28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετα τεσσάρα και κορυφή ο Απόλλωνας.(Με απουσίες ο Ερμής δεν αντιστάθηκε)

Άνετα τεσσάρα και κορυφή ο Απόλλωνας.(Με απουσίες ο Ερμής δεν αντιστάθηκε)

By on 20 Δεκεμβρίου, 2020 0 7296 Views

Η νίκη θα έδινε θέση στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Απόλλωνας δεν την άφησε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι «γαλάζιοι» επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, νίκησαν τον Ερμή στο Τσίρειο με 4-0 και επέστρεψαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.Άνετη η νίκη του Απόλλωνα με τον Ερμή να μην προβάλλει αντίσταση αφού είχε τρείς βασικές απουσίες(Χοντλ,Κονέ,Κυριακίδης)ενώ νωρίς έχασε τον Ραφίνια και στο β΄ημλιχρονο τον Καϊκέ.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πετράκη ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έδωσε και άλλο ένα για την ομάδα του η οποία κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητής Κωνσταντίνου Φελλά.
Το ματς…
Μέχρι να λύσει τον γόρδιο δεσμό ο Απόλλωνας έδειξε να δυσκολεύεται αλλά όταν άνοιξε το σκορ ήταν καταιγιστικός. Μέχρι το 10ο λεπτό ο Ερμής έδειξε διάθεση αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι «γαλάζιοι» επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα πέραν από κάποιες προϋποθέσεις. Η επιμονή του Σάλαϊ να μην τα παρατήσει στην φάση του 31΄ έφερε και το γκολ με τον Ούγγρο να δίνει έτοιμο γκολ στον Γιαννιώτα που του είπε «ευχαριστώ» κάνοντας το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το πέναλτι που κέρδισε ο Ζοάο Πέδρο και το μετέτρεψε σε γκολ ο Ματέϊ και σε ένα τρίλεπτο ουσιαστικά ο Απόλλωνας πήρε γερό προβάδισμα. ΑΝ δεν ήταν ο Καϊκέ να πιάσει 2-3 άπιαστα η σεμνή τελετή θα τελείωνε από το ημίχρονο. Όχι πως το 2-0 με το οποίο κατηφόρισαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια δυσκόλευε και ιδιαίτερα τον Απόλλωνα αλλά άλλο τα δύο γκολ διαφορά και άλλο να εκτοξευόταν στο 4-0 ή στο 5-0. Αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας του Ερμή σε αυτά τα επίπεδα θα έκλεινε το ημίχρονο.
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στην επανάληψη για να καθαρίσει το παιχνίδι με ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε. Ο Πίττας προειδοποίησε για το τι θα ακολουθούσε και ο Γιαννιώτας λίγο αργότερα έκανε το 3-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αλλά ο Απόλλωνας δεν επαναπαύτηκε. Συνέχισε να πιέζει και για άλλα γκολ και πέτυχε άλλο ένα με τον Πίττα ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

31΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ωραία κίνηση από τον Σάλαϊ από αριστερά, επέμεινε ο Ούγγρος παρά την πίεση, γύρισε στον Γιαννιώτα ο οποίος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

34΄ Κερδίζει πέναλτι ο Απόλλωνας σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Παντελή στον Ζοάο Πέδρο.

35΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Ο Ματέι από την άσπρη βούλα νίκησε τον Καϊκέ και διπλασίασε τα γκολ για τον Απόλλωνα.

37΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Το πλασέ του Γιαννιώτα το απέκρουσε ο Καϊκέ.

39΄ Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Καϊκέ απέκρουσε το πλασέ του Ντιγκινί.

39΄ Νέα μεγάλη απόκρουση του Καϊκέ με τα πόδια σε πλασέ του Χάμπου Κυριάκου.

43΄ Μόνος ο Ντιγκινί πλάσαρε, έκανε την απόκρουση ο Καϊκέ και προς της γραμμής τέρματος έδιωξε ο Καισερλίδης.

50΄ Σουτ του Πίττα, απέκρουσε με τα πόδια ο Καϊκέ.

51΄ ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Γιαννιώτας πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, έπιασε ένα σουτ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καϊκέ.

79΄ ΓΚΟΛ. 4-0. Ο Γιαννιώτας από αριστερά έδωσε έτοιμο γκολ στον Πίττα ο οποίος ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ με πλασέ μέσα από την περιοχή.

83΄ Βολίδα του Κύπρου, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Δημητρίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο (73΄ Φιλιώτης), Γιούστε, Ρομπέρζ (58΄ Κατελάρης), Σάλαϊ, Ντένιτς (46΄ Μάρκοβιτς), Χάμπος, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι (58΄ Ψύχας), Ντιγκινί (58΄ Μπενσοπ).
Στον πάγκο οι Παπαστυλιανού,   Χαραλάμπους, Ορφανίδης, Γεωργίου

ΕΡΜΗΣ (Μ.Σατσιάς): Καϊκέ (55΄ Φιρινίδης), Καραγκούνης, Δημητρίου, Γαβριήλ (55΄ Γεωργίου), Μέιρα, Ρουσιάς (82΄ Αλαμπρίτης), Καϊσερλίδης, Ντίας, Ραφίνια (28΄ Λέμος), Παντελή (55΄ Κύπρου), Σιντιμπέ. 
Στον πάγκο: Χριστοφόρου, Παπαθανασίου, Χριστοδούλου, Οκόε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματέι

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης