19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Nίκη βάλσαμο για την Ένωση,αλάτι στην πληγή του ΑΠΟΕΛ

Nίκη βάλσαμο για την Ένωση,αλάτι στην πληγή του ΑΠΟΕΛ

By on 2 Ιανουαρίου, 2021 0 656 Views

H Ένωση πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στο ΓΣΠ με 2-0 η οποία λειτουργεί σαν βάλσαμο στην μέχρι τώρα πορεία και ελπίζει ότι θα του δώσει ψυχολογία για την συνέχεια.Την ίδια ώρα για το ΑΠΟΕΛ είναι μια νέα ήττα και αλάτι στην πληγή αφού ναι μεν υπήρχαν τα προβλήματα ως συνέπεια του κορονοϊού που έπληξε την ομάδα όμως αυτή δεν είναι εικόνα ομάδας.Ο Ντε Βινσέντι γύρισε και αντί να ηγηθεί αποδείχθηκε μοιραίος αφού δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ αμέσως μετά το 0-1 της Ένωσης .Το Παραλίμνι που εκμεταλεύτηκε πλήρως τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ,είχε δυο πρωταγωνιστές.Πρώτος ο Θεοδώρου που κέρδισε το πέναλτι για το 0-1,πέτυχε το 0-2 και κέρδισε την αποβολή του Μερκή με δυο κίτρινες για φάολυ που του έκανε.Και ασφαλώς δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος τι εξέλιξη θα είχε ο αγώνας αν ο τερματοφύλακας της Ένωσης Γκατσέφσκι δεν απέκρουε το πέναλτι του Ντε Βινσέντι σε καθοριστικό σημείο.

Η Ένωση προηγήθηκε στο 37′ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ντένιγκ, σε μια φάση όπου ο Μερκής έπεσε με ρίσκο τάκλιν και ο Θεοδώρου που έκοψε την μπάλα με ωραία προσποίηση-ντρίπλα βρέθηκε κάτω έστω και με ελαφρύ άγγιγμα από τον Μερκή και ο διαιτητής έδωσε παράβαση. (δεν υπήρχε ούτε χρήση VAR στον αγώνα οπότε η απόφαση του διαιτητή ήταν άμεση και τελική). Στο 77′ ο Θεοδώρου διπλασίασε το σκορ, αφού απέφυγε και τον Σίλβα.

Η ομάδα του Μικ Μακάρθι γνώρισε την 7η ήττα στο πρωτάθλημα βρισκόμενο πλέον στην 11η θέση της βαθμολογίας. Μοιραίος για τους γαλαζοκίτρινους ήταν ο Τόμας Ντε ΒΙνσέντι που στο 40′ αστόχησε σε πέναλτι που απέκρουσε ο Γκατσέφσκι. Στο 80′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μερκής.

Στο πρώτο μέρος, το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε καλά τον αγώνα και είχε καλή φάση για να πάρει προβάδισμα στο σκορ νωρίς, όταν στο 2ο ο Εφραίμ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Νούχιου έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι. Στο 6ο λεπτό ο Εφραίμ πλάσαρε από το ύψος της περιοχής όμως ο Γκατσέφσκι έπεσε και απέκρουσε.

Στο 13′ υπήρξε διακοπή αφού οι Σιέλης και Θεοδώρου χτύπησαν στο κεφάλι σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Στο 16′ συνεχίστηκε το παιχνίδι, ο Θεοδώρου ήταν καλά, ο Σιέλης όμως είχε ματώσει και μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια. Μετά από 11 λεπτά επέστρεψε.

Η Ένωση σταδιακά ανέβασε απόδοση ενώ το ΑΠΟΕΛ ήταν ακίνδυνο. Στο 37′ ο θεοδώρου κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μερκή, και ο Ντένινγκ σκόραρε. Οι παίκτες της ΕΝΠ αφιέρωσαν το γκολ στον αδικοχαμένο Ιάκωβο.

Δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ όταν ο Κοσμά ανέτρεψε τον Λουντέμο. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε όμως έπεσε σωστά και απέκρουσε ο Γκατσέφσκι.

