24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετη τριάρα για την ΑΕΛ.Δύο πέναλτι και δύο αποβολές για τον Ολυμπιακό

Άνετη τριάρα για την ΑΕΛ.Δύο πέναλτι και δύο αποβολές για τον Ολυμπιακό

By on 28 Δεκεμβρίου, 2020 0 589 Views

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ που επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στο Τσίρειο και με 31 πλέον βαθμούς ανέβηκε στην 2η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την κουρφή και τον συμπολίτη της Απόλλωνα.Ήταν ένα παιχνίδια που τα είχε όλα, τρία γκολ (τα δύο με πέναλτι), ένα ακυρωθέν, δύο κόκκινες κάρτες (και οι δύο για τον Ολυμπιακό) και όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους για να πάρει τη νίκη με άνεση.Ο Ολυμπιακός που είχε προβλήματα ελέω COVID 19 φορτώθηκε επιπλέον δυο αποβολές.
Στο 16΄ ο Ριέρα με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ σε ένα σημείο που η ομάδα της Λεμεσού δυσκολευόταν να αναπτυχθεί καθώς ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά. Στο 43΄ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Σαρφό για αγκωνιά στον Ζτραβκόφσκι και θεωρητικά έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.
Όταν στο 62΄ο Μπάμπιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ζαχαρίου, αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ο ίδιος ο Μπάμπιτς έκανε το 2-0 από την άσπρη βούλα, όλα πήραν τον δρόμο τους.
Με προβάδισμα δύο τερμάτων και με δύο ποδοσφαιριστές περισσότερους η ΑΕΛ μόνο με αυτοκτονία θα έχανε και δεν αυτοκτόνησε. Πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μαίντεβατς στο 69΄ και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με 3-0.

 Γύρισμα του Μπάμπιτς από αριστερά, ο Σαμπίνια βγήκε πρώτος και έδιωξε με το κεφάλι μπροστά από τον Ντανίλο.

11΄ Κέρδισε τις κόντρες ο Ντανίλο, η μπάλα έσκασε στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά βγήκε έγκαιρα ο τερματοφύλακας Καράδαης και μάζεψε την μπάλα μπροστά από τον Αβραάμ.

14΄ Κερδίζει πέναλτι η ΑΕΛ σε μαρκάρισμα του Σαμπίνια στον Μπάμπιτς. Σωστή η απόφαση του διαιτητή η οποία επικυρώθηκε και από το VAR.

14΄ Κίτρινη κάρτα στον Σαμπίνια για το μαρκάρισμα στον Μπάμπιτς στην φάση του πέναλτι.

16΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Ριέρα εκτελεί το πέναλτι και παρά την προσπάθεια του Καράδαη ο οποίος παραλίγο να αποκρούσει την μπάλα, αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

21΄ Κίτρινη κάρτα στον Σωτηρίου για μαρκάρισμα στον Αβραάμ. Έφτασε τις τρεις κίτρινες και χάνει ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού.

23΄ Κίτρινη κάρτα στον Ανδρέου για μαρκάρισμα στον Βασίλη Παπαφώτη. Συμπληρώνει και ο Ανδρέου απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών και χάνει και αυτός ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού.

24΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάντος με αρκετό φάλτσο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

25΄ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ντανίλο έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά αλλά ο Μπάμπιτς από το μισό μέτρο δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

27΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στην θέση του Σαμπίνια ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει, πέρασε ο Ψάλτης.

28΄ Ωραία κίνηση από τον Μπάμπιτς, πέρασε δύο αμυντικούς στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν έκανε όπως θα ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει εκτός εστίας.

35΄ Καλό σουτ του Μπάμπιτς, σε ετοιμότητα ο Καράδαης απέκρουσε την μπάλα.

43΄ Μένει με δέκα ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός καθώς αποβλήθηκε ο Σαρφό για αγκωνιά στον Ζτραβκόφσκι. Ο Βασίλης Δημητρίου πήγε και είδε ξανά την φάση στο VAR και πολύ σωστά απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των μαυροπρασίνων.

52΄  Ο Αβραάμ πήρε την ασίστ από τον Ριέρα και με πλασέ νίκησε τον Καράδαη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Λίγον αργότερα ακυρώθηκε το γκολ καθώς το VAR έδειξε σε θέση οφσάιντ τον Ριέρα.

54΄ Ο Σωτηρίου έκανε φάουλ για κίτρινη κάρτα στον Ριέρα και λανθασμένα ο διαιτητής δεν τον απέβαλε βγάζοντας του την δέυτερη. Αντ΄αυτού κιτρίνισε (σωστά) τον Ριέρα για διαμαρτυρία.

61΄ Κλέβει την μπάλα ο Μπάμπιτς από τον Σωτηρίου, μπήκε στην περιοχή, έγινε σύγκρουση με τον Ζαχαρίου και αμέσως υποδείχθηκε πέναλτι. Μάλιστα ο διαιτητής απέβαλε τον Ζαχαρίου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πάντως χρειάζεται ανάλυση η φάση αφού φάνηκε από μια κάμερα να κάνει κίνηση προς τον διάδρομο του αμυντικού του Ολυμπιακού ο παίκτης της ΑΕΛ ωστόσο ο έλεγχος του VAR δεν άλλξε την απόφαση.

62΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Μπάμπιτς εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, ο Καράδαης έπεσε αριστερά και η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

69΄ ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Ντανίλο έδωσε την κάθετη μπαλιά στον Μαίντεβατς ο οποίος πέρασε τον Καράδαη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

79΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Παπαφώτης από κοντά εντός περιοχής έπιασε το σουτ αλλά ο Καράδαης με τα πόδια απέκρουσε σε κόρνερ.


ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Αβραάμ (66΄ Γκαζαριάν), Ζταβκόφσκι (73΄ Μαέ), Ριέρα (66΄ Αντάμοβιτς), Παπαφώτης, Ράσο, Σάντος, Κυριάκου, Μπάμπιτς (66΄ Μαίντεβατς), Ντανίλο
Στον πάγκο: Κεραυνός, Πρόσεκ, Κέρκεζ, Αντωνίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κ. Σεραφείμ): Καράδαης, Σαμπίνια (27΄ Ψάλτης), Σάλι (66΄ Γκουστάβο), Μάντζης (66΄ Κα), Μανρίκε, Zαχαρίου, Σαρφό, Πεχλιβάνης, Ανδρέου (77΄ Μίλετιτς), Σωτηρίου (66΄Γαρουφαλιάς), Νάνι
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Ψάλτης,  Κοστόφ, Χάνι, Χαραλάμπους

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ριέρα/Σαμπίνια, Σωτηρίου (3η), Ανδρέου (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Σαρφό, Ζαχαρίου
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαίδης Χρίστος