28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Ξεκίνημα στη νέα χρόνια με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Ξεκίνημα στη νέα χρόνια με δύσκολη εκτός έδρας αποστολή

By on 2 Ιανουαρίου, 2021 0 2737 Views

Η Ανόρθωση με Δελτίο Τύπου, αναφέρεται στα στατιστικά στοιχεία για το αυριανό παιχνίδι στο Τσίρειο, κόντρα στον Απόλλωνα!

Aναλυτικά:

«Ξεκίνημα στη νέα χρόνια με δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση για την ομάδα μας, που αγωνίζεται με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό (3/1, 20:00). Πρόκειται για δυο από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν ποτέ υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία. Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Μέσα από την στατιστική εικόνα των δυο ομάδων θα προσπαθήσουμε να σας βάλουμε στο κλίμα της αναμέτρησης.

Βαθμολογία

Ξεκινάμε από τον βαθμολογικό πίνακα που βρίσκει τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση με 33 βαθμούς (10-3-2) και την Ανόρθωση στην τρίτη με 30 (9-3-4). Η ομάδα της Λεμεσού έπαιξε εφτά φορές στην έδρα της και μετρά τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες. Για μας τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έφεραν νίκες τελευταίως, καθώς δεν κερδίσαμε στα πέντε τελευταία που δώσαμε.

Γκολ

Στη Λεμεσό θα βρούμε απέναντί μας την καλύτερη βάσει αριθμών επίθεση στο πρωτάθλημα με 33 γκολ. Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός πως σκόραρε και στα 16 παιχνίδια που έδωσε. Γενικώς, έχει να μην σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος από τις 9/2/2020 και την ήττα 1-0 από την Ένωση. Επίσης πιο επικίνδυνο κομμάτι των αγώνων της ομάδας του Γιάννη Πετράκη είναι το διάστημα 30-60 καθώς σκόραρε το 45% των γκολ της (15/33). Η Ανόρθωση είναι στην τέταρτη θέση της λίστας με 24 γκολ ενώ με την Ομόνοια ήταν το δεύτερο φετινό ματς που δεν σκοράραμε. Για μας αποδεικνύεται καλύτερο μισάωρο το τελευταίο με 11 γκολ ή ποσοστό 45.8%.

Στα της άμυνας, ο Απόλλων με 11 γκολ παθητικό είναι στην τρίτη θέση της λίστας και η Ανόρθωση με 16 στην έβδομη. Σε ό,τι αφορά στα Clean sheet, οι δυο ομάδες μετρούν από έξι.

Φόρμα

Ελαφρώς καλύτερη η συγκομιδή του Απόλλωνα στα τελευταία πέντε παιχνίδια του, με 10 βαθμούς (3-1-1) έναντι εφτά που πήρε η ομάδα μας (2-1-2).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής και ο Απόλλωνας επικράτησε με 3-1. Ήταν η πρώτη ήττα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα. Το γκολ σημείωσε Ο Οκριασβίλι και ο Απόλλωνας ανέτρεψε τα δεδομένα με Μπένσοπ, Πίττα και Λάρσον. Δείτε το βίντεο:

Προϊστορία

Την τελευταία δεκαετία οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν 21 φορές στα πλαίσια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και στα 19 ματς που ολοκληρώθηκαν κερδίσαμε τα εφτά. Άλλες εφτά φορές εξήλθαμε ισόπαλοι και πέντε φορές επικράτησε ο Απόλλωνας. Καταγράφηκαν και δυο αγώνες που κρίθηκαν στις αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης και κατακυρώθηκαν με 3-0 υπέρ του Απόλλωνα. Στη Λεμεσό μετρούμε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες.

Συμμετοχές παικτών

Δυο ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς, με τους Ντιγκινί και Πίττα να μετρούν το 15/15. Στην Ανόρθωση κανείς δεν έπαιξε σε όλα, με τους Κωστάκη Αρτυματά, Γκαλίτσιο και Σίλντενφελντ να έπαιξαν σε 15 από τα 16».