23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ισοπεδωτικοί «Πολίτες» βλέπουν κορυφή!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ισοπεδωτικοί «Πολίτες» βλέπουν κορυφή!

By on 3 Ιανουαρίου, 2021 0 340 Views

Απίθανη Σίτι, διέλυσε με 3-1 εκτός έδρας την Τσέλσι και μπήκε πολύ δυνατά στη μάχη του τίτλου. Κάκιστοι οι Λονδρέζοι, υπό έντονη πίεση ο Λάμπαρντ!

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ισοπεδωτική, έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε το ντέρμπι με την Τσέλσι σε παράσταση για ένα ρόλο (3-1)! Οι «Πολίτες» ήταν απολαυστικοί αμυντικά, είχαν εξαιρετικές εμπνεύσεις, ήταν υπέροχοι στις αντεπιθέσεις και κράτησαν τους Μπλε μακριά από την εστία, αλλά και από την… κορυφή. Η Σίτι έφτασε τους 29 βαθμούς, στο -4 από τους πρωτοπόρους, αλλά με ματς λιγότερο. Υπό έντονη αμφισβήτηση ο Λάμπαρντ, με την Τσέλσι να μετρά μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία ματς. 

Το καλύτερο 45λεπτο η Μάντσεστερ Σίτι 

Η Σίτι παρουσιάστηκε χωρίς πέντε παίκτες λόγω κορονοϊού και το μουδιασμένο πρώτο τέταρτο διαδέχθηκε το… απίθανο μισάωρο, όπου οι παίκτες του Πεπ πέτυχαν τρία γκολ κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για περισσότερα. Στον αντίποδα, η Τσέλσι έκανε το χειρότερό της α’ μέρος με την εικόνα… κρίσης να αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική εντός στόχου ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 16′ η Σίτι έστειλε το πρώτο απειλητικό μήνυμα, αλλά ο Ντε Μπρόινε έχασε μεγάλο τετ α τετ από την πάσα του Κανσέλο.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι, εκμεταλλεύθηκαν τα τεράστια κενά στην αντίπαλη άμυνα κι έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς. Στο 18′ ήρθε το πρώτο γκολ για τη Σίτι, με υπέροχο τέρμα του Γκουντογκάν, που ήταν και το τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα. Hταν η αρχή του… πάρτι. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ! Ο Ντε Μπρόινε έκανε την ασίστ και ο Φόντεν με εξαιρετικό τελείωμα από κοντά σημείωσε το 2-0. Αντίδραση από την Τσέλσι; Καμία…

Οι «Πολίτες» έκαναν ό,τι ήθελαν, η κατοχή έφτασε στο 71% και οι παίκτες του Πεπ δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ανασάνουν. Ετσι, στο 34′ ήρθε και το τρίτο τέρμα. Από στημένη φάση της Τσέλσι, ο Καντέ δεν μπόρεσε να βρει συμπαίκτη, ο Ντε Μπρόινε με κεφαλιά έδωσε στον Στέρλινγκ κι αυτός… σφαίρα έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Αγγλος πλάσαρε αργοπορημένα στο δοκάρι, αλλά ο Ντε Μπρόινε με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετική αντεπίθεση στο 44′ πλησίασαν στο γκολ, ο Φόντεν μοίρασε ιδανικά, αλλά η τακουνιά του Γκουντογκάν πέρασε άουτ…Hταν μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της Τσέλσι στην Premier League που δέχθηκε τρία γκολ στο α’ μέρος στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Σίτι δεν άφησε την Τσέλσι να «αναπνεύσει», εξαιρετικό το passing game των Πολιτών, κράτησαν την αντίπαλο στο 1/3 του γηπέδου και είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη φάση των Μπλε ήρθε στο 58’, αλλά το σουτ του Κόβασιτς πέρασε άουτ. Είχε προηγηθεί πάντως ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για τους Πολίτες, με τον Μεντί να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ρόδρι. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 65’ κατέβασαν ρυθμό, αλλά δεν άφηναν και τους Μπλε να φανούν απειλητικοί. Τι και αν ο Βέρνερ έπαιζε στην αγαπημένη του θέση , στην κορυφή της επίθεσης, δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια τελική προσπάθεια! Οι Μπλε το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 στις καθυστερήσεις, όταν από την ασίστ του Χάβερτς, ο Οντόι από κοντά διαμόρφωσε το 3-1. 

Τσέλσι: Μεντί, Σίλβα, ΑΘπιλικουέτα, Ζουμά, Τσίλγουελ, Κόβασιτς (76′ Xάβερτς), Καντέ (64′ Γκίλμουρ), Ζίγιεχ (64′ Οντόι), Μάουντ, Πούλισικ, Βέρνερ

Μαν. Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Γκουντογκάν (75′ Φερναντίνιο), Ντε Μπρόινε (86΄Αγουέρο), Ζιντσένκο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν (86′ Mαχρέζ), Στέρλινγκ