Στο δεύτερο μέρος, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να μπει επιθετικά με τον Μικ Μακάρθι να βάζει στο ματς τον Ατζίλι και τον Σαχάρ για να δώσει ώθηση στην επιθετική του γραμμή.

Το ΑΠΟΕΛ είχε κάποιες ευκαιρίες όμως δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικό, ενώ η Ένωση ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 77′ μετά από κάθετη του Κοσμά, ο Θεοδώρου έφυγε ταχύτατα, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σίλβα και πλάσαρε στην κενή εστία.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛΚ

2‘ Δοκάρι από τον Νιούχιου, ο οποίος έπιασε κεφαλιά μετά από φάουλ-σέντρα του Εφραίμ!

7‘ Καλό σουτ του Εφραίμ, διώχνει ο Γκατσέφσκι.

17‘ Σουτ του Φελίπε πέφτει ο Σίλβα και διώχνει σε κόρνερ.

21‘ Η καλύτερη φάση του παιχνιδιού έρχεται από την ΕΝΠ. Ο Θεοδώρου έφυγε επικίνδυνα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

37′ ΓΚΟΛ για την ΕΝΠ! Ο Ντένινγκ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι από την ανατροπή που έκανε ο Μερκής!

39‘ Χαμένο πέναλι για τον ΑΠΟΕΛ! Ο Ντεβισέντι εκτέλεσε ο Γκατσέφσκι έδιωξε!

45+3‘ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Σατσιά να αστοχεί από ευνοϊκή θέση.

51‘ Ο Θεοδώρου έκανε το σουτ η μπάλα κοντράρει και καταλήγει σε κόρνερ.

52‘ Ο Κοσμά κάνει ένα απειλητικό σουτ που περνάει πάνω από το δοκάρι του Σίλβα.

54‘ Επικίνδυνη σέντρα του Εφραίμ, δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά ο Νούχιου.

64‘ Κεφαλιά του Μπελόνε, η μπάλα περνάει έξω από τα δοκάρια του Σίλβα.

65‘ Κεφαλιά του Μερκή μετά από κόρνετ, η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκατσέφσκι.

69‘ Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ! Σαχάρ αρχικά και Νούχιου στη συνέχεια δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα!

77′ ΓΚΟΛ για την ΕΝΠ! Ο Θεοδώρου έφυγε ταχύτατα στην ανεπίθεση, προσπέρασε και τον Σίλβα και έγραψε το 2-0!

80‘ Δεύτερη κίτρινη στον Μερκή, με 10 παίκτες ο ΑΠΟΕΛ!

84‘ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μπεν Σαχάρ να τρυπώνει στην άμυνα της ΕΝΠ, αλλά το πλασέ του πάει άουτ.

ΑΠΟΕΛ (Μ.Μακάρθι): Σίλβα, Σιέλης (79′ Κατσαντώνης), Μερκής, Σάντος, Γουίλερ, Λουντέμο, Σατσιάς (55′ Μπεν Σαχάρ), Ντε Βινσέντι (68′ Ζαχίντ), Εφραίμ (68′ Κούτσακος), Γαβριήλ (46′ Ατζίλι), Νούχιου.

Στον πάγκο: Ουζόχο, Αποστολάκης, Ζόρζε, Μπεν Σαχάρ, Κατσαντώνης, Ζαχιο, Ατζίλι, Κοκκινόφτας, Κούτσακος

ΕΝΠ (Κ.Φερέρ): Γκατσέφσκι, Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Μπελόνε (83′ Μαϊσουτάτζε), Κοσμάς, Κοτσώνης, Λουσέρο, Φελίπε, Θεοδώρου (83′ Μαρκόφσκι), Ντένινγκ (68′ Μπαλοτέλι).

Στον πάγκο: Πέτρου, Στυλιανίδης, Μαυρουδής, Μαϊσουράτζε, Μουλαζίμης, Ουντότζι, Μαρκόφσκι, Μπαλοτέλι, Κολοκούδιας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Μερκής, 40′ Σατσιάς / 45+3′ Κοσμάς, 88′ Κοτσώνης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 80′ Μερκής

Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος