pornjk.com watchfreepornsex.com pornsam.me pornpk.me pornfxx.me foxporn.me porn110.me porn120.me oiporn.me pornthx.me
ΘΕΜΑΤΑ
Like

ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ:Εκ των υστέρων είναι εύκολο να λέμε έπρεπε.Πάμε σε ολικό lockdown. Δεν έχουμε άλλα μέτρα

31 Δεκεμβρίου, 2020
524 Views
0 Comments
ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ:Εκ των υστέρων είναι εύκολο να λέμε έπρεπε.Πάμε σε ολικό lockdown. Δεν έχουμε άλλα μέτρα

Σήμα κινδύνου στέλνει λίγο πριν την εκπνοή του έτους ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μέσα απο το κρατικό ραδιόφωνο, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των στιγμών που φέρνουν πιο κοντά την εφαρμογή νέου ολικού lockdown, αφού είναι θέμα ημερών να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, όπως είπε.

«Τι να κάνουμε αν ξεφύγει; Πάμε σε ολικό lockdown. Δεν έχουμε άλλα μέτρα. Τι άλλο έμεινε; Σχεδόν είμαστε ένα βήμα πριν το ολικό lockdown. Δεν το θέλουμε, το απευχόμαστε. Είναι το τελευταίο μέτρο, το τελευταίο σενάριο που επεξεργαζόμαστε. Το λένε και οι ειδικοί, το λέμε και εμείς, πως πρέπει ο κάθε ένας από εμάς επιτέλους να αντιληφθεί την ατομική και την κοινωνική ευθύνη. Και αν δεν το αντιλαμβάνεται, ας δει τι γίνεται στα νοσοκομεία, να μιλήσει με νοσηλευτές, με γιατρούς που δουλεύουν εκεί, να του μεταφέρουν οι ίδιοι τις ανησυχίες τους, την κούραση τους και τι τραβούν τους τελευταίους εννέα μήνες».

Ερωτηθείς γιατί δεν λήφθηκαν πιο έγκαιρα μέτρα, όταν καταγράφηκαν οι πρώτοι τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα δεν δικαιολογούσε την επιβολή τέτοιων μέτρων και ο κόσμος δεν θα πειθαρχούσε.

«Και να το εφαρμόζαμε τον Νοέμβριο, δεν θα πειθαρχούσε ο κόσμος. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο. Εφαρμόσαμε τοπικά μέτρα στη Λεμεσό και την Πάφο και είχαμε διαμαρτυρίες από Πάφο, ότι τα δεδομένα δεν αιτιολογούσαν να ενταχθούν στο πιο αυστηρό lockdown. Εκ των υστέρων είναι εύκολο κάποιος να κρίνει και να λέει έπρεπε. Σας μιλάω ειλικρινά. Εάν παίρναμε τον Νοέμβριο αυστηρά μέτρα, που δεν δικαιολογούνταν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στις υπόλοιπες επαρχίες, θα ήταν αποδεκτά; Όχι. Θα υπήρχαν αντιδράσεις; Τεράστια αντίδραση. Δεν το κάναμε όμως γιατί θα υπήρχε αντίδραση. Δεν το αιτιολογούσαν τότε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν μπορείς να παίρνεις μια απόφαση με κίνδυνο να καταστρέψεις την ψυχολογία του κόσμου και την οικονομία, προληπτικά σε τέτοιο βαθμό. Προληπτικά παίρναμε μέτρα. Και χώρες που πήραν από το Νοέμβριο μέρα, όπως η Ελλάδα, τελευταία εβδομάδα άρχισαν να βλέπουν ύφεση».

Επεσήμανε ότι έρχεται πρώτα η δημόσια υγεία και μετά η οικονομία, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε πρόταση για ολικό lockdown από επιδημιολόγους.

«Και εγώ μπορεί να λέω πως έλεγα τον Νοέμβριο κατ΄ ιδίαν σε κάποιους. Ισχύουν; Υπάρχουν πρακτικά και τα έχω. Ας μείνουμε ως εδώ και για να είμαστε και δίκαιοι δεν άκουσα δημόσια δήλωση από επιδημιολόγους να λέει κάτι τέτοιο».   

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των πολιτών είπε:

«Ό,τι και να κάνουμε, πάντα λένε είναι λάθος. Αν πάρουμε αυστηρά μέτρα, ακούγονται αυτοί που δεν θέλουν αυστηρά μέτρα. Αν δεν πάρουμε, ακούς το άλλο στρατόπεδο. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας και προσπαθούμε να κάνουμε που είναι σωστό», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο αριθμό τεστ που διενεργούνται καθημερινά και τόνισε ότι ο λόγος που λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα, είναι οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σχετικά με τους θανάτους λόγω κορωνοϊού είπε ότι «στην Κύπρο, προς το παρόν, και τονίζω προς το παρόν γιατί βλέπουμε μια αύξηση τον τελευταίο καιρό, έχουμε από τα πιο χαμηλά ποσοστά στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται από κάποιους που λένε πως δεν έχουμε πολλούς θανάτους, άρα γιατί παίρνετε μέτρα. Δεν έχουμε πολλούς θανάτους λόγω και των μέτρων που λάβαμε και λόγω και της φαρμακευτικής αγωγής που γίνεται».

Και απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στους πολίτες να συμμορφωθούν και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Comments are closed.

echo do_shortcode( '[contact-form-7 id="891" title="Newsletter"]' ); ?>
pornjk.com watchfreepornsex.com pornsam.me pornpk.me pornfxx.me foxporn.me porn110.me porn120.me oiporn.me pornthx.me