19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα πλην και συν της Ανόρθωσης στο Τσίρειο. Ο Σίλντενφελντ, λογικά, πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

Τα πλην και συν της Ανόρθωσης στο Τσίρειο. Ο Σίλντενφελντ, λογικά, πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

By on 3 Ιανουαρίου, 2021 0 1021 Views

H Aνόρθωση στο Τσίρειο έχασε ένα ντέρμπι που το έφερε νωρίς στα μέτρα της με τακτική που αιφνιδίασε τον αντίπαλο της κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία του Λόρια και συνάμα έβγαινε με συνδυασμούς στην επίθεση δημιουργώντας φάσεις που έφεραν δύο γκολ και άλλες πολύν καλές ευκαιρίες για τρίτο γκολ μέχρι να αντιδράσει ο Απόλλωνας. ασφαλώς όλες οι ευκαιρίες δεν γίνονται γκολ ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας έσωσε τουλάχιστον σε δύο πολύ δύσκολες φάσεις την εστία του Απόλλωνα. Ένα 0-2 σε εκτός έδρας ντέρμπι με καλή εικόνα ,την καλύτερη φετινή εμφάνιση , δεν είναι αποτέλεσμα που ανατρέπεται εύκολα. Δυστυχώς για την Ανόρθωση και την προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του Κεστπάγια την ώρα που ο Απόλλωνας φυσιολογικά πήγε να αντιδράσει η άμυνα δεν στάθηκε στο ύψος της. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ανόρθωση φέτος πλήγηκε από λάθη παιδικά ενός έμπειρου παίκτη όπως ο Σίλντενφελντ. Σε μια σέντρα που έπρεπε να ήταν δικός του ο έλεγχος μάλλον έσκυψε αντί να ανέβει για να διώξει και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση με την μείωση του σκορ ενώ και σε άλλες φάσεις δεν έδειξε να εμπνέει σιγουριά με τις τοποθετήσεις του και τις αντιδράσεις του.

Έχει σοβαρή ευθύνης για τις φετινές αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας της Ανόρθωσης και σίγουρα αν συνεχίσει να είναι βασικός στην 11αδα η Ανόρθωση δύσκολα θα διεκδικήσει τους στόχους της έστω και αν η σημερινή εμφάνιση έδωσε παρά την ήττα ενθαρρυντικά μηνύματα.

 Είναι ίσως ο πρώτος υποψήφιος για να αποχωρήσει από το Α. Παπαδόπουλος για να αναπληρωθεί με άλλο στόπερ. Θα είναι έκπληξη αν ο Σίλντενφελντ θα είναι στην 11αδα της Ανόρθωσης στον αγώνα της Τετάρτης με τον Εθνικό έστω και αν δεν υπάρχει νέα επιλογή λόγω χρονικών περιθωρίων. Ίσως  η Δευτέρα να είναι η μέρα σημαντικών εξελίξεων αφού η Ανόρθωση περιμένει το τελικό οκ για απόκτηση του Ρισβάνη που σήμερα δεν ήταν στην αποστολή του Ατρόμητου ενώ εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει και με τον Νινούα ο οποίος αν έρθει δεν θα χρειαστεί να φύγει κανένας άλλος.

Το θετικό για την Ανόρθωση στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι ότι έδειξε διάθεση και αποφασιστικότητα για να γυρίσει τα δεδομένα και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Υπάρχει και πάθος, και δύναμη και ποιότητα. Ο Χουσμπάουερ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στην Ανόρθωση και πέτυχε το πρώτο του γκολ ενώ ο Μίχα ήταν όσο είχε δυνάμεις πολύ καλός με αποκορύφωμα την εξαιρετική ενέργεια στο δεύτερο γκολ. Ο Κβιλιτάια πέτυχε το 8ο του γκολ και είχε άλλη μια καλή ευκαιρία και ήταν δραστήριος ωστόσο δυο λάθος πάσες προς τα πίσω προκάλεσαν προβλήματα και το δεύτερο λάθος ήταν η αφετηρία για το 2-2 αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του και την ποιότητα του ενώ ο Καλτσάς είχε συμμετοχή στα δύο γκολ αλλά δεν μπόρεσε στην μεγάλη φάση στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου να σκοτώσει το παιχνίδι .

 Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση αφού την Τετάρτη η Ανόρθωση θα υποδεχθεί τον Εθνικό σε δύσκολο αγώνα αλλά στην έδρα της δεν μπορεί να βλέπει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Ο Κετσπάγια που στο ντέρμπι έστησε άψογα την ομάδα του, δεν έκρυψε την απογοήτευση του για λάθη στην άμυνα και από αδράνεια  σε κάποια μαρκαρίσματα. Δεν ανέφερε όνομα ή ονόματα αλλά σε αυτές τις φάσεις αρνητικός  πρωταγωνιστής ήταν ο Σίλντενφελντ και λογικά δεν θα υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Εθνικό ούτε για τη συνέχεια.