25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΙΚΗΣ:Ώρα αποφάσεων!Με το τρόπο όπως γίνεται μέχρι τώρα, χάνεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και η δική μας

ΚΙΚΗΣ:Ώρα αποφάσεων!Με το τρόπο όπως γίνεται μέχρι τώρα, χάνεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και η δική μας

By on 18 Δεκεμβρίου, 2020 0 3009 Views

Για όλα όσα αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μίλησε στον Super Sport fm 104.0 o Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου.

Για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Άκουσα τις τελευταίες δηλώσεις του Τάκη Αντωνίου στον σταθμό σας και συμφωνώ. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις κυπριακές ομάδες και το τι έχουν πετύχει στην Ευρώπη και όχι να βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Είναι κρίμα. Δείτε την κατάταξη της Κύπρου στην ΟΥΕΦΑ. Τα σωματεία αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα και τα βγάζουν πέρα χωρίς βοήθεια. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και όχι να το διαλύσουμε κ αυτό. Εμείς και η Νέα Σαλαμίνα ήμασταν από τους πρώτους που χτυπήθηκαν τόσο πολύ από την πανδημία. Εμείς φτάσαμε να μην έχουμε φροντιστή και πήγαινα εγώ να κάνω δουλειές στις εγκαταστάσεις για να κρτηθεί το σωματείο όρθιο. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ. Εμείς παίξαμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές τώρα όμως δεν προπονούνται αυτές οι ηλικίες. Δεν πρέπει όμως κανένας να πει ότι δεν αδικήθηκε η ομάδα μας αλλά και η Νέα Σαλαμίνα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φτάσαμε στον δεύτερο γύρο για να έχουμε πλήρης ομάδα. Δεν είναι μόνο ο χρόνος της καραντίνας είναι κι άλλος χρόνος που χρειάζεται για να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστέ. Όσοι είχαν νοσήσει έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματα τους στο γήπεδο. Έχουν θέμα με την αντοχή και την απόδοση, σκαμπανεβάσματα στην φυσική τους κατάσταση. Η σημερινή συνάντηση είναι πολύ σημαντική. Μετά από 22 ημέρες απομόνωσης είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε τόσα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Πλέον διακυβεύεται και το θέμα υγείας των ποδοσφαιριστών. Εμείς και η Σαλαμίνα δεν αγωνιστήκαμε με ίσους όρους ».

Για την εισήγηση της Νέας Σαλαμίνας να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν: «Εγώ πιστεύω είναι καλή πρόταση. Δεν είναι μόνο για μας αλλά και για το πρώτο γκρουπ. Όλοι θέλουν να πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα αξιοκρατικά και επειδή το αξίζει, όχι επειδή βρήκε τις άλλες αποδυναμωμένες λόγω κορωνοϊού. Το ίδιο ισχύει και για το β’ γκρουπ».

Για την σημερινή συνάντηση: «Ήρθε η ώρα να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτή τη συνάντηση κάποιοι τη ζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό να γίνει. Πριν από κάθε έναρξη του πρωταθλήματος δε μπορεί να βγαίνει η προκήρυξη και μετά να γίνεται η συνέλευση. Το αντίθετο έπρεπε να γίνεται αυτό είναι το σωστό. Δηλαδή, Να τα βάζουμε κάτω τι πήγε λάθος πέρσι και μετά να βγαίνει η προκήρυξη. Με αυτό το τρόπο όπως γίνεται τώρα, χάνεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και η δική μας και προς τον κόσμο. Θα είμαι στο ραντεβού σήμερα και όλοι οι υπόλοιποι Προέδροι. Έχει πάρα πολλά θέματα να συζητηθούν. Εμείς πάμε με καθαρό μυαλό γιατί πρέπει να βρεθούν δίκαιες λύσεις. Μπράβο στην ΑΕΛ με την στάση που κράτησε προς το θέμα του ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο έκανε και με εμάς τότε που είχαμε πρόβλημα, είναι προς τιμήν της ».