25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Tα εύκολα δύσκολα!Ο Κβιλιτάι το γκολ της νίκης της Ανόρθωσης αλλά την άγχωσε με χαμένες ευκαιρίες.Έχασε πέναλτι ο Εθνικός

By on 6 Ιανουαρίου, 2021 0 1267 Views

H Aνόρθωση δημιούργησε τις φάσεις για να πάρει μια εύκολη νίκη από το Α΄ημίχρονο ωστόσο τελικά πήρε μια αγχωτική νίκη με 1-0 αλλά σημασία έχει ότι πήρε το τρίποντο και μπορεί να δει τις επόμενες μέρες με ηρεμία.

Το χρυσό γκολ της νίκης πέτυχε ο πρώτος της σκόρερ ,ο Κβιλιτάια με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 18΄αλλά ήταν και αυτός που έχασε τρείς κλασσικές ευκαιρίες μετά το 1-0 για να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά ενώ φαίνονταν εύκολες φάσεις για να σκοράρει δεν τα κατάφερε με απίστευτο τρόπο οπότε το στενό σκορ έδωσε το διακίωμα στον Εθνικό να διεκδικήσει κάποιο κέρδος από το παιχνίδι και με τις πέντε αλλαγές άγχωσε την Ανόρθωση που στο β΄ημίχρονο δεν δημιούργησε ευκαιρίες και παραχωρούσε εύκολα φάουλ που έφερναν τον Εθνικό στην περιοχή του Λόρια .Η μεγάλη ευκαιρία του Εθνικού χάθηκκε στο Α΄ημίχρονο όταν ο Κονέ εκτέλεσε πέναλτι στο δοκάρι.

Στο Α΄ημίχρονο η Ανόρθωση είχε την κατοχή και την υπεροχή ,έλεγχε το παιιχνίδι και έφτιαξε ευκαιρίες κινδυνεύοντας όμως με το χαμένο πέναλτι του Εθνικού έτσι αφού έχασε την ευκαιρία να τελειώσει με σκορ ασφαλέιας δεν τα κατάφερε και στο β΄ημίχρονο ο Εθνικός με τις αλλαγές του προσπάθησε αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά αφού η άμυνα της Ανόρθωσης με αλλαγή τακτικής ,με 4 στην άμυνα αντί 3 που άρχισε ,παρά τα λάθη στην μεσαία γραμμή κράτησε τη νίκη .

Η Ανόρθωση σε 18 παιχνίδια είναι στην 3η θέση με 33 βαθμούς και περιμένει τα αποψινά ντέρμπι για να δει τα βαθμολογικά δεδομένα.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

Στο 14ο λεπτό ο Λόρια μάζεψε εύκολα ένα συρτό σουτ του Κοστόφσκι.

Στο 16ο λεπτό ο Κυπριανού έκανε παράβαση πάνω στον Κβιλιτάια και ο ρεφ έδωσε πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης πήρε πάνω του την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.Στην τηλεόραση στα ριπλέι φάνηκε ότι υπήρξε παράβαση ενώ δεν φάνηκε να υπ΄’ηρχε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης

Στο 25ο λεπτό ο Κονέ έπιασε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο Λόρια έδειξε αντανακλαστικά και γλύτωσε την ομάδα του

Στο 30ο λεπτό, ο Κβιλιτάια από εξαιρετική θέση, έστειλε την μπάλα έξω χάνοντας σπουδαία ευκαιρία

Στο 34ο λεπτό ο Κονέ σε εκτέλεση πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι και έχασε τεράστια ευκαιρία. Το πέναλτι δόθηκε για χέρι του Σελίν.

Στο 36΄ ο Καλτσάς έκανε την σέντρα αλλά ο Κβιλιτάια ήταν υπό πίεση και δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση όπως θα ήθελε.

Στο 42ο λεπτό από κοντά ο Κβιλιτάια δεν μπόρεσε να βρει απλά την μπάλα και να την στείλει στα δίκτυα και έχασε απίστευτη ευκαιρία.

Στο 44΄ ο Καλτσάς σημάδεψε με σέντρα ξανά τον Γεωργιανό, αλλά ούτε αυτή την φορά κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά και έχασε νέα ευκαιρία.

Στο 58ο λεπτό η κεφαλιά του Κοστόφσκι δεν βρήκε στόχο.

Στο 70ο λεπτό ο Καλτσάς έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπογκατίνοφ μάζεψε εύκολα. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο μέρος δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ κυριάρχησαν τα πολλά λάθη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Βργκοτς, Σελίν, Γκαλίτσιος, Κορέια, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Μίχα (86’Κορρέα), Καλτσάς (72’Ελουντού), Αμπαρτζουμιάν (72’Χριστοφή), Κβιλιτάια (80’Μανιάς).

Στον πάγκο οι Τζουρ, Π. Αρτυματάς, Κορρέα, Πηλέας, Χριστοφή, Ελουντού, Μανιάς, Χρυσοστόμου, Παρούτης. 

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Ιωάννου (46’Γκόρουπετς), Κ. Ηλία (68’Παπαγεωργίου), Μιγκελίτο, Ντολεζάλ, Πρόγιτς, Κοστόφσκι (60’Ζάκπα), Κυπριανού, Κουσιάππας (46’Κουντόμπιακ), Κουμής, Κονέ (46’Μ. Ηλία). 

Στον πάγκο οι Στρατηλάτης, Μ. Ηλία, Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους, Ντεϊβίσον, Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Μωυσέως.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυπριανού./Mαργκάσα(3η)

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης