25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Σαντίκ έσφιξε τη θηλιά στο λαιμό του αξιολύπητου ΑΠΟΕΛ.Στην 6η θέση η Δόξα σε κίνδυνο οι γαλαζοκίτρινοι

Ο Σαντίκ έσφιξε τη θηλιά στο λαιμό του αξιολύπητου ΑΠΟΕΛ.Στην 6η θέση η Δόξα σε κίνδυνο οι γαλαζοκίτρινοι

By on 5 Ιανουαρίου, 2021 0 677 Views

Σημαντική νίκη για τη Δόξα η οποία επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν στο 8′ με τον Ντε Βινσέντι ωστόσο η ομάδα του Κώστα Σακκά έφερε το παιχνίδι τούμπα με δύο γκολ του Σαντίκ.Απογοητευτική εμφάνιση για ακόμη μια φορά από πλευράς ΑΠΟΕΛ είχε αξιολύπητη εικόνα αν και προηγήθηκε νωρίς ενώ στο φινάλε είχαμε και την έντονη αντίδραση τουν Κλωναρίδη στην απόφαση του Μακάρθι να τον κάνει αλλαγή (στην αλλαγή)στο 93΄!!

Η Δόξα κέρδισε δίκαια έχοντας καλή απόδοση απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ που μόνο οι φανέλες θύμιζαν ποιός ήταν ο αντίπαλος της Δόξας που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από το ΑΠΟΕΛ που κανονικά έπρεπε να διψά για τη νίκη

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό στην πρώτη καλή φάση του αγώνα. Έγινε η σέντρα από τον Ζαχίντ, ο Νούχιου έκανε το γύρισμα με κεφαλιά και ο Ντε Βινσέντι από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Στο 15′ ο Νούχιου έκανε την ατομική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Μπεν Σαχάρ που έκανε και το πλασέ όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

Στο 26′ η Δόξα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Οικονομίδης εκτέλεσε με σέντρα ένα φάουλ και ο Σαντίκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Σίλβα και έκανε το 1-1.

Μερικά λεπτά αργότερα στο 35′ ο Εγγλέζου έκανε ένα σουτ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 41′ ο Οικονομίδης εκτέλεσε το κόρνερ, νέα κεφαλιά από τον Σαντίκ όμως αυτή τη φορά ο Σίλβα κατάφερε και μπλόκαρε.

Με την έναρξη της επανάληψης στο 48′ είχε μια καλή στιγμή το ΑΠΟΕΛ, μετά από γέμισμα του Ζαχίντ, ο Σαχάρ έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 74′ η Δόξα κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Ραφαέλ Σάντος. Αρχικά ο Βασίλης Δημητρίου δεν είχε δώσει κάτι, ωστόσο μετά την εξέταση της φάσης από το VAR σφύριξε την παράβαση. Ο Μπεράτ Σαντίκ ανέλαβε την εκτέλεση στο 75′ και νίκησε τον Σίλβα για το 2-1.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

8′ ΓΚΟΛ (0-1) για το ΑΠΟΕΛ με γκολ του Ντε Βινσέντι! Από μπαλιά του Ζαχίντ από δεξιά, ο Νούχιου με κεφαλιά βρίσκει τον Ντε Βινσέντι και αυτός από κοντά ανοίγει το σκορ! Το γκολ επικυρώθηκε και από το VAR! Πρώτο του Αργεντινού στο φετινό πρωτάθλημα.

20′ Από μπαλιά του Κίκας, ο Σαντίκ πιάνει μια δύσκολη κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

22′ Νέα κεφαλιά, του Μουκτάρη αυτή τη φορά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πάλι πάει έξω.

26′ ΓΚΟΛ (1-1) για τη Δόξα με τον Σαντίκ! Δύο φορές είχε προειδοποιήσει η προσφυγική ομάδα σε στημένα και την τρίτη τιμώρησε το ΑΠΟΕΛ! Ο Σαντίκ εντελώς αμαρκάριστος μετά από εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σίλβα με κεφαλιά! Τον έχασε εντελώς ο Νούχιου στο μαρκάρισμα!

40′ Αδιάβαστη και πάλι η άμυνα του ΑΠΟΕΛ… Ο Σαντίκ πιάνει νέα κεφαλιά, από κόρνερ του Οικονομίδη, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας και τον Σίλβα!

48′ Εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, ο Σαχάρ έπιασε την κεφαλιά και αστόχησε για πολύ λίγο.

65′ Πρώτη τελική για τη Δόξα στην επανάληψη. Μακρινό σουτ του Οικονομίδη, η μπάλα στα ύψη.

74′ Πέναλτι για τη Δόξα δίνει ο Βασίλης Δημητρίου μέσω VAR! Eπιπόλαιο χέρι του Σάντος που αρχικά δεν είδε ο διαιτητής αλλά όταν το εξέτασε στο VAR έδειξε την παράβαση!

75′ ΓΚΟΛ (2-1) για τη Δόξα, δεύτερο για τον Σαντίκ! Ο Φινλανδός δεν αστοχεί από τα έντεκα μέτρα και δίνει προβάδισμα στην ομάδα του!

ΔΟΞΑ (Σακκάς): Παρασκευά, Πάντιτς, Μουκτάρης, Εγγλέζου (86′ Χριστοφή), Μπόλιεβιτς (90’+2′ Άδωνη), Kίκας, Οικονομίδης, Τζίλσον, Λουίς Κάρλος, Μέσκα, Σαντίκ.

Πάγκος: Καρλίτος, Κωνταντίνου, Μιχαήλ, Άδωνη, Χριστοφή, Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Φασουλιώτης.

ΑΠΟΕΛ (Μακάρθι): Σίλβα, Αποστολάκης, Σάντος, Ζορζ, Γουίλερ (85′ Μπερν), Ανουάρ, Ζαχίντ, Γαβριήλ (69′ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι, Σαχάρ (69′ Κλωναρίδης, 90’+2′ Κατσαντώνης), Νούχιου.

Πάγκος: Ουζόχο, Ντίας, Εφραίμ, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Κλωναρίδης, Μπερν, Σιέλης, Κούτσακος.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  10′ Μουκτάρης, 47′ Ντα Κόστα / 24′ Ντε Βινσέντι, 83′ Σάντος.

ΣΤΑΔΙΟ: Μακάρειο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός : Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός : Τζιωρτζής Ομηρος
4ος : Τσούκκας Αβραάμ
VAR: Χριστοφή Τιμόθεος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης