19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έπαιξε με την φωτιά και …την έπαθε ο Απόλλωνας.Στο φινάλε η Πάφος ισοφάρισε(1-1)

Έπαιξε με την φωτιά και …την έπαθε ο Απόλλωνας.Στο φινάλε η Πάφος ισοφάρισε(1-1)

By on 23 Δεκεμβρίου, 2020 0 471 Views

Έτσι και αλλιώς θα έκανε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην κορυφή ο Απόλλωνας αλλά ήθελε να ανοίξει την διαφορά από τους διώκτες του. Πλησίασε να το πετύχει στο «Στέλιος Κυριακίδης», ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Πάφο μέχρι το 89΄ αλλά ο Πάντσεον μίλησε τελευταίος, έφερε το ματς στα ίσα και οι δύο ομάδες με το τελικό 1-1 συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. O Aπόλλωνας ήταν καλύτερος στο Α΄ημίχρονο όπου πήρε το προβάδισμα με γκολ του Πίττα αλλά στο β΄ημίχρονο οπισθωχώρησε ,δεν επιδίωξε το δεύτερο γκολ ή τουλάχιστον δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρία για το 0-2 ,δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους και στο τέλος δέχθηκε το γκολ και έχασε δυο βαθμούς και έτσι ναι μεν είναι μόνος στην κορυφή αλλά δεν δημιούργησε την διαφορά που θα του έδινε η νίκη.
Το ματς…
Από νωρίς επέβαλε τον ρυθμό του ο Απόλλωνας, η Πάφος προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι ήταν διαβασμένοι και δεν άφησαν την ομάδα του Μιχαϊλένκο να απειλήσει. Ο Πίττας έστειλε ένα μήνυμα αλλά ο Ρούτκο του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο, δεν έβαλε το γκολ ούτε ο Ματέι, ούτε ο Γιαννιώτας σε δύο περιπτώσεις με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του 29΄ αλλά ήρθε ο Πίττας και αποκατέστησε την τάξη. Ποιος άλλος θα ερχόταν. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πρωταθλήματος μετέτρεψε μια καλή μπαλιά από τον Σάλαϊ αλλά σχεδόν χαμένη (ήταν μακριά) σε γκολ. Κινήθηκε αστραπιαία, άπλωσε το σώμα και έβαλε ένα δύσκολο γκολ στέλνοντας την ομάδα του ψυχολογία στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Δεν έχασε την κατοχή ο Απόλλωνας, έλεγξε το παιχνίδι για ένα 10λεπτο στην επανάληψη αλλά κάπου εκεί η Πάφος ανέβηκε, έχασε την τεράστια ευκαιρία με τον Ακάλε και ο Γιάννης Πετράκης σήκωσε αμέσως ποδοσφαιριστές για να διορθώσει τα πράγματα. Έριξε Βασιλείου και Ντένιτς στο παιχνίδι αλλά δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι έδωσαν συνέχεια στην πίεση και με το όμορφο γκολ του Πάντσεον με φάουλ (ευθύνεται και ο Δημητρίου) ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

 Ο Πίττας έκλεψε την μπάλα, εξαπέλυσε έναν κεραυνό και ανάγκασε τον Ρούτκο σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

16΄ Πήγε να γίνει το λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα αλλά ο Δημητρίου βγήκε έγκαιρα και έδιωξε μπροστά από τον Ράκελς.

19΄ Το σουτ του Ματέι χτύπησε σε σώμα αμυντικού και έφυγε έξω.

21΄ Ασυνεννοησία των επιθετικών του Απόλλωνα και χάθηκε η ευκαιρία καθώς ο Γιαννιώτας δεν πρόλαβε την μπάλα.

26΄ Απευθείας φάουλ του Ανγκούλο, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίου.

29΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Γιαννιώτας έφυγε πίσω από την άμυνα της Πάφου, έκανε το πλασέ αλλά ο Ρούτκο απέκρουσε εντυπωσιακά.

36΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ο Σάλαϊ έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Πίττας με υπερπροσπάθεια έκανε το πλασέ και πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ.

52΄ Σουτ του Γιαννιώτα από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του συμπαίκτη του Ντιγκινί που ήταν σε θέση οφσάιντ.

64΄ Ο Ναβαρόνε δοκίμασε το πόδι του από μακριά, έπιασε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Δημητρίου σε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.

67΄ Ανάποδο ψαλίδι του Πίττα, η μπάλα έφυγε έξω.

69΄ Τεράστια ευκαιρία για την Πάφο. Ο Ακάλε μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά έκανε το σουτ αλλά ο Δημητρίου απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με το πόδι.

89΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ο Πάντσεον εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνιά του Δημητρίου που αιφνιδάστηκε από την πορεία της μπάλας που κτύπησε κάτω πριν καταλήξει στα δίκτυα.

ΠΑΦΟΣ (Ντ.Μιχαιλένκο): ΡούτκοΣάιθΒαρέλα (46΄ Αντωνίου)ΚβίταΜπεριγκόΝαβαρόνεΑουρέλιοΒαλακάριΠάντσεονΑνγκούλο (79΄ Τόρες)Ράκελς (46΄ Ακάλε)Στον πάγκοΠέτρου, ΜέρφιΙάνοφΚούζικΛελιούκιν

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Μάρκοβιτς, Χ. Κυριάκου, Γιαννιώτας (85΄ Παναγιώτου), Πίττας (73΄ Ντένιτς), Ματέι (73΄ Βασιλείου), Ντιγκινί (85΄ Μπένσοπ).
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Νταμπό, Κατελάρης, Ψύχας, Χαραλάμπους

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναβαρόνε (3η)/ Μάρκοβιτς, Βασιλείου

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας