που έδωσε την ασίστ τον Τιάγκο για το 1-1.

Ο Απόλλωνας πριν δεχθεί το αυτογκολ είχε δοκάρι για να πάρει προβάδισμα αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη

Με το καλημέρα ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ, αφού στο δεύτερο κιόλας λεπτό μπήκε στην περιοχή ο Πίττας, έκανε σουτ, ο Φαμπιάνο έδιωξε όμως ο Ντιγκινί βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να σκοράρει.

Η ομάδα της Λεμεσού ήταν καλύτερη στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, με την Ομόνοια να προσπαθεί να αντιδράσει από το σοκ του τέρματος που δέχτηκε. Στο 18’ ο Πίττας δημιούργησε νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ενώ ωραίος ήταν και ο συνδυασμός των Ντιγκινί και Νταμπό στο 21’, με τον τελευταίο όμως να μην βρίσκει σωστά την μπάλα.

Σταδιακά οι πράσινοι έβρισκαν τα πατήματά τους και κατάφερε να ισοφαρίσουν στο 25’. Ο Λέζιακς έκανε μία τρομερή κούρσα από αριστερά, πρόλαβε την μπάλα λίγο πριν βγει άουτ, την γύρισε προς τον Τιάγκο ο οποίος έπιασε ένα πανέμορφο σουτ που κατέληξε στα δίχτυα του Δημητρίου.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, με τις δύο ομάδες να φεύγουν ισόπαλες για τα αποδυτήρια.

Ο Απόλλωνας μπήκε το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν ευτύχησε να είναι το ίδιο εύστοχος, αφού η κεφαλιά του Γιούστε από τη σέντρα του Γιαννιώτα, πήγε στο δοκάρι. Η ομάδα της Λεμεσού στεκόταν καλύτερα στην αρχή του β’ μέρους, όμως ο Λέζιακς και πάλι έδωσε τη λύση! Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής στο 65’ γύρισε τη μπάλα στη περιοχή του Απόλλωνα, αυτή χτύπησε στα πόδια του Σάλαϊ και κατέληξε στα δίχτυα του Δημητρίου, βάζοντας τους «πράσινους» μπροστά.

Μετά το γκολ της Ομόνοιας, ο Απόλλωνας είχε την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, χωρίς να απειλεί ουσιαστικά, ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν τις αντεπιθέσεις. ελέγχοντας άνετα τον ρυθμό του αγώνα

2΄ΓΚΟΛ ο Απόλλωνας. Σουτ του Πίττα εντός περιοχής, διώχνει ο Φαμπιάνο στην επαναφορά ο Ντιγκινί σκοράρει.

21’ Ωραίος συνδυασμός Ντιγκινί-Νταμπό, ο τελευταίος εντός περιοχής δεν μπορεί να απειλήσει αφού θα τον ανακόψει ο Σέχου.

25’ ΓΚΟΛ η Ομόνοια. Τρομερό σουτ του Τιάγκο εκτός περιοχής. Φοβερή κούρσα από Λέζιακς από αριστερά, σέντρα στον Τιάγκο και γκολ.

29’ Σουτ του Παπουλή εντός περιοχής δύσκολα σε κόρνερ ο Δημητρίου.

42‘ Σouτ του Γιαννιώτα εντός περιοχής, η μπάλα στα πόδια του Λανγκ και στην συνέχεια σε πλάγιο.

47‘ Δοκάρι για τον Απόλλωνα με τον Γιούστε να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Γιαννιώτα!

65′ ΓΚΟΛ η Ομόνοια! Ο Λέζιακς γυρίζει τη μπάλα, αυτή χτυπάει στα πόδια του Σάλαϊ και αλάζοντας πορεία καταλήγει στα δίχτυα του Δημητρίου!

ΟΜΟΝΟΙΑ (ΧΕΝΙΝΓΚ ΜΠΕΡΓΚ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Γκόμες, Κούσουλος, Παπουλής (82′ Ντούρις), Τζιωνής, Τιάγκο, Ασάντε.

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Χούμποτσαν, Μαυρίας, Μποτεάκ, Λοϊζου, Κακουλλής, Τσέποβιτς, Ντούρις.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ, Βασιλείου (87′ Γκακπέ), Ντένιτς (69′ Χ. Κυριάκου), Κατελάρης, Πίττας, Γιαννιώτας, Ντιγκινί, Νταμπό (69′ Μπένσοπ).

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Φιλιώτης, Ορφανίδης, Χαραλάμπους, Χ.Κυριάκου , Φώτη, Ψύχας, Γκακπέ, Μπένσοπ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  / 80′ Μπένσοπ, 82′ Πέδρο/Β.Γκόμες

Στάδιο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας